Sunday, June 7, 2009

Finn ett strå....

Hos meg går det i hage for tiden, da vi ikke gjør så veldig mye annet nå....
Hele familien er minst mulig inne, og i dag har vi også vært ganske heldig med været, i motsetning til tidligere denne uken.
Dessverre har ikke formen vært helt på topp, så jeg har tatt det svært med ro i dag, så nye oversiktsbilder fra prosjektet mitt kommer ikke før i morgen. Har ingenting med baby i magen å gjøre, men har nok kommet med hjem fra barnehagen.... Mine to små har også problemet, nemlig!

Det er ikke så innmari til blomsterflor i hagen akkurat nå, men det er ikke lenge til roser og liljer springer ut. Irisene har allerede begynt, men det er ikke de store plantene som fikk plass på flyttelasset, så det er ingen overdådighet.
Før jeg rakk å komme meg ut av sengen i morges, hadde mine håpefulle stukket og plukket markjordbær.
En liten mistanke om at Charlotte og Maria spiste mer enn de tredde på strået...
Her er Nathalies fangst:
Det er kjempegøy med fisker i dammen i hagen, men jeg har ikke helt fått dreisen på å ha klart vann der i år. I fjor bød det på 0 problem, men da var det heller ingen fisker der....
Må sikkert rense dammen igjen, for det havnet litt jord oppi der fra gravemaskina i forrige uke, samt at det har vært noen små "nisser" der med skitne ben, på fiskejakt! (tvillingene!)
Mens jeg har laget litt plen, og pottet om noen planter, har min kjære laget fundament for dukkestua. (ja, vi skulle egentlig gjøre det i pinsa, men det utgikk av naturlige årsaker...)
Jeg gleder meg innmari mye til den omsider kommer på plass, slik at jeg kan begynne å lage "Dukkestuehagen" jeg har planlagt. Det kan vel ta litt tid før jeg får gjort alt, for Andreas skal legge dråpeskifer på taket, noe han aldri har prøvd før. Greit å bruke dukkestua som forsøkskanin, før han begynner på taket på huset vårt! ;)

Har mange planer for morgendagen, og håper jeg har noe nytt å vise frem...
:)

12 comments:

 1. Dammen din er bare sååå lekker. Du kan gjerne legge ut bilder av den i hvert eneste innlegg for min del. Imponerende at den ser så etablert ut selv om den er så ny. Til og med frodig mose på stenene.

  ReplyDelete
 2. Nydelig! Hagen din er som en drømme oase! Gleder meg til å følge dukkestua, da vi skal opp med en slik på hytta... Det blir det første prosjektet for ferien og jentene gleder seg enormt!
  Hilde

  ReplyDelete
 3. Nydelig hage, og så koselig med en liten dam:-) Ha en strålende søndag!

  Camilla:-)

  ReplyDelete
 4. Helt overveldet jeg ;O)
  Så utrolig flott du hae fått det til rundt dammen!
  Hmm dere har nok hatt litt mere sol enn det vi har hatt...markjordbærene i hagen vår er ikke modne.
  Søte jenter!
  Det blir vel artig med dukkestue i hagen tenker jeg, ikke minst for mor!
  Vi hadde en der vi bodde før.
  Har lyst på en ny selv om barna har blitt for store ;O)

  Ha en fin søndag!
  Klem Linda

  ReplyDelete
 5. Du, den hagen din, ingen som kunne tro den er "ny"!! Planetene er jo så store og flotte!!! Er et vakkert syn å stikke innom dere, bare si ifra om du vil påta deg en stor hage til å "renovere;-)"

  Kos dere med markjordbær og flott dam, Marianne.

  ReplyDelete
 6. Nina, jeg er bare så imponert over alt dere har fått til på så kort tid. Hagen ser jo ut som den er opparbeidet over mange år.
  Ønsker dere en god søndag!

