Thursday, July 30, 2009

En ny baby har kommet til Paradiset!!

Da har vi omsider fått møtt den lille, som har sparket meg utålmodig i magen under hvert skrevne blogginnlegg de siste månedene.
Lillebror veide 3470 g og målte 51 cm, så han var sånn akkurat helt passe.

Han ble født kl 23.32 søndag den 26 juli, akkurat 28 minutter før pappaen sin 30-årsdag, så Andreas fikk verdens flotteste bursdagsgave!

På bildet under får han pupp for første gang, ikke mange minuttene gammel....
Lillebror har vært eksemplarisk fra første sekund, og har sjarmert hele familien allerede. Storesøstrene kan ikke se seg mett på han, og pappa innrømmer at han er dønn forelsket!
Sjarmøren har de morsomste grimaser, og gaper etter alt som nærmer seg....
I tillegg har han ett sovehjerte av gull, og han sover seg gjerne gjennom både bleieskift og blodprøvetaking....
Nettopp dette med blodprøven var grunnen til at vi i går fikk beskjed om å pakke i all hast, og reise til Ålesund med ambulanse. CRP-verdien i blodet skal ligge på ca 7, men hos lillebror var den i går på 48.
I Molde har de ikke barnelege på vakt etter kl 16.30, derfor ble vi sendt til barneintensiven i Ålesund. Ambulansemannskapet fikk til og med holdt igjen ferga, så vi rakk å være med...

Her har lillebror fått veneflon i hånden sin, og er på vei til Ålesund i ambulansen.
En tøff liten kar dette, for selv om plastrørene fra veneflonen skrapet han opp i ansiktet (-han jo prøve å spise på alt!) og de stakk han med nåler over alt, var han stort sett like fornøyd. (Bortsett fra i dag tidlig da mamma var sein med å komme med puppen da....!)

På bildet under ligger lillebror i sengen sin på Neonatal Intesivavdeling, men skjønner svært lite av hva som foregår i rundt han. Heller ikke at mamma og pappa overnatter over en halv kilometer unna, med ett tonn bekymringer, mens han har verdens dyreste barnevakt....
Heldigvis ble det bare ett døgns opphold på Åse med oss, før CRP-nivået hadde sunket så mye at vi fikk dra hjem.

Så i kveld har omsider hele familien blitt samlet hjemme i Paradiset for første gang. Lillebror koser seg stort i vognen sin, som står inne som "dagseng" selv om søstrene bruker vognen som klatrestativ, og bråker noe helt utrolig.
Her i huset hysjer vi altså ikke på ungene, for den lille må lære seg å tåle leven!
God natt!

Saturday, July 25, 2009

Flotte detaljer fra gamle hus, og litt hage.

For to dager siden gikk jeg meg en tur i nabolaget med mitt nye kamera. Jeg er så innmari fasinert av de gamle husene i rundt oss, og kan ikke få nok av å studere alle de vakre detaljene de har.
Dette er det gamle hotellet, som jeg nå har hørt omsider skal settes i stand.
Mønepynten er vakker, men det var vinduet jeg tok bilde av!
Jeg ønsker meg nemlig ett sånt, for vinduet på vårt mørkeloft er fjernet, så det finnes ikke dagslys der oppe. Ett liknende vindu ville nok ha blitt fint, og ikke trenger det å være dobbelt heller, for det er ett kaldloft.
Om noen vet pris på nyproduserte, tar jeg det imot med stor takk! Men jeg greier meg med ett brukt altså!
Huset rett nedenfor oss er Veøyheim, ungdomshuset. Det er det eneste huset jeg har sett som har samme typen dører som vi har i huset vårt!
Vi mangler 4 stk i forskjellige størrelser, og blir nok nødt å få noen til å lage nye til oss, om vi ikke finenr brukte. Andreas har akkurat laget sin første dørkarm, så det er ikke ett must å ha med!
Det ser ut for at det kan være samme snekker som står for alle ornamentene på bildene mine her! De har liksom samme stil....
Dette er Veøyheim, igjen.
En detalj fra ett hus som hører til møbelfabrikken. Dette skal snart rives, og jeg vil gjerne ha disse ornamentene om ingen andre har tinget på de før meg. Må høre med naboen om han vet...
Litt lenger nede i gata henger disse skoene....
Liksom litt urban ungdommene som bor her. Lurer på hvilke stoff de selger? Nyco??
I hagen min fant jeg noen gule blomster som skal få stå her frem til min eksotiske hage er ferdig. Enda er den bare grovt planert med maskin, men planene er der....
Gulfargen matcher huset til naboen, som er bebodd i knipsende stund. Feriehus.
Det ser ut som den lille, flikbladede lønnen min har fått rødrosa blomster! ;)
Ganske morsomt, egentlig.
Lilium 'Landini' er utrolig vakker! Utrolig mørk da...
Eller har hverken jeg eller min kjære slitt oss ut i dag, men han har listet det lille spisestuevinduet da, og jeg har malt litt på peisomrammingen.
God mat og familiekos har stått på timeplanen i kveld!

