Thursday, December 22, 2011

Mitt perfekte hjem!!

 Da er alle 7 sortene i boks, alle gavene innkjøpt og huset er strøkent.....
 Ja, jeg oppdaget at min kjære hadde vært frampå igjen, og tatt bort gardinen som skjuler litt av stygge, men nødvendige komponenter inne i tv-benken min.....
 Men NÅ er alt perfekt!
 Bortsett fra.....
 -og litt....
 Nå, ja man må jo ha mat innimellom pakking, bleieskift og håndvask....
 Nei, her i huset er vel ingenting ferdig, og 7 sorter er egentlig 6 om man tar med 3 typer gjærbakst, og to av småkakene er bakt av mamma.
Pakkene er heller ikke ferdig, og nå sitter jeg bare rett ut her og har IKKE tenkt å stresse. Koker karamell og ser på at Andreas legger sammen klærne sine. Hadde en utrolig hektisk dag i butikken i går, og kjenner at jeg er glad for å være ett-barnsmor helt frem til i morgen kveld.
Ingen krangler på en hel dag! ;)

Når man har en stor familie får man sjelden ha ting i fred.
I går oppdaget jeg at noen hadde gitt eføyen min to musefletter.....
Vel, vedkommende fikk beskjed om at hun heller kunne flette håret sitt, og ligge unna plantene mine. Hun så nemlig ut som en bustekråke selv! ;) 

Kanskje det blir nye bilder i morgen, for jeg har fått gangen min på stell i dag.
-Nesten iallefall! 
;)

Tuesday, December 20, 2011

Oppdatering, eller noe slik..

Det er selvsagt en grunn til at jeg er så fraværende på nettet i disse dager, og grunnen er manglende armer.
Jeg ble utdelt bare to ved fødselen av, men tenker ofte på hvor praktisk det hadde vært med ett par til.
Ser for meg oppvask, husvask og legge sammen klær i ett forrykende tempo.....
*Sukk*

Men det er heldigvis ikke så travelt på jobb-fronten nå når pakke/sende-ønskene halveres, så på søndag fikk jeg både bakt to sorter, handlet inn flere julegaver og laget en skikkelig middag , etter at jeg stengte butikken. I går havnet det også en pose rundstykker i fryseboksen, og lageret i kjelleren ble i dag ryddet. (Vel, ikke av meg da.... !)
Har nemlig satt både storesøster og naboen i arbeid i dag, og begynner snart å se enden.
Det viktigste som gjenstår her i huset er litt rydding, juledekorasjonene og bake en dobbel porsjon boller med vanljekrem-fyll, samt ha på trekkene på en sofa og sjeselongen. Sistnevnte har gjennomgått en omgang  med både Biotex og Klorin, og ble faktisk hvitt igjen, selv om jeg ikke trodde det var mulig, Trekkene på Ektorp-sjeselongen kan ikke tas av uten å bruke skiftenøkkel/fastnøkkel, og dermed blir det ikke gjort så altfor ofte.....

Ellers har jeg fått altfor mye nye varer i butikken min, i forhold til tiden jeg har til rådighet.
Bruker ca to dager på å pakke ut, prise og rydde på plass en palle med varer, fordi jeg har både plassproblem og må håndtere emballasjen selv. Heldigvis har jeg fått god hjelp av Siv, naboen, så da går det dobbelt så fort.

I morgen skal jeg nok omsider få knipset noen bilder av julen i huset, da jeg begynner å bli kvitt endel rot. Syns liksom ikke det blir noen flotte julebilder av sofaer uten trekk, og gulvmatter hengende til tørk over spisestue-stolene, og overalt mangler det duker på bord og benker.

Dette blir nok kåret til årets kjedeligste blogg-innlegg, men fruen er sliten og trøtt etter dagens stess og mas.
Men når jeg omsider legger meg, vil jeg nok bare tenke over alt jeg faktisk har rukket, og være meget fornøyd med det, for det er jo en hel del, og mere blir det!
Ja, for nå er det på'n igjen med en ny liten økt! ;) Det er jo en hel time igjen av dagen!
Tuddelidu!

Nina

Saturday, December 17, 2011

Barnearbeid og mere til......

