Sunday, March 22, 2009

Hus, hage, sol og søndag!

Formen er fin i dag, etter en dag med hviling og godt sosialt lag.
Solen har kommet frem og temperaturen er nå på 8+, men den stiger. Mann og barn er allerede ute, og jeg skal henge meg på når tekoppen er tømt.Den flotte A'en kom fra Lobelia i går, og hos meg står selvsagt A for Andreas....!
Flere av Pelargoniene mine har begynt å blomstre. Bildene her er av 'Dronning Ingrid' som innenedørs gir en mye blassere, og søtere fargen enn når de står ute.
'Dronning Ingrid' må holdes tilbake med mye kniping (av nye skudd) ellers blir de fort lang og skrantete, og det er ikke pent.

Hagen ser ikke så veldig flott ut enda, men jeg fikk heller ikke satt ned så mye vårblomstrende løk i fjor høst pga noe feil med en bestilling. Snøklokke har jeg mengder av da, så nå skal jeg ut og flytte noen til de store områdene der det vokser Hosta. Hosta er jo en staude som kommer sent, men bladverket er perfakt til å skjule vissent gress av både snøklokke, Scilla og krokus.
(Bildet er tatt fra verandaen)

Gleder meg til mann og nabo rydder snuplassen nedenfor veien! Ikke pent! Krattskog og minst en furu skal også bort, for jeg vil se sjøen! :)

I år skal vi ordne ferdig gangstiene i dette området, for det rakk jeg ikke i fjor. (-er brun nå)

Summary in English: A great day in Paradiset! The sun arrived now, and the temperature is rising.
The photos is taken from my veranda, and remember: my garden is new, and not finished! The paths is missing, to less spring-flowering bulbs, and a lot of mess around. The view over the ocean will be better after removing some of the trees, but we haven't had the time yet.

Ønsker alle sammen en flott søndag!

Klem fra Nina i Paradiset.

17 comments:

 1. Her var det MINUS åtte grader da vi la oss i går. :( Nå er det nok litt varmere, men jeg er passelig misunnelig likevel. ;) Må være deilig å være kvitt vinter.

  ReplyDelete
 2. Så bra at du føler deg bedre i dag!
  Ha en flott dag!

  ReplyDelete
 3. Godt at du er på bedringens vei...Skal si du har grønne fingre jeg....misunner deg den blomstrende dronning ingerid du har der...Go`søndag til deg fra Maliva

  ReplyDelete
 4. Hagen ser ut til å bli skikkelig fin! :) Da skal jeg prøve å hente fram mine Dronning Ingrid'er etter vinterdvalen jeg også.. det er bare tørre, brune rester igjen av dem.. skal jeg fjerne alt da tro?

  ReplyDelete
 5. Hei på deg Nina! Kjempeglad for at du føler deg bedre, ikke noe som er så kjipt når ting ikke går etter planen liksom, men til tross så er jo den lille prinsen det viktigste. Men jeg skjønner godt at du blir litt frustrert over at du ikke får gjort ting i ditt eget tempo lenger, jeg blir også litt usikker på om du fremdeles vil ha spirer av meg når den tiden kommer jeg?? Har liksom regnet med deg, men dersom du ikke har overskudd til å drive å hage for du heller få av meg senere vet du. Bare gi meg beskjed så.
  Håper du fikk plukket en stor bukett med klokker da, heldiggris som kan plukke blomster allerede nå, her på Lillehammer må vi nok vente en god stund til ser det ut til.
  Du, den dronning Ingrid er bare så utrolig flott. Jeg fikk jo en stikling av deg i fjor men jeg vet da neimen ikke om den kommer jeg gitt, står bare en stusselig brun kvist i potta. Men nå er det jo ikke så veldig lenge siden jeg tok de opp fra kjelleren heller, kanskje et par uker siden, så det er vel fortsatt håp for jeg håpe.
  Når det gjelder plantehylla jeg kjøpte på Plantasjen håper jeg du får tak i en, den er superlekker og ikke minst så har den kjempelekker patina, litt gråaktig og ser god og gammal ut. Merket er "Life at Home" så du kan jo spørre de, de har også en type minikrakk i samme serie.
  Okidok, ønsker deg og (også) din unge mann en riktig god søndagskveld, ta vare på deg sjøl!

  ReplyDelete
 6. Hei, så fint at formen din er bedre i dag :-) Ha en fortsatt fin søndag :-)

  ReplyDelete
 7. Heisann
  Du ble trukket ut som vinner i konkurransen min. Siden jeg prøver å være anonym her inne, kan du sende adr din til den eneste anonymiserte adressen jeg har,
  vaskehjelp@live.no, lover at jeg ikke skal prøve å huke deg inn for intervju! (:

  ReplyDelete
 8. Nina, jeg ser du er på utkikk etter rosebue noe alla den Charlotte har. Hos I Gros hage har de en som ihvertfall ligner veldig. Følg linken min nedenfor så ser du den.
  http://www.igroshage.no/zenshop/index.php?main_page=product_info&products_id=586&zenid=7840362b3d93e236c4a7208c13adce40

  ReplyDelete
 9. Høres ut som overskuddet er på vei tilbake..:-). Fin plass dere bor på, du skal se det blir bra med en liten tass med tre flinke storesøstre løpende rundt...
  søndagsklem

  ReplyDelete
 10. Så fint å se at det våres hos dere!

  ReplyDelete
 11. Hei hei!
  Anng kommentar i bloggen min om rosebuen. Jeg kjøpte den på en planteskole her i Kristiansand. Så jeg antar at de fleste har den? Du kan jo høre?

  ReplyDelete
 12. Hei, så bra at du er bedre. Høres virkelig ut som du har grønne fingre. Gleder meg til å se hagen din blomstre i sommer.

  ReplyDelete
 13. hello nina...

  the pictures are great. i like you're garden. it looks very nice..i think it the front of you're house?? wonderful...

  heratly hugs tine

  ReplyDelete
 14. Nina: Nei, de var et en egen type før, nå er de desverre blitt plantagen. Men jeg tror de fleste Bo Grøntene har den samme?

  Visste ikke helt hvor jeg skulle svare. så jeg svarte begge steder. He-he!!

  Men ja jeg tror Bo Grønt har dem. Det er en slik serie. Men den er ikke så utrolig solid merker jeg nå etter noen vintre begynner den å hoppe av i sporene og slikt. Men Nå skal det være sagt at der den står hos meg, har den ikke verdens beste feste da.

  ReplyDelete
 15. Neste film kommer til høsten etter det jeg har lest :) Vi får bare begynne og glede oss :)

  GLEDER meg til å se hvordan hagen din blir!!!!

  ReplyDelete
 16. Har ikke sett noen plantetrapp så lang, men skal holde utkikk neste gang jeg er innom Plantasjen :)

  Og foresten, jeg syns det er helt naturlig at du blir litt betuttet når du får konstatert bekkenløsning mitt oppi de prosjektene dere holder på med. Og det er du hjertelig velkommen til å klage så mye du vil over - det betyr da ikke at du ikke er glad for den lille som er på vei.

  ReplyDelete
 17. Så fin hage. Gleder meg til å følge den. Hilsen ingunn

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)