Wednesday, February 27, 2008

Maler mer....

I kveld hev jeg meg over noe som har stått på listen lenge, nemlig å male denne. Dvs. den er bare grunnet, for jeg skal bruke litt spraymaling over for å nå ned i de værste sprekkene. Pyton å male rotting! :(
Vet ikke om jeg kan si meg helt ferdig med speilet mitt, for jeg syns det ble for enfarget, og vurderer sterkt å gnu det inn med litt lasurolje. Kanter og hjørner er pusset litt for å få det til å virke mindre plast-aktig, men jeg altså ikke helt fornøyd lell.

Denne rammen liker jeg fortsatt ikke, mulig fordi jeg ikke liker historien bak den.
I det øverste vinduet sto en gang bryllupsbildet av meg, så det har stått tomt i over to år nå. Satte inn det første svart-hvitt bildet jeg kom over (ikke det at det passet noe særlig da)
Barnebrudeparet er min søsken Linn og Daniel, da de var 4 og 2 år gamle. Hadde foto i valgfag på folkehøgskolen det året. Nå er de 22 og 20 år! ;)
Detaljene er jeg mer fornøyd med da....

Vårens spede anmasj i vinduskarmen: Pellis 'Artic Star' er den første som har fått kommet opp fra planterommet. Syns nemlig det var så trist i vinduskarmen. Om ikke lenge får den selskap av 'Dronning Ingrid' og favoritten 'Appelblossom Rosebud'
Tenkte å ta flere stiklinger i morgen av de forskjellige sortene mine. Ikke det at jeg har så veldig mange, for jeg er nøye på fargevalget! Alle går i hvit og rosa, da helst lyserosa.
Ønsker meg noen flere da, særlig av de med eføy-lignende bladverk. Får ta en tur nedom Kirsten Øyum utpå vårparten og kjøpe noen sjeldenheter. Den dama er fullstendig bitt av galskapen, og har mer enn 20 planter i ALLE rommene i hele huset!
Her og her er bilder fra hagen hennes.
Ellers er dette huset lagt ut for salg nå på Finn, syns det er en litt skremmende pris for en enslig kommunal-ansatt (Andreas, min kjære).
Jeg kan ikke binde meg til noe mer lån før jeg får solgt det jeg bor i nå, dessuten må jeg nesten ha meg en jobb i Molde før jeg skriver under på ett nytt lån.
En liten fugl har dessuten visket meg i øret at jeg burde vente med å kjøpe, siden prisene på hus faller...
Tar gjerne imot synspunkter her!
Forresten er jeg veldig glad for så mye respons på mitt trappe-dillemma, og det blir nok til at jeg maler over bladverket, og viser til ekte vare i hagen i stedet! ;)
Klem fra NinaS

Tuesday, February 26, 2008

Maling, -skal, skal ikke??

Dette er loftstrappen min.
Den romantiske Nina malte to av trinnene rett før jeg skulle ha en takstmann på besøk, for å ta en verdi-vurdering av huset.
Ærlig som han var sa taktstmannen av mitt lille maleri bare ville trekke ned prisen på boligen ved evt. salg, fordi de færreste liker sånne ting. Han derimot syntes dette var helt greit.
Ble litt oppgitt, og gadd aldri å bruke mer energi på å male resten av trinnene. Tenkte å ha annen hvert.
Alle som har vært på loftet mitt, og kommentert dekoren sier at de liker den.
Det jeg ønsker å høre nå er hva minimalistene og de ikke-romatiske synes!
Jeg skal jo selge huset nå, og bør jeg male over, eller male videre?? Det er enklest å male over!
Ønsker kritikk og ærlighet her! Hva selger best??
(har jo selvfølgelig mest lyst å høre på takstmannen!)

Ellers har jeg omsider fått ånden over meg, og blitt litt turbo-Nina igjen. Det begynner å bli en stund siden sist jeg så henne, og hun har vært dypt savnet!
For meg gjør sol og lys underverker, og energien kommer strømmende hver vår.
Gikk amok med kost og hvitmaling i går & i ettermiddag:
Lei av diverse mørke ting som ikke er innkjøpt av undertegnede...
Gullspeilet har jeg to av, der det største henger på badet og dette støvet ned i kjelleren.
Er mektig lei av gull, så jeg prøver meg med litt maling her også....


Hmm... -skeptisk!

Serviett-holderen ble fin da!

Innimellom fikk kjøkkentaket også ett strøk, for jeg ønsker å selge ett hus som ser skikkelig ut.