Tvi tvi, for manglende innlegg i morgen! Da vet dere hvor jeg befinner meg!! ;)

Prosjekt peis er fullført!!!

Først må jeg bare takke for særdeles uventet, stor respons på innlegget om magen min!
Trodde overhode ikke at jeg skulle få så mange, og så fin tilbakemelding på strippe-bildene mine, for det har da altså ingeting med hverken oppussing eller hage og gjøre....!
Men det var svært så oppmuntrende å få, når jeg føler meg som en vaggende ku.

Og i dag har kuen spadd opp ett nytt blomsterbedd i hagen, og plantet i det i tillegg til 2 andre små bedd jeg har laget. Jeg har med andre ord jobbet som en helt for å prøve å sette i gang noe...
Vi får se hva natten bringer, nå er i allefall datoen for ultralydterminen kommet.

Men det var ikke det jeg skulle blogge om nå i natt, for det jeg ønsket å vise frem er den nye peis-omrammingen min!!!
Min kjære har jobbet med den i flere timer i dag, og på bildet er den så nymalt at den fremdeles er våt.... (Bare ikke på toppen, for der har ikke sparkelet tørket i festene enda...!)

Bildene er tatt i full fart mens jeg hadde besøk av Marita i kveld. Hun måtte stikke innom for å se hvordan det ble.
Her er ett gammelt innlegg om idè og inspirasjon, samt noen gamle bilder!
(fant ikke før-bilde av hvordan det så ut her da vi kjøpte huset, bare dette av muren etter at ovnen er tatt bort. Som du ser så var den innmari stygg!!)
Det gjenstår bare noe småplukk, som litt fugemasse, samt litt mer sparkel og maling ett sted på søylene, (overgangen mellom list og pyntekloss) men det blir når det første laget tørker!

Ovnen sto jo her da vi kjøpte huset, og jeg avgjorte at vi måtte prøve å beholde den, siden jeg vet at dette var en temmelig dyr ovn. Det er den største i denne serien fra Jøtul, og den varmer svært godt.
Den er nok fra da huset ble pusset opp i 1990, men ovnen selges fremdeles, kun i svart.
Andreas har satt sammen dekoren av forskjellige lister og pynteklosser, og dette er hans verk ene og alene. Jeg har bare kommet med noen forslag, og hjulpet til med buen, samt maling selvsagt.
Flisene har jeg både valgt, og lagt! Med god hjelp fra stefaren min som er murer. :)
Vi var litt skeptiske på min idè om diagonalt mønster, men det fungerer fint, syns jeg.

Brystningslisten har også kommet opp i dag!
Litt detaljer!
Legg merke til gulvlisten som er hele 14 cm høy! (mangler litt maling enda den da...)
Nå har jeg i allefall noe pent å se på mens jeg venter.....!

Thursday, July 23, 2009

Eksteriør?? Magen min, to dager før termin!

Etter gjentatte spørsmål fra gode venner rundt omkring i landet, legger jeg i dag ut bilder av min store mage.
Syns det blir kanskje litt vel personlig, men jeg krysser fingrene og håper ingen føler seg støtt av dette.
Jeg har tross alt bodd i tre forkjellige fylker, og har mange venner som jeg ikke ser så ofte lenger. Det er vel disse som maser mest om mage-bilder! ;)
Bildene er tatt i dag, bare to dager før termin, og jeg syns jeg ser totalt sprekkeferdig ut!
Dette er jo tross alt mitt tredje barn, derfor ligger symfyse-fundusmål laaaaaaaangt over gjennomsnittet! Sist lå det tross alt to der inne, så "soveposen" er nok tøyelig....

Legg merke til malingsflekkene på fingrene mine! *Knis!*
Heldigvis matcher malingsflekkene både klærne mine og interiøret på soverommet....!
Min kjære tok med seg min eldste datter på kino for en liten stund siden, og av alle ting så har han lagt igjen tlf sin i bilen! Skulle likt å se ansiktet hans da han fant det ut da! ;)
Men Nathalie har sin med, så han ble reddet!
Jeg bare ler av hele greia, for jeg har tross alt gått i gjennom dette før. Det er verre med han!!
Siden jeg ikke syns magen virket så stor på bildene over, vrengte jeg like god av blusen og tok noen bilder selv!
Det er jo sånn jeg springer rundt i hagen også! For å jobbe i bikini med gravid-pupper er uråd!
Faktisk vondt!
Tut-mage??
*Glis!*
Storfornøydg med ny-kameraet, og lyspære-horn på begge sider av hodet!
Nei, nå skal jeg pusse og male ny peis-omramming!
Gleder meg til å få den opp!!

Wednesday, July 22, 2009

Litt fra huset og hagen....

