Thursday, April 30, 2009

Sommer!!

Sommeren har kommet på forskudd.
Vi har hatt 25 grader i skyggen i dag, og det kan bare beskrives med ett ord: DEILIG!!
Kirsebær, plomme og pæretrærne blomstrer om kapp hos oss og naboen (-som er ett feriehus, og har ikke blitt besøkt enda i år, så vi "passer" liksom på den hagen også.... kverker snegler og nyter synet av blomstene)
Ungene har vært nede og badet i dag, men de fikk streng beskjed om å bare dyppe bena. Om de hørte på meg er noe uvisst.....
Sånne dager går så altfor fort, og jeg føler at jeg ikke har fått gjort nok av noe....
Timesvis rotes bort i rnder med bøyd nakke i hagen. Jeg ser og ser, plukker liljebiller og nyter resten. I denne varmen, eksploderer jo alt det grønne! Deilig å ha fri....
Og selv om den midtre delen av hagen ser OK ut, kan man ikka akkurat si det samme om huset....
Taket er litt av ett prosjekt, men jeg konsentrerer meg om maling. Ikke bare, bare det heller, siden det må 3-4 strøk med maling, + grunning. Grunnen er at bordkledningen er trykkimpregnert og ikke malt på 18 år! Helt utrolig sprukket, og suger maling til de grader!
Som avveksling kan jeg fortsette med dette prosjektet, men det er dessverre litt tyngre akkurat nå.
I bilen ligger det mer stien på vent, men det tunge er å fjerne gresstorva. Mine ben liker ikke å tråkke på spade for tiden, men lysten den er der! ;)
I morgen er det blitt mai, men det kjennes jo ut som det har vært mai i flere uker allerede, så gleden blekner litt.

Ønsker uansett alle som er innom en flott 1 mai, og håper dagen går usedvanlig sakte! :)

Wednesday, April 29, 2009

Gartneri-raid med prinsessene!

Onsdag er dagen tvillingene får være med på å bestemme hva vi skal finne på.
Oftest ønsker de til byen, for disse to er noen skikkelige shopping-prinsesser i motsetning til storesøster på 10.
I dag satte mamma derimot foten ned for Roseby, siden været heller måtte nytes.
Mamma hadde noen ærend i Malmefjorden, i tillegg måtte gartneriene besøkes.

Før vi dro måtte vi sjekke hvordan det sto til med fiskene, samt gi de litt mat.
Det er litt lite vann i dammen på disse bildene, for vi har skiftet noen av vannet nettopp.

Temperaturen må selvsagt testes....
I bakgrunnen skimtes mitt siste prosjekt, der jeg legger kantstein videre på beddet langs veien. Var og hentet mer stein i Malmefjorden i dag, så i mellom maleøktene skal jeg legge videre de neste dagene.
Bogrønt Slætta Gartneri ligger også i Malmefjorden, og der har de den blomsterjorden jeg liker best. I tillegg hadde de rødbladet vrihassel, noe jeg har ønsket meg lenge!

Jeg kjøpte også en hvit klematis, selv om jeg ikke skulle kjøpe noen før jeg hadde fått minst halvparten av de ni (!) jeg har stående i bøtter og poser i jorda!! *rødmer*...
Men den så innmari fin ut, og het 'Early Sensation'. Ser den er lite hardfør, så om det er noen som har tips ang. denne, blir jeg glad. Mildt her hos oss da....
Her er Charlotte på Slætta Gartneri:
Det renner vann ned over de stein-tårnene. Kjempefint!
Vi var også innom Plantasjen i dag, men der har de ikke sånne lekestativer og sandkasse, så der spiste vi is.... To hver! ;)
Jeg måtte bare ha noen oliventre der, men vips så havnet også disse i handlekurven....
Så rart....! ;)

Fikk malt bare litt hus i dag, så den gesjeften er jeg ikke fornøyd med. Tok litt lenger tid enn forventet å skrive jobbsøknad for søsteren min, for hodet lå igjen i ett bedd eller noe, ute i hagen.
Gradstokken viser 14 varmegrader nå klokken halv ett på natta, så gjett hvor jeg skal befinne meg i morgen!! ;) (Har vært over 22 grader i skyggen i dag!)
Stor klem fra den hagegale!

