Thursday, May 6, 2010

Plutselig tilbake!

Nina har hatt en noe ufrivillig bloggepause i noen dager.
Grunnen heter Pneumoni på latin, og ironisk nok antageligvis den eneste sykdommen jeg kan nettopp på dette utdødde språket. For oss vanlige dødelige heter det lungebetennele, eller lunginflamasjon som Madicken sier det.
Dessverre var det ikke jeg som ble syk, men lille Leon på 9 måneder, og vi ble innlagt på glattcelle på Kristiansund sykehus med madrass på gulvet og klosett 500 meter unna (vel, det var i virkeligheten ikke så langt, det bare virket sånn...)
Leon liker tydeligvis sykehus akkurat like lite som mamma'n sin, for han som er den enkleste unge i verden å legge, nektet å sove i sykehus-senga. Denne minnet i allefall om et fengsel, med sine slitte metall-sprinkler.

Da jeg reiste hjemmefra tenkte jeg, -nå skal jeg prøve å slappe av og sove mest mulig!
Men det var vel akkurat det jeg ikke fikk....

Jeg var utrolig glad over å endelig få komme hjem i går ettermiddag, etter over 2,5 timer i taxi gjennom 5 forskjellige kommuner. Skikkelig taxi-sightseeing, med andre ord!
Til og med Leon som elsker å kjøre bil, fikk nok da, så passasjer nr 2 (etter at vi hadde levert nr 1 på sykehjemmet på Averøya) måtte pent bli med en tur til Paradiset før han kom seg på sykehuset i Molde på kontroll. Snakker om rundtur!

Jeg syns det var ubeskrivelig godt å legge seg i egen seng igjen i går kveld, men jeg tror Leon syns det var enda bedre. Han sovnet med en gang han fikk hodet på puta, og sov nesten hele natten. Sykdommen er også lite merkbar nå, for tøffingen vår er knallhard og lar seg ikke knekke så lett.

I dag har jeg hatt dobbel jobb. Først 8 timer på gartneriet, så 5 timer med utpakking av varer i min egen butikk. Jentene har hjulpet meg litt da, og Leon forsøkt alt han kan på å spise mest mulig papir.....

Fikk noen kjempefine glasslysestaker til en billig penge, også disse lysmanskjettene som jeg har ventet på.

Mus i eske kom i forrige uke.

Da kom også vaskemidler i bøtter og spann, samt strykespray med duft for de kresne. Noen har spurt meg om disse virker like godt som "vanlig vaskepulver" og jeg opplever at det er bedre. Mye skal det heller ikke til. Denne med limeblossom er min personlige favoritt, men jeg har lavendel også.
Den lilla og oransje flasken er den nye med husvask, mens den grønne er oppvaskmiddel, som i allefall er bedre enn Zalo! ;) (i tillegg lukter den Mojitos, og det er ikke trist!)
Disse slåss om plassen med hybelkaninene i butikk-bøttekottet mitt.
Disse vaskepulverboksene har jeg sikret meg. Ja, for jeg bruker ikke bare franskt vaskemiddel til klærne her i huset! Vasker IKKE arbeidsklærne til hverken meg eller samboeren med Durance! ;) (prisen på boksene under er 449,- og da er skjeene inkludert)
Lampe i aluminium fra House Doctor med stoff-ledning koster 398,-
Denne liker jeg da!
Kirkelysestake etter gammel fransk modell. (898,-)
Dette er også kopier av gamler lysestaker. Kjempesøte!
Har ikke så mange av de da.
Skikkelig bestemors-servise dette her!
Liten tapas-bolle koster 30,- liten mugge 69,- stor bolle 75,-
Noen priser fra bildet over: Stettfat lengst til venstre kr 95,- glasskål med bølgekant kr 29,- krukke med lokk kr 35,- og "sølvfat" kr 229,-

Lysestakene under koster kr 129,-
Håper jeg kan friste med noe her, og at prisene lokker litt og at det frister til å stikke innom i løpet av de nærmeste dager.
Fredag har jeg fri fra gartneriet og er å finne i butikken og hagen i allefall fra kl 13.00. Lørdag vil søsteren min Mona være her mens jeg er på Slætta (gartneriet) og mandag har jeg åpent fra kl 12-20.00.
Onsdag og torsdag har jeg åpent 18-20.00, ellers er jeg på gartneriet på dagtid, også frem til kl 20 de andre dagene. Men pengene kommer godt med når man skal renovere uthuset og lage ny butikk! ;)

Forresten noen som vet om det blir bra vær i morgen?
Har ikke hatt tid til å sjekke meldingen en gang jeg! ;)
Klem fra

som har mange prosjekter fremover, noen blir kanskje blogget allerede i morgen! ;)

15 comments:

 1. Stakar lille prinsen!
  Ja, mamma´n å
  Godt det er bra med ham nå da, men sikkert ikke så trivelig når det stod på.
  Mye lekkert du har fått inn.
  Natta klem

  ReplyDelete
 2. Godt å høre at han er på bedringens vei. Ikke gøy når de små er syke, man hadde tatt det selv på ett blunk om det hadde gått ann..

