Thursday, December 4, 2008

Hva er det med folk og tunneler??

På min tur til trønderbyen i helga slo det meg at det er mange som har store problemer med tunneler.

Gjennomsnittstempraturen lå på -0,5 grader, og det var ganske glatt ute.
Siden dette er min første vinter uten firhjulstrekker på flere år, kjører jeg med moderat forsiktighet på veiene, bortsett fra i tunnelene...
Der inne derimot, må det være noen som oppriktig er svært redd for sleipe veier, vannplaning eller blending av direkte sollys, for kjører altså folk mellom 55 og 70 km/t. !!! Når de kommer ut på -0,5-føre, speeder de opp i 90-100!!
Her er det ikke snakk om tuneller på størrelsen med den på Røra, eller trange, bratte som Bolsøytunnelen, men de svære og flombelyste som Øksendalstunnelen og de nye mellom Orkanger og Trondheim!
Hvorfor bremser de ned??
Er de redd for grevlinger, Knutsen og Ludviksen, eller ukjente tunnellinger med tresko og bart???
Skjønner bare ikke dette.

Forresten så har jeg fått fuget mine nye fliser på kjøkkenet:
(det vil si stefaren min har gjort det! Men jeg har lagt flesteparten av flisenene selv da! )
Måtte bare ha en liten pause fra en stk malingsforpestet stue. Har hatt hjelp av den eldste søsteren min i dag.

:)

6 comments:

 1. Hva er som er så skummelt og holdet fartsgrensa i tunneler skjønner ikke jeg. Men iriterenes er det når det går i 50km.
  Så fine fliser:)) Begynner og ligne på et kjøkken no.
  Ho med vippene har bursdag i morgen:))

  ReplyDelete
 2. Ja, dette har jeg også undret på!!!!
  Vi kjører jo mye i tunellene i den strekkningen.
  Og når det endelig er mulighet for å kjøre forbi "reddharene", ja, nei da tråkker de på gassen, så det enten ikke går ann å komme forbi, eller du må kjøre noe durabelig fort for å rekke det.
  Skjønne den som vil.
  Jeg skjønner det ikke!!!!!!!
  Deilig å få fuget flisene.
  Dere er så flinke å står på og jobber!
  Klem

  ReplyDelete
 3. Jeg liker ikke tunneler. Ikke sånn at jeg har fobi, men jeg synes de ligner så på bilspill på data, og det har jeg aldri fått til. Som regel står det "wrong way" og blinker øverst på skjermen eller så kræsjer jeg i tunnelveggen... Noen ganger, i enkelte tunneler så får jeg følelsen av å være midt i et sånt bilspill, og da kjører jeg neppe i fartsgrensen...

  - Og så lurer jeg på om ikke noen folk har dårlig mørkesyn, rett og slett? Da BØR de jo kjøre sakte! (Jeg mener å ha merket på en del også, at de bremser kraftig ned og kjører i lusefart i starten, men så tar det seg opp etterhvert - sikkert som synet har vennet seg til mørket.)

  ReplyDelete
 4. Pyser!! Her slakkes det aldri ;)

  ReplyDelete
 5. Hei - ja kan du skjønne det!? Selv har jeg litt klaus, men kjører av den grunn iallefall IKKE saktere enn påkrevet/fartsgrensa! Det er jo sykt - og vanvittig irriterende. Tror det må være en haug med mennesker som sliter med synet jeg?!?!? Hmm... gøy å lese bloggen din, har vært innom en gang for lenge siden men har litt problemer med bloggrollen så du hadde falt ut. Men... jeg fant deg igejn! Gøy! ha en superduper dag Nina! Klem

  ReplyDelete
 6. PS Dette skjer også når det er mørkere ute enn INNE i tunnelene, altså! Strekningen Orkanger-byen er pyton, og pga svingene og trafikken, helt umulig å kjøre forbi uten en V12'er under panseret!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)