Wednesday, March 5, 2008

Gransker slekt...

I vinter fant jeg ut at de aller fleste kirkebøkene i Norge er scannet og lagt ut på Internett. Dette har ført til at jeg har plukket frem slektssirkelen min, og funnet ut en god del jeg syns er veldig spennende.

Jeg har lenge visst at vår Grand Prix-vinner Maria Haukås Storeng er i slekt med meg, men ikke helt hvordan. (mamma har sikkert 50 søskenbarn!) Så det er litt morsom at når jeg sitter her og leter etter aner, dukker mine barns firmenning til stadighet opp på web-radioen min med 'Hold On Be Strong' (som for øvrig er en meget fin sang!)
Dette bildet av Marias tippoldemor, min oldemor Ingeborg Anna Malmedal Schønhardt henger i trappeoppgangen min.

Mine oldeforeldre giftet seg i Nidarosdomen 27 april 1908, bare ett halvt år før min bestefar ble født.

Her er ett gammelt bilde av min oldefar, Karl Michael Schønhardt som opprinnelig kom fra Tyskland. Både han og hans far var gartnere, så jeg lever i den troen at det er der jeg har arvet mine grønne fingre! ;)
Karl Michael var forresten gartner for ordfører Holtermann i Trondheim, og drev eget gartneri på Østre Singsaker. Ellers så vet ikke vi så mye om han, for Ingeborg Anna døde av kreft da min bestefar bare var 8 år og han flyttet deretter til sin tante på Hoem i Fræna, der jeg kommer fra.


Dette bildet henger også i trappeoppgangen min, og viser min pappa sammen med farmoren min, og min tippoldefar fra Smøla.

Pappa døde i 1975 i en arbeidsulykke, så han lærte jeg aldri å kjenne. Har endel bilder av han da, som jeg setter stor pris på. Lo godt da jeg tok en titt på dette bildet etter å ha fått tvillingene i 2003, for Charlotte har arvet hodefasongen til sin bestefar! Prikk lik!

Her er mine foreldre som barn. Mamma sitter og holder en kylling (noe motvillig??)
Litt usikker på hvor mine tynne spagetti-ben som barn kom fra...?
;)

4 comments:

 1. Hihi,hadde det vært nå,så hadde jeg sikkert vært mer motvillig enn kyllingen...kjolen var forresten rød med hvite blomster og det var din bestemor som hadde sydd den...selvfølgelig.

  ReplyDelete
 2. He he artig å se sånne gamle bilder , søt Grete da : stakkar kylling he he.

  ps. Har vasen min kommet ?

  ReplyDelete
 3. Forresten han oldefaren din hadde et fint gutte navn. Jeg ville kalle Mareno for michael , men det hadde ikke Terje lyst til . Det var navnet til en nabo som ikke var helt god , og dessuten uttalte de det MEKAL ikke akkurat det samme nei.

  ReplyDelete
 4. heisann.., måtte bare kommentere når jeg såg du har slekt fra smøla, er nemlig oppvokst der:-)
  ha en flott kveld.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)