Monday, April 27, 2009

Flyttet ut....?

Hele familien har bodd utendørs de siste dagene, så huset er ikke helt blogge-vennlig akkurat nå.
Prøver å sope ihop det værste rotet når jeg går inn om kvelden, men er da så sliten i bena at det er best å velte seg ned i sofaen da...
Håper jeg ikke er alene om å ha litt jord og gress på gulvene i sommersesongen! ;)

Vi fikk i allefall gjort en hel del i går, og hele familien sto på. Andreas og Nathalie kjørte bort to hengerlass med metallavfall, og tvillingene ryddet kvist og stablet ved. Det vanker alltid belønning i sånt arbeid, og i går var det utrolig deilig med is i varmen.

Jeg fikk satt ned resten av resten av barrøttene fra Hageglede i potter og åker, men er dessverre skuffet over endel av staudene...
De må bare godta at jeg skriver en klage, og reklamerer på noen av varene. Å betale 70 kr for en Hosta på størrelse med en muselort!! Hmmm....

Nå i kveld kom det litt regn, og det er kanskje rart å ønske seg mer av det, for jeg har endel jeg skulle ha gjort innendørs. Som å listet den siste døra på stua for eksempel:

Ute venter beising på meg, og det er noe jeg IKKE har lyst til!!
Men huset ser så ille ut utvendig nå...! *sukk!*

Mer senere.....

Saturday, April 25, 2009

Familieforøkning!

Ikke akkurat det de kjenner meg tenker med henhold til overskriften, kanskje, men det er dammen i hagen som har fått tilskudd av 6 søte små orange skapninger.
Tempraturen ute har vært fantastisk den siste tiden, så vannet i dammen har nå en temp på 14 grader, og jeg orket ikke å vente lenger....

2 koi, en gullfisk og 3 slørhaler har derfor flyttet inn, og de aller fleste er navngitt allerede. Andreas' fisk heter Sofus, Nathalies, Gulliver, Charlottes heter Nina og Marias fisk heter Sandra. I tillegg har vi Lillebror (han er den minste) og min koi fremdeles navnløs. Jeg har for dårlig fantasi i dag....

Her er alle samlet, bortsett fra Sofus-koien (Den er den eneste som ikke har orangefargen på buken. Den er svart og hvit)

Nathalie har klatret opp i kirsebærtreet for å få overblikket over fiskene. Ellers var alle ungene helt i hundre i dag! Morsomt.
I går klippet jeg ned min nesten 4 meter høye 'New Dawn' (bildet er fra i fjor). Og vasket veggen.
Det må til om vi skal male og drenere....
Ikke sikkert at vi berger den, men vi skal prøve (vi er jo bare 4 uker forsinket med dreneringen!)

Bergeniaen blomstrer ved dammen nå. :)
Jeg har ikke fått gjort noe innendørs disse dagene, anet enn å vaske og rydde. Været har holdt oss ute, og da må en bare finne på noe der i steden.
Og det er nok å gjøre ute....
Om ikke annet enn å kverke iberiasnegler! Det kryyyyyyyr av de!
(Heldigvis ikke i blomsterbeddene mine, men det er vel bare snakk om tid....!)
I morgen skal vi på Aukra og ta ned ett skifer-tak, og Nina skal kjøre lastebil....! ;)
Ellers har jeg en hel haug med stauder å sette ned, for jeg fikk pakken fra Hageglede i kveld. Må nok ta åkeren min i bruk, for gravemaskin er enda ikke kommet. (Kan ikke hente den før vi har tatt ned alt taket på huset! Har ikke plass...!)