Selv om regnet i begynnelsen av denne uken la deler av hagen temmelig flat, har den kommet seg litt det siste døgnet. Liljene er egentlig ganske tøffe, og det spretter ut over alt nå.

Navnet på den under har jeg ikke helt klart oppe i mitt surrehode for øyeblikket, men den hvite astilben heter i allefall 'Rock n'roll'
Cosmosen blomstrer også fint mellom alle staudene. Jeg pleier å putte litt sommerblomster inn i mellom, for å sikre lang blomstring over alt.
Litt romantisk stil??
Jeg gleder meg til det blir like frodig i beddet langs veien også, slik som det er i det beddet jeg anla i fjor (høyre siden av plenen)
Jeg har faktisk klippet plenen i dag, etter å ha sløvet i flere timer i sjeselongen. Ble så innmari lei av å sitte å være til ingen nytte, så jeg avreagerte litt med plenklipperen. 3 dager igjen til den terminen jeg fikk på sykehuset nå, og 6 til den jeg reknet ut selv. Uansett er jeg lei av å drasse på 18 ekstra kilo og fly på do 50 ganger om dagen!
Inne driver min kjære og lister i alle rom. Jeg fungere på en måte som overlister, siden det er jeg som må bestemme hva som skal hvor, og hvilke lengder som skal kappes til hvilke dører. I tillegg pusler jeg litt med å få opp litt på veggene da...
Selv om jeg har sett mange flottere trapper her i Blogglandia, er jeg ganske fornøyd med vår også.
Stilen er i 20-talls klassisisme, en "renere" og enklere stil enn sveitserstilen, som var på tur ut på denne tiden. Selv er jeg utrolig glad i både sveitser og jugendstil, men huset vårt er såpass nytt som fra 1932, og da hadde jo funksjonalismen begynt å ta over. Jeg er bare taknemmelig for at byggherren ikke var så altfor moderne av seg, for funkis er ikke min favoritt!
Min nytapetserte gang ser derimot litt funky ut enda....
Dørene skal slipes grundig, fordi de er malt med ett tykt lag akrylmaling, og ser ganske ille ut, også på nært hold.
Det er veldig mye arbeid, og blir nok tatt litt etter hvert.
Taklister mangler enda, men det kommer kanskje allerede i morgen! :)

Ellers innrømmer jeg å gjøre alt jeg kan for å kamuflere at denne delen av huset er fra 1990. Og det eneste som avslører dette her på bildet, er vel dørklinken i messing. Det varer derimot ikke så lenge, for nye er innkjøpt!

Sånn så det forresten ut her for kort tid siden, og tro meg, det var enda verre før jeg slipet ned gulvet!!! ;)

Tuesday, July 21, 2009

Enda en dag i Paradiset.....

*Sukk!* Bloggesperre!
Mange tanker surrer rundt i hodet mitt for tiden, og hvor enn jeg går, og hva enn jeg gjør så blir jeg stadig forfulgt av sure oppstøt. Derfor blir det gjort mindre og mindre med meg, noe propellen i meg ikke setter så stor pris på.
Vi er visst litt like der, sønnen min og meg. Når jeg er produktiv, er jeg meget fornøyd, og når jeg jobber, ligger Jr. inne i magen og bare koser seg. Setter jeg rumpa ned i 5 minutt, sparker han som en villmink!!

En ferdig listet glassveranda, men det er ikke min ære.... (-har malt listene da!)
Kanskje noen reagerer litt på navnet "glassveranda" siden kroken ikke er dekket av vindu, men jeg forsikrer dere alle at det en gang har vært det! ;)
Den gangen huset var direktørbolig, var veggene dekket med vinduer på alle tre sider, og stuen delt på midten med vegg og skyvedører.

Nå er det bare ett vindu på denne veggen (under), men det er nok etter min mening, slik at det gir rom for litt stæsj....
Jeg syns kontrastene i listverket passer godt sammen, med stripemønsteret rundt vinduet og borden i taklistene. Detaljene er kanskje ikke de rimeligste på markedet, men det er mitt valg å legge penger i sånt og heller spare inn på andre ting.
I vinduskarmen står det bilder av min kjære og alle tre barna. Jeg har nemlig hatt en forkjærlighet til svart/hvitt-bilder i mange år....
Og bildet i pastellkritt som jeg selv har tegnet, må snart få seg ny ramme & passepartour! (men enkelte ting er bare så lett å glemme...)
Ellers bruker jeg litt tid på å prøve å få hengt opp diverse på veggene i gangen, og der det finnes ledig plass.
Min kjære har investert i ny sag i dag. Den sto plassert midt i gangen da jeg kom hjem, så jeg foreslo at ungene skulle dekke på den med dukkekoppene sine, så jeg fikk blogge den. Den er nemlig enormt stor!! ;)
Ser derfor lyst på morgendagen, for kjæresten vil nok ikke la bordsagen stå til pynt hele dagen! Om vi ikke satser på familieforøkning, da...
(det virker dessverre ikke slik!)