Det er utrolig flott vær i dag, og jeg har enda ikke kommet meg ut. Det viser 10+ ute, og jeg skal ut for å sjekke status i beddene.
Dette bilder tok jeg i går kveld gjennom vinduet i glassverandaen.
Middagen i dag var ball, eller kumle/klubb, kjært barn har mange navn. Uansett er det trolig husets favoritt nr 1, for alle elsker det her.
De fleste jeg kjenner pleier ikke å lage ballen fra grunnen av slik som jeg, for det er litt arbeid, og tar lang tid. Omtrent alle restauranter i Molde selger ball hver torsdag, og det er selvsagt mye enklere å kjøpe den ute, enn å lage den selv. Men den smaker ikke like godt!!
De 9 første årene i livet mitt, travet jeg i hælene på bestemor. Jeg og mamma bodde nemlig på loftet hos besteforeldrene mine da. Og oftest satt jeg oppå kjøkkenbenken når bestemor laget ball.
Av en eller annen grunn husker jeg innmari godt hendene hennes, hvordan de så ut og føltes om jeg strøk over de. Jeg kan ikke minnes at hun noen gang brukte hansker hverken til det ene eller det andre, og ballaging er også en grisejobb.... (jeg tenkte å ta bilde i dag da jeg formet de, men var litt redd for å få ballmasse inni kameraet, så jeg droppet det!)
Oppskriften jeg bruker er den samme som hennes, og min mors. Kun potet, salt og mel. Ingen måleenheter her i gården! ;)
Ball kokes sammen med saltkjøtt og eventuelle grønnsaker. Ungene mine elsker gulrot.
Mannen er hos foreldrene mine og skifter en bildel. Han tar vel ett dypt dykk i ballgryta når han kommer hjem!
Dette er godt!!
ReplyDeleteSkal ha det i morgen:o)
Du bruker samme ingredienser som min mor....mens jeg bruker Møllerens:o)
Har oppdaget at de er så gode!!
åå jeg elsker raspeballer, utrolig lenge siden jeg har spist det! Hmmm og jeg som har slutta å spise poteter og mel.. ærsj.. mulig jeg får gjøre et unntak en dag og nyyyte et herremåltid... :)
ReplyDeleteÅ herlig då :-)
ReplyDeleteVi hadde ball på søndagen, også laga frå bunnen av :-)
Ha ein fin kveld.
Ball er veldig godt :) Hadde jeg hatt slik kjøkkenmaskin så hadde jeg lagret det selv også :)
ReplyDeleteså flink du er som lager det fra grunnen! Nå er endelig pakken i posten. Litt sykdom her og der gjorde at jeg glemte hele greia! Ups, men nå er den da på vei! God helg til deg!(:
ReplyDeleteJeg er helt enig; det blir aldri det samme som hjemmelagd. Og det er virkelig, virkelig godt. :D Her er det også torsdagsmat, men kun med smør som tilbehør (til nød sukker).:)
ReplyDeleteSer ut som om bestemor har lært d den der "ballkunsten" veldig godt ;)
ReplyDeleteKlem fra Silje :-)
Litt moro at du nevner hendene til Bestemor. Jeg husker også de veldig godt! Og ingen var like god til å lage mat som henne. Men ballen blir også her i gården laget etter hennes oppskrift, og på samme måte som du:)
ReplyDeleteKim Atle