Ønsker alle som er innom en flott helg!
Klem fra Nina

Thursday, April 23, 2009

Stiklinger og plantebytte

Jeg har fått en ny dille!
Ja, den er hagerelatert (igjen!) Forklaringen er enkel: for tiden er det mer som skjer i hagen enn inne, for det ute gror av seg selv...
Inne gror bare hyblekaninene, og de er så innmari kjedelige!!!

Jeg har en byttedeal på stauder med ett par Hagegale, og er derfor "tvunget" til å ta stiklinger av diverse stauder. Dette er noe jeg ikke har drevet med så mye tidligere, og jeg har aldri prøvd meg på Heuchera. Det gjorde jeg i kveld, og fikk en ny dille. Kjempegøy!!!
Siden jeg ikke har drivhus enda, ble de nye plantene satt under lyset i planterommet. Der holder temperaturen mellom 14 og 18 grader, og passe fuktig.

De jeg har tatt stiklinger av, som jeg kan bytte bort er
Heuchera 'Marmelade'
H. 'Silver Indiana'
H. 'Petite Pearl Fairy'
H. Prince of Silver'
H. 'Rachel'
H. 'Caramel'

I tillegg ser je at en av mine Cimicifuga ramosa 'Brunette' er delbar, samt den vanlige grønnbladede Cimicifuga simplex.

Ønsker meg planter med vakkert bladverk først og fremst....
(eks. Heuchera, Hosta, Pulmonaria, Brunnera, Saxifraga fortunei ol.)

-------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeg har mottatt hele to awarder i dag, den første fra Ingunn og den andre fra Stine.

Med begge fulgte denne teksten:
Denne bloggen investerer i og tror på NÆRHET - nærhet i rom, tid og forhold.Disse bloggerne er usedvanlige, sjarmerende og søte, og formålet er å finne og å være venner. De er ikke opptatt av utmerkelser og selvhevdelse. Vårt håp er at når båndene på disse utmerkelser er kuttet, vil enda flere vennskap ha forplantet seg.Vær vennlig å gi litt ekstra oppmerksomhet til disse!


Jeg skal gi den videre til 6 stk, noe som ikke er vanskelig i det hele tatt, men det er vanskelig å finne noen som ikke har mottatt de tidligere....
Det krever jo litt tid å lage ett sånn award-innlegg, og jeg må legge meg nå.

Wednesday, April 22, 2009

Galvanized!

Gårsdagen fløy så altfor fort, så det eneste jeg rakk var å sjekke e-mailen min.

Jeg fikk nemlig besøk av min tidligere nabo, og gode venninne Lone, kort tid etter at jeg sto opp (Fikk sove lenge i går...!) Og vi hadde ikke tid til blogging i skravlingen vår.....
Lone hadde også med seg en haug med flotte Pelargonier fra Kirten Øyum, som ikke bor langt unna henne i Orkdalen.
Bildene og overskriften viser til mandagens affære, da jeg ett øyeblikk bokstavlig talt var sprøyte gal......
Da gikk jeg amot med galvaniseringsspray/sink-spray på endel ting jeg plukket opp fra kjelleren.
Noe var litt rustet, noe "falmet" og noe bare feil farge....

Ikke alt ble like fint, men jeg ble veldig fornøyd med det meste, særlig 3-tallet som var av eiret messing, og utrolig stygt. Det passer mye bedre med grått skilt på huset vårt, syns jeg.
Lykten og opphenget skal også henge ute, men har ikke bestemt meg for hvor enda.

Skal lage en liste over de hagerelaterte nyanskaffelsene jeg gjorde i går, i ett innlegg som jeg legger under her. Må gjør det enklere å finne tilbake til listene senere. Det kom både pakke i posten i går, vi var på besøk hos Anne-Lise Solli, i tillegg til at vi var innom Plantasjen.

Mer siden, besøk nå!