Noen har hengt en Tools-genser over den fine lykta mi på kjøkkenet!
 Sånn skal det egentlig være, -mulig noen som har det litt varmt.....??
 Joda, Andreas er i full sving med å stryke duker og putetrekk!
 Det var vel og merke HANS idè, for han ser at jeg aldri blir ajour med haugen min.
Andreas mente at han skulle stryke halvparten, og jeg resten. Tror han tok mer enn halve da, men det sier jeg ikke høyt.....
(Jeg var å fylte på haugen hans ett par ganger)
Hele bøtteballetten er i sving i Paradiset nr 3, og mens Nathalie vasker badet, støvsuger Leon opp mammas hauger av rusk etter kluten.
 Siden Leon syns dette er utrolig morsomt, dro jeg frem sofaen der det var fult av visne blader etter plantene mine. Lik faren altså, -kjempenøye! ;)
 Bare for å legge ut ett bevis.....
 -Mistenkelig få kjøkkenhåndklær, men de er de enkleste å stryke, så jeg tar de selv.....
Litt er ferdig vasket og pyntet da.....
 I morgen stenger jeg, for å ha en dag sammen med min flotte familie på julehandel osv.
(Søndagsåpent i steden)
GOD HELG!

Thursday, December 15, 2011

Takke meg til oppvaskmaskin!

Jeg fikk en god nyhet her om dagen, da jeg fikk vite at glassene jeg bestilte i september rakk å komme til jul.
Hver jul har vi etter at vi flyttet til Paradiset, bedt hele familien på middag andre eller tredje juledag, og hver gang har jeg stått og vasket opp glassene mine for hånd.
Fin-glassene mine har nemlig tinnstett, og tåler selvsagt ikke oppvaskmaskin. Av og til syns jeg dette er noe dritt, og i tillegg er det også utrolig kjedelig når kløne (meg) klarer å knuse noen av disse svindyre glassene.

Da jeg kom over disse i en svensk blogg, trodde jeg først de var antikke, men så fikk jeg se at de var jo fra en av mine leverandører! :)
 Ja, en kan vel lure på hva jeg nå skal med en haug med glass som jeg tror jeg sjelden kommer til å bruke fremover, og det gjør jeg også.....
Vet at de nye vil bli å foretrekke siden jeg putter de rett i maskina etter bruk. Ellers rekker jeg jo ikke å blogge(!)

Måtte selvsagt rydde plass for de nye glassene i skapet i stua.
-Nei, jeg har ikke pusset sølvet enda til jul (Må vente til pakker er sendt og juledekorasjoner er laget)
 Deler av tinn-glassene jeg babler om står også her. De kommer selvsagt i flere utgaver enn mine nye glass da, men jeg drikker sjelden noe annet enn vin, lell. Baileys & kaffe drikkes fra krus ;)

Ganske kraftige, og veldig billige for å være håndlagede.....
 Ulempen er alt overskuddet fra skapet.....

 Har egentlig en del mer på hjertet, men har noen hektiske dager, og en datter med lungebetennelse.
Sliter enormt med å konsentrere meg om arbeid med Nrk Super og Disney Channel konstant på, men sånn er det bare. Hovedsaken er å bli frisk til jul!

Monday, December 12, 2011

Glade jul....

Travelt opptatt med butikken og prøver å vaske litt innimellom.
Bloggen blir litt nedprioritert, dessverre.
Tror det må være bare hjemme hos meg at alt er på halv åtte før jul.....
Kasse med julepynt på kjøkkengulvet, og nyvaskede matter i ruller flere steder og hauger av klær som skal strykes.
Det positive er at min kjære uttalte indirekte at han skulle hjelpe meg å stryke de.....(!) 

Fikk knipset ett bilde av stuevinduet vårt i snøstorm her ei natt. 
Det ser ut som jeg har sprayet det med kunstig snø og smurt glitter på sprossene....
Dessverre ødelegger ledningen fra adventsstjerna hele bildet, -fant ikke noe å feste den opp med før senere. (Og da var snøen forsvunnet)

Oppsummerer juleforbredelser:
Antall sorter bakt: 0 (men mamma har bakt to slag med Leon og jentene som ligger på spiskammerset)
Antall rom ferdig vasket: 0 (har vasket 1/3 av kjøkkenet da)
Antall julegaver innkjøpt: 2 og begge var tiltenkt Leon i bestillingsøyeblikket, men jeg tror at Rudi må få den ene. (reserve-tante barn)
Antall juleklær innkjøpt: 0.....
Huff!


