Thursday, April 16, 2009

Prosjekt kantstein....!

Jeg er selværklært verdensmester i prøve-og-feile-metoden! *Glis*

På onsdag så kunne jeg ikke bli enig med meg selv om hva som ble finest av å grave kantsteinen helt ned (slik som i min forrige hage) eller ha den oppå for å få en forhøyet kant. Prøvde å spør samboeren, men fikk som vanlig beskjed om å bestemme det selv.
Derfor gjorde jeg som jeg pleier å gjøre når jeg ikke er sikker: Jeg prøver meg fram!

En kan ikke sette steinene på plenen uten å lage en kant for plenklipperen, mener jeg. Derfor ble det en smal kant med skifer under.
Etter 10 minutter ser jeg at dette fungerer ikke.
Det blir ikke pent!
I morgen skal dette opp igjen, og kanten blir lagt som i min gamle hage.

Dagen i dag ble rotet bort på nok en bytur, men jeg fikk desverre ikke gjort/kjøpt alt jeg skulle. Mye venting og enda mer venting brukte opp ben og bekken, så jeg måtte hjem og hvile.
En ting fra ønskelisten min fikk jeg kjøpt da, -nemlig en sånn paviljong. Jeg kjøpte en sånn for to år siden, men valgte å selge den sammen med huset, fordi det så pent ut, i tillegg til at jobben med å demontere den, var en jobb jeg ikke ønsket.
Plassen den skal stå på, ser derimot ikke helt bra ut.... (ps. en stk grønn busk er bare "jordslått" da den måtte vike plass for teleskoptrucken da vi skulle ta av taket på huset i helga)

Jeg har ikke blitt enig med meg selv om valg av gulv under paviljongen heller, fordi jeg ønsket en treterasse her først, med levegger, uten tak. Så fant jeg ut at den eneste plassen jeg kunne ha min elskede paviljong, var nettopp her. Mulig det da er penere med skifergulv, slik som der vi bodde før!? Problemet da er at jeg vil støpe skiferen på plass, ikke legge den løst i sand som sist. (det ble ikke perfekt når sanden tørket for mye...)

Men aller først må jeg vente på at mine menn graver opp hele greia for å koble på nytt kloakkrør... *Sukk!*

Translated summary:
This is my last project in the garden. Tomorrow I'm going to remove all the stones, and dug them down like this. I often have to try it out, before I decide what is the best, and I'm not happy with this. Typical me...!

The empty space in the photo above, will be the new home for my new paviljong, just like the one I had in my old garden. I just have to decide what kind of floor it shall have first....!
Det blir grønnere og grønnere for hver dag. Angelique-tulipanene står med store knopper i rosebeddet mitt vis-avis dette området. Her skulle jeg ha Queen of Night-tulipaner, men en feil med bestillingen min, gjorde at jeg ikke fikk de. Skal bestille nye til høsten.
Gatestein nedfeldt:

Oppdaget at den rosa Bergeniaen min har fått fete knopper i dag. Herlig!

Ett av gårsdagens kjøp ble to fylte primula. 'Blue Saphire' heter de, og skal bo ved dukkestua når beddene der er ferdige (tror jeg...)

Klem fra den steingale!

8 comments:

 1. Du er bare SÅ drivendes dyktig et kvinnfolk, hver gang jeg er innom her så er det jo store forandringer!! God helg fra M:-)

  ReplyDelete
 2. Så flink du er, Nina.
  Hos dere er det jo flott vår i hagen,her ligger det enda snø, men nå har det minket masse.
  Gangen var flott, må si meg enig med deg, ikke mal alt hvitt, fint med brytingen når du har det mørke, synes jeg da,kanskje fordi jeg selv har hvit gang med svarte detaljer rundt.

  Tillater meg å spørre deg om en ting jeg, ang pelargonium, kan jeg ta av noen blader med stilken og sette de rett i jorden, eller bør de stå i vann og få røtter først?

  Håper det var ok at jeg spurte her på bloggen din.

  God helg!

  Klem

  ReplyDelete
 3. dette blir jo skikkelig fint da, flink du:-), men man skal jo bli fornøyd selv.., i mine øyne blir det fint uansett hva du velger..

  ReplyDelete
 4. Takk for kommentaren og tilbudet ditt om plantebytte.
  Det er jeg gjerne med på, så send meg en mail med det jeg trenger så har du snart din'Ancum'

  Lykke til med steinprosjektet, jeg synes det så veldig fint ut:)

  ReplyDelete
 5. Så lekkert med kantene rundt bedene, synes nå det så veldig fint ut med opphøyd også jeg da! Men må jo innrømme at bildene fra din gamle hage var lekre..! Så, blir bra uansett hva du velger! :o)

  Lekker paviljong du har kjøpt (og hatt tidligere) har AKKRUAT kjøpt slik selv! Har aldri hatt paviljong før, men kom over skikkelig tilbud på denne og da kunne jeg ikke motstå.. :o) Moro å se bilde av din dekorert med blomster..! Kan jeg spørre hva du hadde på den, som slynget seg oppover hitterste hjørnet på bildet? LEKKERT og frodig!! Har selv sådd en del erteblomst og blomkarse som jeg håper rekker å slynge seg godt oppetter hjørnene iløpet av sommeren.. Men den du hadde så herlig ut!

  ReplyDelete
 6. Hello Nina,

  is it possible?? the grey, old stones are the same that i want to have for my garden...it looks great;o)

  I hope, it looks one time exectly like you're garden ;o)

  heartly hugs tine

  ReplyDelete
 7. Trenger jeg inspirasjon så leser jeg bloggen din ,den er fantastisk inspirerende .kjempe koselig hus du har kjøpt deg,og hagen din blir sikkert like vakker som den du flyttet fra..Tror jeg likte den kanten du viste sist best.
  ha en fin dag videre ....

  ReplyDelete
 8. Det blir bare SÅÅÅÅÅÅ fint! Du er utrolig dyktig Nina!

  Lurer bare på en ting - hvor har du kjøpt den paviljongen?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)