Klem

Tuesday, April 21, 2009

Nyanskaffelser i hagen

I går fikk jeg plante-pakke i posten fra Juni. den inneholdt en Pulmonaria (lungeurt) 'Ankum', som jeg har byttet til meg. Planten var stor og fin, og hadde klart postreisen fint.

Tusen takk, Juni! :)

Lone kom også med planter til meg, men det var Pelargonium hun hadde hentet hos Kirsten Øyum i Orkdalen.
Sortene hadde jeg valgt ut selv, og alle går i hvite-rosa nynanser, fylte eller spesielle på andre måter.

De jeg fikk var:
Nathalie
Emma
Mårbacka Tulipan
Millifield Rose
Denise
Artic Star
Shalimar
Jackie Gauld
Swanland Lace
L'Elegante
Rosa Herregård

(bildet er fra min forrige hage)

Hos Anne-Lise Solli ble det ikke så mye handling denne gangen, for tiden rente fra oss. Anne-Lise fikk akkurat besøk av lederen for Molde Hagelag, Dordi Anne Hyllbakk, sammen med Dag Arneson som er for oss hagegale ett kjent ansikt. Han figurere stadig i Grønn Glede på NRK, og det var morsomt å hilse på han "live".

Jeg klarte å få med meg en blåveis (Hepatica transylvanica), en blodrot (Sanguinaria canadensis), Primula 'Beverlys White' , Primula 'Johanna' og en Iris pallida 'variegata'

Fra Plantasjen plukket jeg med med to roser 'The Fairy' og en rododendron 'Holden' som var på tilbud.

Monday, April 20, 2009

Hagens siste prosjekt!

Det er en grå dag i Paradiset, og den første dagen på ukesvis at jeg ikke har sett snurten av sola. Siden jeg hadde tenkt meg ut og ta stiklinger i dag, samt kanskje finne på noe produktivt, hadde det vært fint med litt sol....!

Må nok holde meg i selen, og ta det litt med ro i dag, for jeg kjenner at jeg gjorde litt for mye i går, men det var jo så morsomt!!! :)
La kanstein på beddet langs fremtidens gjerde (som skal stå på mursokkel langs veien)

Jeg er veldig fornøyd med den delen som er nærmest kameraet, men ønsket meg en mindre bue på den borterste delen. Problemet er at en kan ikke lage for skarpe svinger med sånn stein, for mellomrommet mellom steinene blir for store. Jeg får se om jeg venner meg til det, eller jeg graver det opp igjen.....
Dessverre kan jeg ikke legge lenger hitover, for vi må grave opp for å koble på ett ekstra kloakknedløp her. (Det gamle avløpet fra 1932 er potte tett, og kunne ikke brukes)

Sett fra verandaen:
Steinen som ligger mellom buene av stein, skal jeg bygge benk av, om jeg ikke får min kjære til å snekre en bedre etter hvert (han har for mye å gjøre de neste 3 årenen...) Over benken skal jeg ha en klematis-bue. Så det er det neste som står på "innkjøpslisten" her.

Våren har kommet for fult her, og i dag har naboen klippet plena. Min plen ser ikke ut etter utallige runder med teleskoptruck og personbiler, så den får ikke frisørtime med det første.

I går bestilte jeg stauder hos Steen og Wormsen, og pga babyen som skal ut i juli, lovte han å prøve å sende plantene før, men da kunne det fort hende at ikke alt var klart for for salg.
De jeg ønsket meg var:

Allium victorialis Seiersløk
Anemone canadensis
Caltha leptosepala
Carex platyphylla
Delphinium x cult.'Magic Fountains Cherry Blossom'
Dianthus deltoides 'Arctic Fire'
Drymocallis rupestris Hvitmure
Festuca glauca
Gentiana triflora f. montana 'Alba'
Heuchera americana 'Dales'
Heuchera 'Guarani'
Iliamna rivularis
Lamium maculatum'Edel'
Micranthes sachalinensis
Polemonium pulchellum
Pulsatilla vernalis Mogop
Sanguisorba albiflora
Thymus 'Highland Cream'
Valeriana tiliifolia
Valeriana montana