Friday, December 9, 2011

Forbannelser, bestikkelse og en haug med hybelkaniner!

Det er utrolig mye positivt og en hel del negativ for tiden.
Har ikke helt funnet ut hva det er mest av, men jeg er ganske overbevist at det er det positive.

Ikke det at jeg liker å henge meg opp i negative ting, men det er bare det at når ting jeg ikke liker skjer om igjen og om igjen, -nesten daglig, kjenner jeg at jeg begynner liksom å koke.
I lengre tid har jeg irritert meg grønt over at yoghurt-begrene ikke er mulig å stable når de er tomme.
I en familie på 6 er det klart at det blir utrolig mye søppel, så alt som kan lures i andre dunker enn i restavfallet, må selvsagt dit, ellers er det ikke mulig å få på lokket på den digre møkka-dunken.
Derfor vasker og skyller jeg, bretter og stapper, sorterer og gjenvinner det som gjenvinnes kan. 
Jeg er faktisk veldig flink på det derre, og burde vel egentlig få en premie snart, -mener jeg selv. (-Dessverre er jeg ikke like flink på ikke-bruke-bilen-greier, så jeg stryker i 100% miljøbevist, og får aldri noe premie...)
Alle med mere enn to hjerneceller skjønner at det tar MYE mer plass i en pose om en skal putte 6 yoghurtbegre i den, enn om de kunne stables inni hverandre, slik de gjorde i gamledager (slik rømmebegrene enda er) Og når familien spiser gjennomsnittlig 12-13 begre med yoghurt i uka, sier det seg selv at dette tar mye plass! 
Det flotte er at jeg har funnet ut at First Price sin yoghurt, tross sin pussige farge, kan stables i hverandre, og er dessuten halve prisen av vanlig merke! :) :) 
Nå må det sikkert komme noen som leser næringsinnholdet i denne billig-varianten og si at i tillegg til meget skadelig fargestoff, inneholder den minst 5 tekjeer ekstra sukker pr boks, eller noe i den dur....
-Jeg er nemlig ganske dårlig på å sjekke dette, ene og alene for at jeg ikke har tid og syns ikke at mat er så innmari spennende!

En annen negativ ting er at jeg ikke har nye bilder å publisere, -iallefall ikke skikkelige bilder, for det ser IKKE ut her i huset! Jeg har jo vært syk i en uke nå, og selv om jeg holder på å komme til hektene igjen, kjenner jeg at jeg ikke strekker til fysisk. Men når jeg ligger på sofaen, gjør også alle andre det!!! *Grrr..*
Prøvde fortvilt å sikte inn ett hjørne som ikke var så ille, og bevise at jeg har tross alt hengt opp TO JULEKULER til jul! 

En annen kjedelig ting er at jeg ble nok for sen å finne julekjoler til tvillingene i Molde, da de er utsolgt i samtlige fine kjoler i størrelse 122-128.  Er det noen som kan tipse meg om hvor jeg kan finne fine kjoler til de på nettet som leverer raskt? Max kr 280 kr pr stk. (Den jeg ønsket meg var fra H&M, i kremfarget brokade med strasspenne kr 249,- Smellfin!) 
En positiv ting er at jeg begynner å få tilbake penger fra 2008 og 2009, og det hjelper godt på. Hadde "litt" utestående, noe som gikk brutalt ut over oppussings-kontoen min for 3 år siden.

