Sunday, February 7, 2010

Vis meg ditt bad!?

Om vi hadde snudd på den konkuransen som gikk på NIB for få uker siden, og heller konkurrert om å ha det styggeste badet, hadde jeg nok kommet bra ut. Det vi bruker i hovedetasjen tar jo kaka på mange områder, men badet i andre etasjen er definitivit typen Shabby Shitt!

Riktig nok er taket tett nå, så du har ikke innlagt regnvann lenger, så det gule vaskerfatet har ikke en gang vann til håndvasken. WC'n står på avløpet, men er nok ikke tilkoblet vann, så det er lite brukervennlig....
Og takvinduet ligger på gulvet, så selv om det er aldri så stjerneklart vil du ikke se det pøkk, -så fremt du ikke får deg en trøkk! ;)
Har derimot store, praktiske planer for å bruke tomrommet inni kneveggene, derfor tok jeg med bildet over her.....
Mitt Shabby Shitt-bad har derimot en søt hvit, håndvevd bommullsrye på gulvet, for å matche fargen på innmaten i sluken....
Hehe...
Saken er at den ligger der for at betongstøvet ikke skal haike med sokkene, og spres over hele huset, og matten er nok IKKE håndvevd! ;)
Rommet innenfor er jo gjesterommet, ett populært overnattingssted for unger som leker "ferie" og har oppført seg pent (De får nemlig lov å overnatte om de rydder rommet sitt, og ikke kranger på enhel kveld. Dvs nesten aldri!)
Slik så det ut da vi kjøpte huset da:
Kjempekoselig, men ikke akkurat våtromsnorm & fuktsikkert.
Derimot har før-bildet gitt meg ideer på hvordan det ferdige badet skal bli.

Jeg må også understreke at dette med å renovere bad er det nye hete, på Nesjestranda akkurat nå. Alle her med restpekt for tellekanter, dråpeskifer-tak og store klesskap uten klær frie for malingsflekker, renoverer bad akkurat nå! ;)
Noen har kommet lenger enn andre, men seriøse diskusjoner om armatur, rektangulær eller kvadratisk, marmor, or not to marmor, vegghengt eller på gulvet, foregår i disse hjemmene. Og bilder sendes frem og tilbake pr mail.
Her er litt av min inspirasjon:
Kilde: ikke snøring, googlet!

Kilde: mail fra Robert, sendt av sjefen for Malekostsvingeforbundet.
Så bildet fra hjernebarken min (igjen!)
Siden badekaret oppe var montert inne i en slags nisje i veggen, ble det helt naturlig med innebygget badekar på ett eller annet vis, og siden karet vårt manglet frontpanel, ble det også naturlig å tenke perlestaff-panel eller trespeil.
Drømmen til den 15-årige Nina hadde vært badekar med løveføtter i mange år, da hun ankom folkehøgskolen på Inderøya (Nord-Trøndelag) i 1989.
Det ble derimot flere søvnløse netter, etter at undertengnede fikk se hva kyrne der oppe drakk av.....!
Hadde jeg hatt lappen og bil den gang, hadde jeg nok stjålet ett, og byttet det ut med ett sennepsgult ett fra RIR!

Dødelig misunnelig på Chateau De Konstanses superlekre badekar, -vel og merke uten kyr!
De har også valgt sånne fliser som jeg ser for meg var på badene på hoteller i New York på 20-tallet. Tror jeg var der,-i mitt forrige liv eller noe?
De har sånne fliser på Right Priced Tiles, men ikke i en mindre dimensjon, slik jeg vil ha.

Så gjør jeg noe jeg overhode ikke tenkte jeg skulle gjøre da jeg krotet denne ned, -for da hadde jeg nok gjort den litt finere! Ingen i verden skulle tro at jeg har 5 i tegning fra Vgs, men men....
PS dette er en grov skisse, og er ikke riktig på noen måter! (og jeg har lært perspektivtegning, men ikke praktisert det her!)
Jeg ville bare prøve ut om det ville fungere å ha både flis og perlestaff-panel, samt vise Andreas hva jeg vil ha på gulvet.
Takvinduet har jeg glemt å tegne inn, men det kommer midt over den innfelte hyllen under skråtaket til høyre.
Jeg vurderer søylevask, for det passer definitivt best, men den praktiske og økonomiske delen av hjernen min har rottet seg sammen og mener det er vanskeligere å holde området rundt en søylevask fritt for synlig støv, og i skapet som min kjære skal bygge, kan vi ha litt av flasker, tuber og bokser som husets 4 kvinnekjønn eier. I tillegg til at jeg har en helt ok vask liggende, som vi kan felle ned i benkeplaten= så og si gratis.
Hva koster det for en søylevask med sånn fet kant rundt da??
Hmmm....

Men nå må jeg bare poste litt badstæsj, for ett Shabby Shitt-bad MÅ jo ha litt pynt! ;)
Inspirasjon fra en av mine varekataloger....
Og litt fra butikken min!
Denne bestilte jeg i dag da, for den skal jeg og Simone ha på badet!