Pulmonaria 'Mrs Moon' tror jeg... (kjøpte flere av denne i fjor, men akkurat denne lille planten har mistet lappen sin) Får sammenligne den med en av de andre!
'Jack Frost' har begynt å få blomster nå! Kjempekoselig med sånne små overraskelser på runden i hagen!
Hus og interiør-relatert så har jeg fått min egen seng tilbake i natt, selv om det mangler en hel vegg av panel, listverk og gardiner på soverommet.
Kan ikke få si hvor imponert jeg er av min kjære som klarer alt dette selv!
Utrolig rart å tenke på at den mannen har vokst opp uten far, og er faktisk selvlært på alt innen snekkering og mekking!! Skulle ønske at faren hans kunne lese bloggen min, og se hvor flink han er!

Nå skal jeg ned i planterommet mitt, der det alltid er "sol" og pakke en pakke, samt utnytte ledig plass til nye plater.

Ønsker alle som er innom, en flott uke!

Sunday, April 19, 2009

Vindusløs morgenfugl!

Hva jeg gjør oppe klokka sju en søndagmårra, når hele huset enda er i drømmeland, er for meg fullstendig uforståelig.
En av grunnene kan være at soverommet mitt ser slik ut akkurat nå:
Og jeg har ligget i Nathalies seng i natt, siden den er husets eneste dobbeltseng uten fritt innsyn....


Ja, bortsett fra litt skrot hist og her, er vel utsikten ingenting å klage på, men siden gradstokken for første gang på ukesvis har krøpet under 5-tallet, foretrakk jeg å ligge i ett rom med vindu.

Siden ingen av oss er hverken snekkere eller ingenører, (nei, Andreas det hjalp ikke å være stormingenør fra forsvaret heller, hva nå enn det er...!) kunne ingen av oss forutse at vi måtte flytte opp soveromsvinduet vårt med 6 cm når vi skulle lekte ut taket ute!!

Som det kommer fram på dette lekre, gamle bildet her, står soveromsvinduet vårt rett oppå taket, noe som min kjære handyman jobber med nå.

Det mest spennende ved å ta av panel og vegger er å se hva som er under, og her er fant vi en kjempesøt tapet. Forresten har jeg en halv rull av denne liggende, for de som vasket og ryddet huset, gjorde en elendig jobb, og overså den i den øverste hyllen i klesskapet! ;)
Fin å bruke som passepartour i rammer, eller som bakgrunn i en hylle! ;)
Mens min kjære ramponerer vegg, tok jeg fatt på noe jeg har grudd meg til i snart ett år....
Nemlig å pusse ned husets elendig vedlikeholdte vindu.

Det er vel ingen som tror på meg når jeg sier at vinduene ble skiftet i 1990....!
Men med en liten overhaling med excenter-sliper og fein-sag/sliper, så de ikke så ille ut:

Grunning er nå påført, og hvitfarge kommer i løpet av dagen! ;)
Hagerelatert:
Foruten å slipe og grunne vindu, (noe som over all forventning, tok kort tid!) sto jeg krumbøyd over mitt elendige arbeidsbord i kjelleren i timesvis i går.
Min kjære Hagegal-venninne Lene, hadde funnet det for godt å gi meg helge-arbeid, og sendt med en kasse med enormt mange frøplanter!!
Jeg aner ikke antallet, for det var så mange. Nå har hun gitt meg plassmangel i høyeste grad, og jeg sier at hevnen den er søt! ;)
I morgen sender jeg en pakke tilbake, med mine frøplater og noen Pelargonium som du ønsker deg!!!
Tusen takk, Lene!
Mangegodbiter her, og mye spennende! Var nesten redd for at du hadde ribbet planterommet ditt helt nå, jeg! ;)
Ønsker alle morgenfugler, en flott søndag!

