Saturday, June 19, 2010

Summerer opp det som skjer her!

Her har det regnet i 3 dager nå, og hvor har Nina vært?
Jo ute i hagen!
;)
Må man, så må man....
Men jeg foretrekker å være inne og kose meg, men det eneste jeg har tatt meg tid til er å sette utover noen av de nye varene jeg har fått inn. (mer info på Facebook!)
Litt fremgang på det som skal bli nytt butikk-lokale er det også, men min kjære har faktisk forstått at det er ikke så lett å gjøre så mye når man er hjemmeværende med baby.....

Jorda under gulvet er i allefall utgravd, og han lager forskaling for støping av ny grunnmur, siden den gamle var sprukket.

I dag begynte vi også å grave ut tomt for garasje.

Vi skal ikke begynne å bygge garasjen enda, bare ordne parkeringsplass for biler slik at vi slipper å bruke plena, samt lage en plass vi skal sette alle pallene med skifer(tak) på. Nå okkuperer de både plen og parkeringsplassen nedenfor huset her.

Akkurat der maskina står her hadde jeg staudeåkeren min, og jeg har brukt tre kvelder (les netter) på å grave opp disse, og plante de forskjellige steder i hagen. Har jobbet til klokken ett og to hver kveld, derfor lite blogging!
Det er altså ikke en bitteliten gravemaskin denne gangen, selv om det ser sånn ut!

Rododendronen på plena, og pæretreet oppe ved bergveggen er temmelig svære, for her i ly for nordavinden er det utrolig lunt, og kjempefint klima.
Midt oppi oppgravingen av hagen kom det noen kasser med liftgardiner og stolputetrekk, samt nye lampeskermer mm. til butikken.
Kjøkkenhåndkle med monogram er ikke å forakte på en moderne komfyr....
Og disse skjærefjølene er snart å finne i butikken min. De er sendt fra Danmark for noen dager siden, sammen med kamin-speil og mye annet fint.
Masse av veggord/tekster er bestilt i kveld, og jeg jobber med en ny Green Gate-bestilling.
Ellers er jeg utrolig lei møkkaværet vi har, og håper det snart blir bedre. Trøster meg med tanken på at mamma har kjøpt ny leilighet i Alanya, med basseng og det hele, og håper vi kan sette av minst en uke der i slutten av ferien.
I morgen (søndag) er det atter en dag på hagesenteret, mens på mandag er det heldagsjobb i egen butikk!
Og NÅ er det natta! ;)

12 comments:

 1. Hei Nina
  Så flink du er som holder på i haven selv når det regner!!! Ja, det hadde ikke vært meg :-) Men det blir utrolig flott hos deg da! – Spennende å se hvordan det går med den nye butikken din også – syns dere er kjempeflinke! Og det må ha vært litt av en jobb og grave opp alle staudene… Gleder meg til du får inn de flotte skjærefjølene, og spennende med nye varer… titter innom deg stadig vekk :o) Ønsker deg en flott søndag, og at sommeren kommer snart!!! Her har det vært skikkelig uvær, så dagen har blitt brukt foran tv-skjermen for å se på prinsesse bryllupet i Sverige… Jeg syns det var utrolig vakkert, rørende og romantisk… Herlig dag :o) Klem fra Mette

  ReplyDelete
 2. Hei igjen...
  Lite spørsmål?
  Lurte på om du vet om Mårbacka og Dronning Ingrid er samme blomst eller er de forskjellige??

  ... så lurer jeg på om du selger stiklinger! og hva slag?...
  Klem fra Mette

  ReplyDelete
 3. Som dokke jobba og styre på, at dokke orka! Du har eit hav av energi skjønnar eg, det samme med samboeren din.

  Kva er det med mannfolk? Eg har og ein mann som ikkje forstår kor krevande det er å vere heime med små born."kva gjer du heile dagane eigentleg?" Vart ganske sint på han ja. Trur ikkje han nevner det igjen....

  ReplyDelete
 4. Jaggu. Ser ut som du har nok jobb du også berta. ;o) Samme graver som jeg hadde det, Yanmar 5 tonn. Liten den da. ;o) Nå kan du også lære deg å kjøre veit du. ;o)) hehe

  Give away hos meg.

  Ha en strålende dag i finværet

  Klem klem

  ReplyDelete
 5. Skal si dere jobber. Blir så imponert over alt dere får gjort.

  Mye fint til butikken din også. Lekre skjærefjøler!

  Ønsker deg en fin søndag. Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 6. Hei !! Så flinke dere er.. Blir kjempefint i hagen din.Dere er så ressurs sterke. En fryd å følge bloggen din..Har full forståelse for att det blir sjeldnere blogginnlegg med alle dine prosjekter i hage,"NY" butikk restaurering, full jobb og med 4 barn å ta vare på.
  Beundrinsverdig att du henger med i alt :)))
  Mvh Marianne i Trondheim :)

  ReplyDelete
 7. heisann..
  Mykje flott i butikken din :)
  lurer på prisen på dei flotte skjærefjølene..
  Ha ei flott veke :)
  Sonia

  ReplyDelete
 8. Imponert over din energi! Håper du får hvile og kjenner hvilepulsen innimellom slagene. :)
  Maja

  ReplyDelete
 9. Tusen takk for hyggelige kommentarer!
  Mette: Dronning Ingrid er en Mårbacka-pellis, men det er også en som bare heter Mårbacka, -så de er da to forskjellige. Ble du klok av dette??
  Mårbacka er altså fellesnavn på flere Pelargonium, men også navnet på en spesiell....
  Simone: min gravis-maskin er en 9.5 tonner! ;)
  Og skjærefjølene vil koste 345,- for begge. (porto kr 150,- om noen lurer)

  ReplyDelete
 10. Syns det er like artig å lese bloggen din hver gang :) Moro å følge med deg, liker stilen din og alt du får til! :D

  Hva er prisen på de kopphåndklærne med monogram? :)

  ReplyDelete
 11. Hei Nina.
  Jeg har blitt følger av bloggen din. Mye inspirasjon innen hage. Det var en kollega som tipset meg om siden din. Jeg bor på den andre siden av ferja. Jeg driver Lyckeshus frisør og interiør. Litt pussig at vi begge satser på å drive vår egen lille nisje butikk. Jeg drev salong på Åndalsnes fra 2003, men satser nå på den koselige atmosfæren vi har her på gården vi bor på. Kom gjerne innom neste gang du trenger en klipp. Hilsner fra Janne

  ReplyDelete
 12. Har du gravd deg bort nå?
  Ikke noe shinings av hus og hage før jeg kommer altså. Ikke tale om!!!!!!!!!!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)