En annen ting er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal få betalt den siste innbetalingen på restskatten før jul..... (Egentlig bekymrer det meg midt oppi der jeg er høyest når jeg plukker potet da....!)
I morgen, derimot gir jeg en lang en i restskatten, og tar meg meg hjelperne mine på ett lite julebord i Molde. Det gleder jeg meg til! :)

Det er også helt greit at det snart en helg igjen og at jentene reiser til Trøndelag, så jeg kanskje får hvilt bort resten av forkjølelsen, og få knertet noen hybelkaniner.
I tillegg har butikken min spandert nytt bestikk på meg, -som takk for god innsats i året som gikk. Så i går gikk mitt forhatte "Ei bikkje tå kore"-bestikk* i en pose til de sulterammede i Afrika.
Tusen takk, kjære butikk for en kjekk bestikkelse.
Nå kan jeg skrive fakturaer med gaffel, og få det inn med teskje!

* Oversatt: En hund av hver sort, eller lett blandet.

(PS Fått to paller med varer denne uken, og mye fint. Bilder i butikk-bloggen!)

Monday, December 5, 2011

Ung kokk.....

Her i familien har vi vært plaget av forkjølelse og verre infeksjoner i månedsvis.
Lille Leon er den første til å bli syk hver gang, da han har en litt annen type immunforsvar enn oss jentene. Det hender at tvillingene også blir syke, men de er fit for fight igjen etter få dager, slik er det også med meg om jeg blir syk. 
Generelt har jeg ikke tid til å bli dårlig, men denne gangen var jeg altså så sliten at nå sitter jeg her. Snørrete og tungpustet, men altså ikke dødelig.
Søtnosen og Maria var hjemme i dag, mens tvillingsøsteren hennes var hjemme på fredag.
Jeg har ikke råd til å stenge butikken hver gang vi er litt syk,-bare holder meg litt av avstand fra kundene og biter tennene sammen. Luringen Leon ville ikke sove, så han tv sammen med Maria, -men hun fikk selvfølgelig ikke med seg at jeg gikk ned, så Leon tuslet stille inn på kjøkkenet.
Han tenkte han skulle hjelpe mamma og begynne med middagen mens vi jobbet.....
 For å si det sånn, så må nok Leon på barnehagen i morgen, for mamma er tydeligvis i dårligere form enn han(!)
Og pappa måtte innom Skålasenteret og kjøpe ny sopp etter jobb.....


Saturday, December 3, 2011

Reinsdyr og julestyr!

Jeg vokste opp i ett hjem med hjemmelagede juledekorasjoner med ekte granbar og pynt.
Mamma laget nye hvert år, men dekorelementene gikk ofte igjen, og de hadde også en fast plass i stua.
Den dekorasjonen jeg husker aller best var en med ett dådyr og en liten hjort inne blant røde sopper og konger. De var vel 7-8 cm høye og de var fremme hver jul. så lagt tilbake som jeg kan huske.
Lille Nina likte denne veldig god, sikkert noe med at barn er så glade og fascinerte av dyr....
(Fant ikke bilde av juledekorasjonene til mamma, bare av meg!)
Min første jul.
Oransje var VELDIG moderne på 70-tallet. Trenger jeg kommentere at det er den værste fargen jeg vet i dag??
Jeg og mamma, mens pappa fotograferer.

I år vet jeg ikke om jeg klarer å titte på denne dekorasjonen når jeg kommer hjem til mamma på julemiddag.
Jeg er bare SÅ lei av reinsdyr, rådyr, hjorter og elger på alt mulig!!

På torsdag var jeg og Siv i byen en tur, -fordi jeg måtte til legen for å legeerklæring på at jeg er normal nok til å kjøre bil (-Ja, det gikk, faktisk!) På ett par av de butikkene vi var inne på dukket det opp hjorter og reinsdyr på alt fra puter,  lykter, juletrepynt, brusåpnere, kjøkkenhåndkle, adventstall, servietter og skulpturer. På ett tidspunkt tenkte jeg, -jeg burde ha tatt med meg rifle!

Kan ikke noe for det, men jeg har VIRKELIG fordøyelsesproblemer med dette. Det er vel derfor jeg legger ut de aller mest moderne bildende av meg selv.....
Julaften da jeg var 2 år 
Jeg er virkelig like glad i denne trenden som i disse kinesiske tegnene som florerte på ALT for 10 år siden. Folk tatoverte til og med disse tegnene på kroppen da....
Lurer på om dagens trendy-interiørbærter tatoverer elger og hjorter på skuldrene sine?
*Fniiis*
For litt over ett år siden blogget jeg nettopp om akkurat dette, -ja jeg utelot tatoveringene da, men resten skrev jeg om.
Har du endret mening det siste året?