Friday, April 17, 2009

Heuchera

En av mine favorittplaner er Heuchera, eller alunrot som den også kalles.

Grunnen til at denne stauden fasinerer meg så enormt, er det spennende bladverket. Heuchera har også blomster, men de aller fleste stauder blomstrer jo bare en kort tid, oftest i en tre ukers periode, så er gleden liksom over. Når du dyrker stauder for bladverkets skylt, har du gleden hele sesongen. Og Heuchera er pen fra april til snøen kommer på høsten, vinteren.

Jeg hadde, intil for ett år siden en imponerende samling av Heuchera, som jeg hadde brukt 3 år på å samle. Dessverre gikk over 2/3 bort under flyttingen fra Trøndelag til Molde, og det er ett tap jeg enda ikke har kommet over. Derfor gjør jeg omtrent hva som helst for å få tak i nye. Dessverre er utvalget i Norge elendig, og mange av mine gamle, var dyre importer.

Heldigvis er min tidligere sjef på Wormdal Planteskole også fortapt i denne planten, og på årets staudeliste har hun ført opp flere Heuchera, også ett par jeg ikke har lenger.
Her er min liste som vil bli oppdatert etter hvert som nye planter ankommer:
'Ametyst Myst'
'Blood Vein'
'Can Can'
'Caramel'
'Cascade Dawn'
'Chocolate Ruffles'
'Chocolate Veil'
'Crispy Curly' grønnbladet
'Crispy Curly' rødbladet
'Beauty Colour'
'Beaujolais'
'Emperors Cloak'
'Frosted Chocolate'
'Frosted Violette'
'Marmelade'
'Midnight Rose'
'Mini Mouse'
'Mocha'
'Neptune'
'Obsidian'
'Palace Purple'
'Petite Pearl Fairy'
'Prince of Silver'
'Plum Pudding'
'Rachel'
'Regina'
'Silver Indiana'
'Silver Scrolls'
'Sugar Frosting'
'Tiramisu' (døde dessverre, for den var så bitteliten)
I tillegg har jeg 3-4 forskjellige sanguinea ol. (uten navn nå..)
Ventes inn i løpet av våren:

'Cappucino'
'Pink....


Heucherella 'Dayglow Pink'

Dypt savnet:
'Amber Waves'
'Burnished Bronze'
'Champagne Bubbles'
'Citronelle'
'Creme Brulèe'
'Ebony & Ivory'
'Fireworks'
'Key Lime Pie'
'Mint Frost'
'Licorice'
'Pink Whisper'
'Purple Prettycoates'
'Storm Seas'
'Venus'
+ flere Heucherella døde, bla. 'Viking Ship'

Vintage Stories

Som jeg skrev tidligere, så var jeg og tvilling-jentene mine på bytur på onsdag. Vi skulle kjøpe sommerjakker, verandastæsj og nye leker. Men før vi kom så langt, gikk jeg meg på Kapp-Ahls nye Vintage Stories-Collection. Siden jeg ikke er en typisk mote-person, og stort sett kjøper ting fordi jeg liker det, og ikke fordi det er moderne, handler jeg sjelden klær. Men når jeg først finner noe jeg liker, da handler jeg! ;)

Av de klærne og accesossarene Kapp-Ahl presenterer på sin nettside, må jeg innrømme å være innehaver av 9 av de 17 produktene....!
Kulerunde Nina har jo en begrensning på hva hun får kroppen inn i, men denne kjolen passet, så dette blir mitt 17-mai antrekk i år. Bunaden henger pent i skapet til JR er ute!
Jeg sikret meg også den siste blusen av dette slaget i str M. Den manglet en knapp, men den følger med.
Kjøpte også hvite, korte tights for å bruke til denne, og er nå på jakt etter ett smalt, kort skjørt for å ha under, evt en ny shorts. (den er også utrolig pen til blå dongeri, men det kommer jeg meg ikke inn i nå...!)
Baby-doll som matcher sengetøyet er jo ett must for en interiør-fanatiker!! ;)
Og dette søte smykket klarte jeg ikke å gå i fra....
Legg merke til de skjønne merkelappene! Sånn var det på alle plagg og tilbehør i denne serien.
Og øredobber...