Og til slutt ett trøste-bildet til Linda og Vidar:
Kjenner dere igjen stilen??
Free viev-bathroom! ;)
Been there to, you know!
Alle (nye) som bryr seg om totelrenovering bør ta en titt i linkene jeg har i dette innlegget!

PS.
Takk til alle mailene, og kommentarene under det forrige innlegget. Overveldende, morsomt og motiverende!
Men jeg mener fremdeles at det MÅ da gå an å samarbeide! Det finnes jo så mange leverandører der ute, -for det fikk jeg se på messa!
Så la nå kundene også få ta en del i dette da! De vil jo finne noe nytt i neste butikk, ikke det samme som i den forrige de var i! ;)

11 comments:

 1. Bare hyggelig det vet du:-)
  Vi er snart ferdige med dette rommet også,- det mangler bare litt maling!

  Badet deres kommer til å bli kjempe fint,- og tegne, det kan du!
  Du skulle sett mine skisser..thihi..det er en grunn til at de aldri havnet på bloggen for å si det sånn;-)

  Ha en fin uke!

  ReplyDelete
 2. Moro med sånt prosjekt da Nina, det kommer til og bli riktig så fint tror jeg nå. ;o)

  Gleder meg til varene fra Mathile M kommer, da blir det pynt på oss ja. hehe

  Nå er jeg nesten ferdig med kjøket her. Så i morgen skal du få høre om mitt neste prosjekt. Denna dama har ikke fritidsproblemer nei. Kan jo ikke gå glipp av noe!

  Klæm ;o)

  ReplyDelete
 3. Hei :)så kjempekoselig blogg du har! Kom inn via Emmelines nå, og her var det masse koselig.

  Jeg er ny blogger. Det vil si...to og en halv uker gammel..ja, bloggen altså;) Hvis det er ok, så legger jeg bloggen din til min bloggroll.?.som det så morsomt heter.

  Nå får jeg dra meg bort til symaskinen igjen..men kommer innom deg igjen etterpå og leser og titter over flere innlegg jeg :)

  God mandag, Line

  ReplyDelete
 4. Det kommer til å bli kjempe flott altså :)

  Ha en flott uke..

  Klem fra meg

  ReplyDelete
 5. Synes tegningen av badet ditt var bra. Tror det blir bra jeg.
  Vi har opphengt do. Og det er kjempepraktisk med hensyn til renhold.


  Ha en fin dag

  ReplyDelete
 6. He he jeg har også "lært" å tegne, men om det kan være en fattig trøst så danker du meg rett ut i evigheten med den skissa di ;))
  Tror dere får et himmelsk bad, men såpass må det nesten være i paradis ?!?!?!? hi hi
  Om du finner innspirasjon i bildene du viser, legger til deres lure og kreative løsninger med snekkerier og en dæsh stæsh i din stil, ja da blir dette et kjempefint bad Nina !!!

  Her nord sitter vi med nesene i kleenex og nyser oss skjeve, skikkelig sylta forkjøla heile gjengen . . Men men alt som går over skal man vel ikke klage over (gjør det like vel jeg da ;) )
  Har i løpet av natten fått myyye snø, så nå er hagens elendigheter endelig begravet i snø. Gleder meg til å komme meg ut i eventyrlandet når man tørker opp !

  Ha en strålende mandag Nina!
  klem.

  ReplyDelete
 7. Hei, og takk for koselige ord "inne hos meg" :)
  Jeg må nesten le..når du snakker her om badet ditt. Jeg har tenkt akkurat det samme som deg.Vårt bad er bare helt grusomt! Nå tenker man at.."jada..sikkert. Mangler bare en rosa blomst så er det perfekt", men den gang ei. Vårt bad har slike gamle respakteks plater somdu vet...ser marmorert ut ? Gulvet er oransje vinyl! Og dette deler alle seks i familien!! Så, jeg forstår når du snakker om "det styggeste rommet".
  Utfordringen vår er at dette er det rommet som skal bli tatt til slutt..det vil si..ivertfall til vi har bugget på huset og et bad til er fullt intakt og kan brukes i mellomtiden. Så..det tar nok et par år tenker jeg: I mellomtiden skrider jeg rett inn i grusomme 70-tallets farger med brunt, oransje og litt marmorert lysegrønt. Man bli miljøskadd av mindre!
  Men den som venter på noe godt... osv.

  Klem,Line

  ReplyDelete
 8. Nydelige takvindulyset gjør jo halve badet...når en ser før-bildet. Lykke til :)

  ReplyDelete
 9. Du skriver veldig bra.... jeg fikk meg en god latter av utrykket "shabby shit"... Ha,ha,ha... Det var akkurat min humor! Stilig blogg, forresten!!

  Ha en fortreffelig uke!

  ReplyDelete
 10. Gleder meg til å få se badet ditt ferdig:)

  Nå har jeg laget et innlegg fra badet vårt:) klikk deg inn og se:))

  ReplyDelete
 11. Haha, du har bra humor - akkurat midt i blinken! Takk for bloggen! Gleder meg til å følge bloggene dine! Interessant blogg! BADEKAR DEEP FLOW - som inspirasjon og engasjement.
  Varm hilsen

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)