Thursday, October 1, 2009

Hvor ble det av høsten??

Huttetu!
Det er bare 4 grader ute, og jeg har løpt ute i mørket og hentet inn de pelargoniane jeg er mest redd for. Har ikke gjort klart rommet i kjelleren enda, så de står litt over alt nå.
Terracotta-potter må være litt mosegrodde om de skal falle i smak hos undertegnede, dessverre er de øverste her litt for "pene". Ett kjent råd er jo å smøre de med litt kefir, men for det må man vel ha kefir...! ;)
Jeg vil ikke ha vinter enda, og venter med lengsel etter varme, mørke høstkvelder med litt fønvind og god tørke.
Nå må jeg etterhvert finne noe å fylle denne reolen med, selv om det fremdeles står igjen noen der ute. De røde er liksom ikke min favoritt.... (noen som vil ha, så kom og hent! Fylte, røde Rosebud)

Dessverre så kommer vi nå ingen vei med butikk-kottet mitt i dag, for vi må ha en elektriker igjen, og rørleggeren kan ikke komme før over helga. Vi skal jo legge frem vann og avløp til rommet blir vaskerom, og må ha litt assistanse der.

I stedet har jeg fått slipet og malt ett par dører her nede, det trengtes virkelig! Alle er malt med jotaplast og annen billig akrylmaling, og alle er skrapet opp av en hund. Til og med innsiden av baddøra og utsiden av kjellerdøra!

Det som bekymrer meg mest nå, er at vi er så innmari forsinket med å få tatt ned skifertaket på baksiden av hust, pga været! Det ser ikke ut for at vi rekker det før vinteren kommer, og jeg er svææært skeptisk på enda en vinter med presenning på taket!

I tillegg får vi ikke ordnet opp på baksiden, der inngangen til butikken min skal være.
Hmmm... Liker ikke provisoriske løsninger!

:?

9 comments:

 1. Sant det er plagsomt å vente på slike!? Så frustrerade når ein eigentleg skulle hatt det ferdig i går, og det berre kriblar etter å jobbe, og så må alt stoppe opp pga at ein treng hjelp...Tenk å kunne fiksa alt sjølv! Veret er lite samarbeidsvillig i år. Vi har eit tømmerhus som skal demonterast og flyttast, og det ser ikkje lovande ut heller... Kjedeleg med tak som lek, eller står i fare for å leke. Neste år skal eg ha ei slik "blomsterhylle", det er herved bestemt. At eg ikkje har komt på det før...hehe..Veldig koseleg..Får begynne å samle avleggarar. Syns det er kjekt å lese bloggen din. Kjenner meg så godt igjen i td. at det alltid er ei dør som skulle vore malt..elle noko anna.. Begynte på ny maleprosess i går. Går litt i rykk og napp. God natt!

  ReplyDelete
 2. Hvis du leter etter den fine,tørre høsten med fønvind,så er den definitivt IKKE her heller.Får en synkende følelse i magen når gradestokken nærmer seg frysepunktet og ønsker meg langt bort.
  Håper at vi kan få en tørr helg i oktober så gjengen kan trommes sammen for å hjelpe til med taket...men da trenger vi hjelp ovenfra også.
  Kos deg innimellom malingstrøkene ,artig å se Leon på cam da :)
  Klem <3

  ReplyDelete
 3. Så fine blomar du har! Heilt einig i at hausten berre blei borte.. Rart med det:)
  Lukke til med all oppussing!

  ReplyDelete
 4. Frustrendes og vente på håndverkere. Jeg vil helst være ferdig med prosjektene mine før jeg begynner:))

  Jeg kan bare hente bladet og medaljongen til Lone i løpet av helga?
  Ha ei fin helg.

  ReplyDelete
 5. Her på sørlandet er det også kaldt, veldig fint på dag tid, med sol, men nattestid er det svinkaldt.
  Har heldigvis hatt et skjønt vær de siste 2-3 ukene, men i morra er det meldt regn;o( Grøss...
  Kjedelig å vente på håndtverkere, litt mindre irriterende hvis de bare ringer å sier ifra, men langt de fleste har ikke engang vett til det;o(
  Håper du får en flott helg;o)
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 6. Heisann. JD har jo masse fint,..

  Jeg skulle ønske butiken din hadde vert åpnet til i morgen. Skal en tur til Molde for å treffe en vennine,..og hvilke andre butikker er verd ett besøk der?? Har ikke sett noen før...
  Det store spørsmålet,når en titter ut av vinduet nå,er om en kommer seg over Fursetfjellet på sommer dekk. Her er det 1(!!!) grad og "HVITT" på plena. Brrrrr
  Ha en fin dag,..og lykke til med alle prosjekter.

  ReplyDelete
 7. Så mange jern du har i ilden da! Spennende med ny butikk, men kjedelig å vente på at ting skal bli ferdig. Her går det også i en viss fart mot kulde-plutselig måtte jeg springe rundt i hage for å redde de små skjøre.... Så flott du har det hjemme! Skikkelig gjennomført og koselig. Denne vogna di er jo helt toppers den:o)
  Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Solveig

  ReplyDelete
 8. nydelige bilder...
  plantene er så nydleig satt opp!
  her er det høst i dag,( og igår...)

  fin helg.....

  ReplyDelete
 9. Fillern for eit ruskevèr vi har hatt, det er ikkje rart du bekymrar deg for taket. Eg ventar på å få måle listene på verandadøra mi, og det har eg venta på i 8 veker... men det er liksom ikkje noko krise da, det er berre å skifte dei neste år. Det er verre med eit tak:)

  Anita

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)