I tillegg havnet det strømper og undertøy i samme serie i handleposen min.
Jeg som bare skulle ha noe fint til hagen! (venter på at sink-serien til Kremmerhuset skal komme inn...) ;)
Jentene fikk både ytterjakker og strikkejakker, + hver sin pakke med Polly Pocket. De var meget fornøyde!
Og da vi kom hjem, ble storesøster overrasket med ny skinnjakke og tights. Og hagen fikk 2 rododendron og nye kantsteiner.
Andreas fikk bare en veldig blid samboer! ;)

Thursday, April 16, 2009

Prosjekt kantstein....!

Jeg er selværklært verdensmester i prøve-og-feile-metoden! *Glis*

På onsdag så kunne jeg ikke bli enig med meg selv om hva som ble finest av å grave kantsteinen helt ned (slik som i min forrige hage) eller ha den oppå for å få en forhøyet kant. Prøvde å spør samboeren, men fikk som vanlig beskjed om å bestemme det selv.
Derfor gjorde jeg som jeg pleier å gjøre når jeg ikke er sikker: Jeg prøver meg fram!

En kan ikke sette steinene på plenen uten å lage en kant for plenklipperen, mener jeg. Derfor ble det en smal kant med skifer under.
Etter 10 minutter ser jeg at dette fungerer ikke.
Det blir ikke pent!
I morgen skal dette opp igjen, og kanten blir lagt som i min gamle hage.

Dagen i dag ble rotet bort på nok en bytur, men jeg fikk desverre ikke gjort/kjøpt alt jeg skulle. Mye venting og enda mer venting brukte opp ben og bekken, så jeg måtte hjem og hvile.
En ting fra ønskelisten min fikk jeg kjøpt da, -nemlig en sånn paviljong. Jeg kjøpte en sånn for to år siden, men valgte å selge den sammen med huset, fordi det så pent ut, i tillegg til at jobben med å demontere den, var en jobb jeg ikke ønsket.
Plassen den skal stå på, ser derimot ikke helt bra ut.... (ps. en stk grønn busk er bare "jordslått" da den måtte vike plass for teleskoptrucken da vi skulle ta av taket på huset i helga)

Jeg har ikke blitt enig med meg selv om valg av gulv under paviljongen heller, fordi jeg ønsket en treterasse her først, med levegger, uten tak. Så fant jeg ut at den eneste plassen jeg kunne ha min elskede paviljong, var nettopp her. Mulig det da er penere med skifergulv, slik som der vi bodde før!? Problemet da er at jeg vil støpe skiferen på plass, ikke legge den løst i sand som sist. (det ble ikke perfekt når sanden tørket for mye...)

Men aller først må jeg vente på at mine menn graver opp hele greia for å koble på nytt kloakkrør... *Sukk!*

Translated summary:
This is my last project in the garden. Tomorrow I'm going to remove all the stones, and dug them down like this. I often have to try it out, before I decide what is the best, and I'm not happy with this. Typical me...!

The empty space in the photo above, will be the new home for my new paviljong, just like the one I had in my old garden. I just have to decide what kind of floor it shall have first....!
Det blir grønnere og grønnere for hver dag. Angelique-tulipanene står med store knopper i rosebeddet mitt vis-avis dette området. Her skulle jeg ha Queen of Night-tulipaner, men en feil med bestillingen min, gjorde at jeg ikke fikk de. Skal bestille nye til høsten.
Gatestein nedfeldt:

Oppdaget at den rosa Bergeniaen min har fått fete knopper i dag. Herlig!

Ett av gårsdagens kjøp ble to fylte primula. 'Blue Saphire' heter de, og skal bo ved dukkestua når beddene der er ferdige (tror jeg...)

Klem fra den steingale!