Huset har ganske mye panel av den ekte sorten, siden det ikke var noe annet å velge mellom da jeg pusset opp de rommene. Jeg har holdt meg til perlestaff som finnes både i stuen, kjøkkenet, badet og barnerommet. Gangene har heldigvis det opprinnelige smalpanelet bevart, og kjellerstuen den billigste sorten. Den er derimot lasert for å "oppgraderes" litt. ;) (taket i kjellergangen har også dette panelet, kom jeg på nå)

Mine besteforeldres aller første kjøkkenbord har fått en ansiktsløftning i form av nedslipet bordplate. Tok det opp fra kjelleren nå for å gi det ett par strøk hvitmaling på toppen, men må nok fare over bena også, som er både støvete og gulnet.

Taket i trappeoppgangen har ikke vært malt siden før jeg ble født, så det fikk seg ett strøk nå.
Erfarer at gammel maling holder seg pen mye lenger enn moderne maling, trolig nok pga. det høye innholdet av linolje. Ett strøk var faktisk mer enn nok for å få det friskt og fint igjen.
Noen skulle forresten ha tatt bilde av meg der jeg sto å balanserte oppi der... *fnise*!
Da er barne-tv over, og freden brutt!
På tide å få frem kveldsmaten og tenke på å få lagt turboene mine. I kveld er det tid for favoritt-programmet: Frustrerte Fruer, og jeg gleder meg!

Ønsker allesammen en flott kveld, og at frustrasjonen holder seg inni tv'n!

Monday, February 25, 2008

Kjellergangen

Rekker ett kjapt innlegg mens jeg drikker teen jeg ikke rakk i morges.
Kom hjem i går kveld, og jeg må si: borte bra, men hjemme best!
Veldig greit å rydde når en vet hvor alt skal hen, og alt har sin faste plass. Dessuten hater jeg å bo i bag, for jeg klarer ikke å holde klærne i samme orden som da jeg først la de i der....
Nedturen er at her er det vinter, men i Molde er det vår, og jeg er IKKE noe vintermenneske!
Bildene i dag er fra kjellergangen min som Andreas og jeg pusset opp for ett år siden. Tapeten var derimot innkjøpt i 2003, før tvillingene var født! Han jeg bodde sammen med da, var ikke så veldig glad i hammer, så lenge han ikke fikk rive ned....
Dessuten hadde jeg en vannlekkasje på vaskerommet som førte til innendørs regn i dette rommet som ligger rett under. Taket måtte ned og gulvet ut!
Jeg tok ned panelet selv, og det meste av leire-taket. Bærte det ut i bøtter! Andreas tok litt en helg han var hjemme da, for han fikk trillet opp trillebåren. Dette ble for tungt for meg alene (våt leire!) Så la jeg isolasjon og papp, fikk elektriker til å legge skjult-anlegg, noe som ikke var fra før. Og fikk så slått opp igjen det samme panelet som jeg etterpå sparklet (en hel del..) og malte. Fikk hjelp av Andreas til halve taket, men mye gjorde jeg alene. Spikerpistol er ikke oppskrytt! ;)
Trappen kledde Andreas igjen, slik at vi kan stue rot inni der. Skapdør er enda ikke kommet på plass da...
(stolen tenkte jeg å beise mørkebrun, men det har enda blitt bare med tanken. Nå er jeg dessuten ganske lei av mørkebrunt...)
Stygt nedløp fra vaskerommet kamuflerte min kjære med en kasse, som fikk litt pynt i form av en hylleknekt.

Døren ut i vaskekjelleren, husets gamle vaskerom som nå brukes til lager og malerom. Det er det eneste rommet jeg ikke har gjort noe med enda, og det får nok bli den neste eiers prosjekt.
På det gamle skrivebordet mitt kan jeg ha symaskinen min, når jeg ikke orker å bruke kjøkkenbordet. (må jo rydde bort alt til måltidene!)


En løsning jeg er veldig fornøyd med er bokhyllen i kjellertrappen. Lett tilgjengelig fra hovedetasjen, bare noen få trinn ned.
Vannrørene fra vaskerommet til det nyere badet ligger bokset inne her, og dannet en passende hylle til bøker.
Jeg måtte supplere med en ekstra hylle for å få plass til flere bøker, og tenkte at jeg kunne fortsette oppover så lenge behovet utvidet seg.
Det står også en reol med bøker nede i gangen, så gangen har blitt mitt lille bibliotek.

Friday, February 22, 2008

Drømmer meg bort....

Det er skikkelig bedritent vær her i Fræna i dag, og ett lite dykk i mammas bilde-mapper førte til en aldri så liten fantasi-flukt til varmere strøk.