  Jeg MÅ ha noe dufte-greier snart.. Jeg lurer på strykevann (for de kresne, hehe)og kanskje en sånn dufte-greie med dusk under...? Dufter de godt? Ville hatt noe sånt i gangen da det på dager med vind fra ei viss rettning dufter mindre deilig fra kjellerluka der...

  Også MÅ jeg ha en slik piskebolle.. (Hallo? Går det ann å bestemme seg?) ..men du får bare gi beskjed når du får inn igjen :)

  Klem fra Monica

  ReplyDelete
 3. Hei :)

  Huff da.. stakkars lille gutten, bra han e kommet seg over dette da. Var litt av en drosjetur du fikk, men slik er det når de skal samle opp det meste av pasienter på en og samme taxi... ikke alltid det er så logsisk tenking når de setter sammen de som skal være md på samme taxi..

  Oii det var veldig mye fint i butikken din nå...

  Ha en flott dag ute i hagen din i dag og i butikken.. ser nå ut som om vi får en kjempe fin dag i dag.. og det er herlig :)

  ReplyDelete
 4. Så bra at han allerede er bedre, det kan IKKE ha vært noe ålreit, hverken for Leon eller deg!! Off, tøft når han er så bitteliten.. *sukk* Men nå er han mye bedre, deilig! :o)

  Jammen står du på - som alltid! Imponerende.

  Ønsker deg en herlig helg, håper du får slappet av bittelitt også - det fortjener du!

  ReplyDelete
 5. God bedring til den (ikke så) lille løva.

  Og jeg digger det skiltet!

  ReplyDelete
 6. Oi oi oi du kjører deg hardt for tiden. Pass på deg selv!
  Godt det kom et innlegg, for jeg trodde du hadde falt i en grøft i hagen og ikke klarte å komme opp.
  Godt lillegutt er bedre og sover igjen om natten.
  Ha en fin helg og kos deg.

  Hilsen
  Randi

  ReplyDelete
 7. Så mye lekkert, vi kjenner det boble oVi ønsker deg en herlig fredag, og riktig god helg:)

  Vårhilsen fra
  damene hos Riviera Maison Molde:)ver her;)

  ReplyDelete
 8. Så godt å høre at han har blitt bedre å at dere har kommet hjem. Skal se han blir fort frisk nå som han har kommet hjem igjen =)

  God helg til deg å dine.

  ReplyDelete
 9. Hei bert.

  Bra det går bedre med Leon nå da, ikke moro med sånt nei. :o/

  Så mye fint du har fått inn. Jeg har så mye å gjøre selv så har helt glemt av besst din...... Driver med et nytt prosjekt ute. ;o))) Ja å som du vet, tiden FLYYYYR!!!! hehe

  Vi snx plutselig.

  Klem fra meg ;o)

  ReplyDelete
 10. Uff...! det skal ikke være lett, godt at han er på bedringens vei. Du er flink men du må prøve å ta vare på deg selv! Hilsen fra nordbyen!
  Du har sansen får vakre ting, utrolig mye fint du har fått inn.

  ReplyDelete
 11. Stakkars vesle venen, ikkje lett og sove i nye omgivelsar. Husk og kvil deg no då når du kan. Masse fint i butikken. Eg hadde vorte ruinert om eg måtte nytte dyrt vaskepulver, her går vaskemaskina kvar dag heile tida. Slik er det vel for deg og :-)

  ReplyDelete
 12. Hei på deg - Godt å høre at prinsen er på bedringens vei.
  Du ligger jamen ikke på latsida. Håper på å få tatt en tur, men tror jeg venter til litt senere på våren.
  Spennende med butikken - jeg leter etter små gammeldagse billedrammer til familieveggen der det stadig kommer nye tilskudd.
  Ha ei fin helg!!! Reidunn

  ReplyDelete
 13. Men, stakkars lille Leon da. Godt å høre at han kommer seg sterkt;)
  Jeg kan skrive under på at sykehusopphold er grusomt. Sengene er aaaltfor harde, maten kjedelig og altfor sunn og de har såper på bittesmå flasker som gjør at man må tigge og be om ti for å få vasket hele kroppen liksom:( Jo, jeg har tilbrakt de to siste årene mye på sykehus desverre :(
  Men så innmari mye fint du har fått til butikken din da! Guri malla, du må være utslitt. Du har sikkert veeeldig godt av helg nå. Kan sove litt kanskje.. ?!

  God bedring til lille Leon, og håper at du får energien tilbake, raskt. Du har virkelig mye å holde på med om dagen!

  God klem fra Line

  ReplyDelete
 14. Hei
  De vaskepulver boksene var stilige. Er de store?

  ReplyDelete
 15. Godt å høre at Leon er bedre. Det var jammen en lang tur for behandling.

  Så mye fint du selger Nina.

  Og du beskriver alt så bra også.

  Ha en fin helg videre.

  Klem Ingunn

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)