Det har ikke jeg! ;)
Min stil er mitt liv, ikke en trend.....

Siden jeg ikke har lyst å henge ut butikker eller merker, legger jeg ikke ut bilder av det jeg ser på som smakløst, men heller noen FLOTTE julebilder av meg selv!
Julaften da jeg var 3 år.
Feiret julaften oppe hos Tante Marie og Onkel Asbjørn (som skimtes i bakgrunnen)

Bestefar prøvde å få meg til å stå stille, for jeg og søskenbarnet mitt drev og sprang rundt og rundt mellom stue, kjøkken og gang. Det var jo SÅ mye mer moro enn å sitte i en stol! 

Husker forresten at det var BLODIG urettferdig at Arild, søskenbarnet mitt fikk åpne en gave allerede på morgenen, og det fikk IKKE jeg! Husker han fikk en liten rød lastebil i plast.
Gikk ned til mamma og maste hull i hodet på henne, men jeg måtte pent vente til kvelden.....
Jepp, jeg har god hukommelse! ;)

Konklusjon: Som dere ser så levde jeg i en retro-verden, og er mett av merkelige dekorelementer, og ønsker seg IKKE pute med hjort, elg eller SAU til jul. 
Her spiser vi sauen!



Friday, December 2, 2011

Adventsgave og nytt kjellergulv!

Jeg har fått meg adventskalender!
Ja, faktisk den første på så mange år at jeg ikke klarer å huske.....
Egentlig var det vel meningen at ungene skulle ha den, men nå har Junior en med Lynet Mcqueen på, som han ELSKER. Tvillingene hver sin rosa My Little Ponny og Pet Shop-sak, som de vokter med livet som innsats, så ikke storesøster slakter de. Og storesøster må bare ha sin stygge Haribo, sånn at jeg ser om hun jukser i år også. Blir det luring, blir dette hennes siste på min regning. Hun har slaktet sine kalendere i åresvis, og sabotert lillesøstrenes i nesten like mange år. 
Dermed fikk samboeren oppdraget å fylle denne til oss. :))
Kalenderen er en gave fra Ann Berit fra Bestemorhuset i Angvika, og passer kjempegodt her hos oss.
Når jeg rekker det skal jeg også ha på de nye røde og linfargede trekkene på stolputene, og finne frem litt mer julepynt.
Posene er feste på en sånn kjetting med klyper som jeg selger i butikken min.
En hyggelig oppmuntring i førjuls-stesset.
-Her måtte jeg skyve unna 15 lekebiler, før jeg kunne knipse bilde!
Jepp, det er ikke strøkent her i huset enda, altså!
Jeg rekker ikke så mye "hjemme", men skal prøve å stresse ned i tiden frem mot jul. Ting blir gjort litt i siste liten, og i går kom jeg meg omsider til legen for å få attest for å fornye førerkortet mitt.
Grudde meg som en hund til den der syns-testen, fordi jeg syns liksom jeg ser litt dårlig på avstand.
Nå innser jeg at de som må bruke briller må se helt elendig, fordi jeg sto lenger bak enn det jeg trengte og valgte nederste linje på tavlen i stede for den over, så jeg skal slutte å klage.
Det gjenstår å se om jeg rekker å komme meg på Biltilsynet, -som jeg heller ikke vet hvor ligger for tiden, og fornye det. Liksom litt greit å få fortsette å ha lappen på liten lastebil når samboeren ikke har det.
I dag har jeg også fått hjelp til å rydde på lageret mitt.
Siv, naboen min har innsett hvor sliten jeg er, og forbarmet seg over meg. Da jeg kom ned etter en liten runde med mailer og telefon, pekte jeg på gulvet, og lurte på hvor hun fant det hen!?!
;)
Tror hun må ha ett hjerte av gull.....
I grunnen er jeg veldig heldig, og også utrolig takknemmelig.
Tusen takk til både Ann Berit, Siv og samboeren min, samt Leon som akkurat tisset på gulvet(!)
God helg!