Tuesday, August 28, 2012

Quick kurs i sushi!

Nina er helt ræva i å bake, men er selvlært sushi-ekspert!
(Håper dere som IKKE har peiling på sushi, tror på dette iallefall!)
Ann Elin lurte på om jeg kunne kurse henne en gang, og vips så ble det ett blogginnlegg!
 Det kjedeliste med å lage sushi, er å vaske risen.
Skylle, skylle, skylle, skylle (Klikker snart!)
Dette gjorde jeg i morges da, mellom klesvask og kassebæring (man har jo ikke klart å flytte alt av butikk-varer enda)
Men kald ris, oppskjærte grønnskaker og salma-laksen klar, er det bare å sette igang!
Først blander en ris-eddik og sukker (oppløst i laken) sammen med risen. Her liker jeg å prøvesmake, da jeg ikke er glad i smakløs ris, ei ris som smaker veeeldig mye.
 En bambusmatte er kjekt å ha. Oppå den plasseres det svarte tang-greia som eksperten ikke vet hva heter, med den blanke siden ned. Så smører man på ris, -ikke for mye i enden!
Laks og grønnsaker legges på i strimler. Jeg bruker gulrot, avokado, agurk og ellers det jeg kommer over. I dag ble det litt kålrot, men anbefaler å bruke nepe. Det er kjempegodt.
Her er det egentlig bare fantasien som setter en stopper...
PS Litt Philadelphia-ost er godt på!
 Så er det bare å rulle ivei!
Og vips har man en haug med det som Jorhild mener ser ut som grønnsaker i lakris! ;)
(Som dere ser, så liker jeg MYE fyll og lite ris...)
 Rullene må "sette" seg litt, og bør da besøke kjøleskapet en liten stund.
Så kutter en de opp i passende tykke skiver. Jeg skjærer opp det jeg tenker å spise, og putter pølsene tilbake i kjøleskapet, der de holder seg fint til neste dag. (Skjærer du opp alle i en gang, tørker de lettere ut)
Når jeg lager sushi, så lager jeg de ikke for at de skal være vakre og fantastiske, men fordi jeg er rasende sulten og elsker det!
Bitene dyppes i soyasaus, med en passende mengde wasabi/pepperrot-krem. Det er ikke nok før tårene triller! ;) Mellom bitene spises syltet ingefær, og jeg liker også svært godt sånn grønt sjøgress, Wakame.

PS Beklager dårlig bilde-kvalitet i dag, men blitsen lå ett annet sted og jeg var for sulten til å hente den og sette den på!

PS PS Jeg har mer igjen! ;)

10 comments:

  1. Syns det ser riktig så profft ut jeg, Nina. Jeg elsker sushi! Håper butikken din går så det suser :)

    ReplyDelete
  2. Ikke værst :) Men idiot spørsmål nr 1....hva slags ris bruker du?

    Nå skal jeg prøve dette en dag :)

    ReplyDelete
  3. NÅ ble jeg sulten, nå! Jeg pleier å lage de sånn som deg. Sushi er livretten! Bruker også å ha litt lime i soyasausen og et lite dryss med sesamfrø. Det er en ting du må prøve hvis du ikke allerede har prøvd. Det er å ha mango ved siden av. Jeg fikk det tipset da jeg googlet sushi, og det demper også wasabien litt. At tårene renner er jo bare sjarmerende, men snørra......:/ Jeg har aldri prøvd pepperrot på sushi, men derimot på gulost. DET er godt, det! Ha en toppers dag!

    Klem fra Eli:)

    ReplyDelete
  4. Nam! Takk for bilder og fremgangsmåte! Elsker sushi men har ikke prøvd å lage selv ennå:)

    ReplyDelete
  5. Jeg syntes sushi ser sååå godt ut.. men dessverre har jeg vært uheldig og fått kjøpt dårlig sushi.. Mitt første møte med sushi var forferdelig. Jeg trodde jo da at all sushi smakte slik, og dermed så lurte jeg på om folk var spik spenna gærne som spiste det greiene der.. En stund etterpå hørte jeg jo det at plassen jeg kjøpte sushi på var et av de værste stedene å handle den på, og sjappa med stengt av mattilsynet! (Godt vi ikke spiste opp sushien for å si det sånn...)

    Også har jeg kjøpt en sånn pakke fra kiwi... heller ikke en favoritt... men det var tross alt kiwisushi!

    Skal jammen prøve å lage slike ruller som du lagde her.. kanskje det faller i smak :)

    Ha en flott dag videre!

    Klem fra Monica

    ReplyDelete
  6. Misunnelig du Nina, trenger ikke det du vet du, som har det så fint som du har det. Hjemmet ditt har vært til inspirasjon gjennom lange tider, men blir ikke lett å matche det. Gamle hus har sin egen sjarm, og det tar tid å få til det i ett nytt hus tror jeg.

    ReplyDelete
  7. Heisann. ;)

    Dette var supert. Jeg har alltid lurt på hvordan man kan lage sushi selv. Både min datter og jeg liker sushi. Nå skal jeg prøve meg med din oppskrift. Takk for super tips.
    Ha en fin kveld ;)
    Hilsen Eline ;)

    ReplyDelete
  8. Mmm!! Sushi er fantastisk godt!! Har aldri prøvd å lage det selv da, men etter dette blogginnlegget så innser jeg at det er ganske overkommelig. Har alltid trodd at det var superavansert jeg da...
    Og rett meg gjerne om jeg tar feil, men heter ikke det sorte Nori? Tror det, uten å være helt sikker...

    Ha en fin dag!
    Hilsen Monica

    ReplyDelete
  9. MMM!! Sushi er fantastisk godt! Og etter å ha sett dette innlegget så innser jeg at det faktisk er overkommelig å lage selv også. Har alltid trodd at det er suuuuperavansert og veldig vanskelig å lage sushi...

    Ps. tror det sorte heter Nori... så vet du det ;)

    Ha en fin dag videre!
    Hilsen Monica

    ReplyDelete
  10. Nice! Takk for tips :) Spiste faktisk sushi i går, men nå skal jeg prøve å lage selv!

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)