  ReplyDelete
 7. Hei nina! Blir mer og mer imponert over alle dine prosjekter, men det lystbetonte har høy motivasjonsverdi hihi. Kjenen det selv, i hagen får jeg ting unna, verre innendørs.

  Klematisen er "Snow Queen", får se hvordan det går, hos meg trives klematisen best inne i klatrerosene mine, har ikke vært så vellykket når jeg har prøvd de andre steder liksom.
  Noen er sikre kort å kjøpe, men de sortene er jeg ikke så begeistret for.
  Har også Klematisen "Madame le Coultre" i paviljongen, full i knopper og får stor hvite blomster...har du prøvd den? Den skal blomstre fra juni ut sept. Er iaff. spennende å se om de trives og holder ut i mitt selskap, he he.

  Klem

  ReplyDelete
 8. Hei Nina! Du er litt av ei dame til å stå på! Flink er du!

  Jeg har noen få spørsmål. Vet du hvordan din bedre halvdel lagde fundament til lekestuen (trenger forklaring for dummies :)

  En annen ting er; har du noen tips til fine stauder som er lettvinde i fargen rosa og hvit (solrikt området) også for dimmies :)
  og kan man kjøpe det på nettet?

  Ha en fin dag! Hilsen Anne fra Telemark

  ReplyDelete
 9. Gleder meg til å se hvordan dukkestua blir! Det vil jeg også ha i hagen når vi skal bygge hus. :) Ønsker deg og dine god bedring!

  ReplyDelete
 10. Innom for å ønske deg ei flott uke!
  Og så må jeg jo si god bedring, her har også syka gått og nå er det _Eplekarten som snufser og harker. Bare alle er friske til kommende helg skal både jeg og reiseforsikringsmannen være fryktelig glade. Å planlegge romantisk gett away er risikosport!

  Klem Tove

  ReplyDelete
 11. Skal si dere er driftige. Det skjer mer i den hagen ders første året enn det har skjedd på fem her hos meg, he,he. Men så tror jeg du har litt flere planer også. Jeg liker meg kjempegodt her inne på sidene dine, og koser meg med bildene dine etterhvert som hagen tar form. Så kjekt at du deler av din kunnskap og dine mange ideer. Dukkestuehage, kan det bli bedre.Venter spent på fortsettelsen. Dammen din er bare nydelig, jeg har satt en på ønskelisten min. Jeg kommer snart innom igjen. Gleder meg :)

  Håper formen er bedre, ønsker deg god bedring. Klem fra Lisemoren :)

  ReplyDelete
 12. Til Anne:
  Andreas gravde ned sånne papprør på ca 70 cm som han fundamentert fast med pukk og betong. Disse fylte han med armering og betong, for så å sette søleskoene oppå, støttet av noen lekter så de ikke druknet...
  Rammen ble snekret sammen, for så å forsiktig senke de ned på de enda ikke tørre søylene/søyleskoene. Så vatret han de opp, og støttet de med kiler.
  Såg ikke ut som en jobb for noen med 10 tommeltotter etter min mening... (jeg hadde nok ikke fikset det!)

  Holder meg til plantingen, jeg!
  Rosa akeleier er svært enkle (men klipp av frøhusene om du ikke vil ha en million barn...)
  Storkenebb er også greie, og finnes i forskjellige rosanynaner i tillegg til de vanlige lilla. Pioner trenger ofte støtte, men ellers er de greie. Små hjerter (Dicentra formosa) er kjempegreie, men ikke lys rosa, -litt mørkere. (finnes i hvitt da) Riddersporer er lekre, revebjeller (men her MÅ en også klippe av frøene!)
  Det finnes maaaaaaaaaange flere! Men hvor du finner de en på nettet er en annen sak...
  Sjekk ut Nautesund og Sten og Wormsen!Men anbefaler å tråle gartneriene, samt tigge av naboer, svigermødre og gamle tanter! ;)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)