Selv om middelhavet svir i øynene, er det ubeskrivelig deilig å ta en svalende dukkert i vann som måler 28 grader....

Ett lite glimt i familiens leilighet i Oba, Alanya.

(fotoet er lånt fra mamma )Nærbilde av det nydelige taket disse strømsparende tyrkerne har satt inn sånne flotte pærer...! (hehe, typisk Tyrkia! )

Bilde fra den store terrassen som går rundt hele leilighetens to yttervegger.
To av mine søstre, Tonje og Mona og pappa John har kjøpt seg mais på mandags-markedet som skimtes i bakgrunnen.
Ett gammelt bilde av meg fra første gangen jeg var i Alanya i 2004. Tvillingene var bare ett år gamle da, men var allerede noen sjarmtroll: Fra vårt første besøk på stam-restaurranten Memo's.
Memet har satt Maria midt på bordet, noe solstrålen min slettes ikke har noe imot!






Maria danser limbo!Nathalie var så søt med fletter!
Nå håper vi at vi får til en tur i august med Andreas og alle ungene.
Ønsker allesammen en fin helg, med bedre vær enn det som pisker mot vindusrutene i skrivende stund!

Wednesday, February 20, 2008

Husjakt igjen!

Omsider har jeg fått tak mammas overføringskabel og kan legge inn bildene mine i bloggen min. -ikke det at jeg har spurt etter den tidliger, men nå begynte blogge-abstinensene tydelig å melde seg.
Som jeg nevnte i forrige innlegg, skulle vi se på hus her nede i Molde/Fræna, og bildene jeg legger ut her er det siste jeg var og så på. Kjempesøtt hus med mengder av orginale detaljer og mangel på isolasjon....
Litt for mye arbeid etter min smak akkurat nå, men ble samtidig veldig sjarmert av tunet, mulighetene i hagen + mye annet.
Koselige detaljer over vinduene.
Ett koselig, men dårlig snekkerbu. Trappen er ett kapittel i seg selv...

Tunet var også veldig koselig, men låven dessverre klar for St.Hans-bålet!
Det var bildet under som gjorde utfallet for mitt NEI:
Verdens mest tragiske utsikt....
Vi vil jo se sjøen etter å ha bodd i en dal i 6 år!
Ellers har jeg i perioder hatt nesen begravet i denne disse dagene:
Og i går kveld ba Andreas meg med ut på restaurrant i Molde på middag og dessert.
Deilig å ha muligheten til det her. Tante Linn var barnevakt da, og tok med mine håpefulle i fjøsen på gården hun leier bolig i. Kjempearti å få klappe kyr, kalver og sauer!
So long!




Thursday, February 14, 2008

Hus og pus...

Ja, jeg har to nydelige katter, men det er nok ikke det jeg tenker når jeg ser dette bildet!
-Nina tenker, nå MÅ jeg se til å få malt den stolen snart!!! ;)

Vi mennesker er forskjellig.
Jeg er hverken dyremishandler eller dyrehater, men jeg har så mange barn at jeg ikke har overskudd til å dille altfor mye med disse dyrene. De har mat og drikke, og får litt kos. That's it!
Jeg har katt for at de skal ta mus, + at jeg mener det er bra for ungene.
Her i huset vanker det ikke noe ekstravaganse i form av klatretre, klorebrett eller mystiske gjemme-seg-bort huler.
Det ville aldri ha falt meg inn å ha noe så lite vakkert ta opp nesten en kvm. av arealet i stuen min, eller hvor det en måtte være plass inne i huset.
Jeg har hage og utmark til slikt, og katter er ikke skapt for å ligge i sofaen hele dagen! Ikke min gate-mix iallefall! Ut og fang mus så de ikke spiser opp hagen min!!


Det nærmer seg helg og vinterferie her i Trøndelag. Som det anti-vintermennesket jeg er, tar jeg med katter og barn til Molde, og satser på en snøfri ferie. Så setter jeg Lone til å passe huset, og alt gullet mitt. (*fnise*)

Ferien skal brukes til hus-jakt og leting etter jobb, familiekos og enormt mye kjærstekos!

Og mens Andreas skrur bil, så skal jeg og ungene kose oss med hestene på gården til oldemor. Klarer ikke å venne meg til at det er min gård enda, selv om jeg skal til naboen og skrive under på at han skal få bygge ut huset!

Komiske greier, for jeg blir kjent med "naboene" mine via Facebook! Alle der nede vet jo hvem jeg er, men jeg stakkars, sitter 20 mil unna og får ikke med meg annet enn det jeg kan lese på nettet! ;)

Uansett er det jo ikke hus til oss på gården, og telt er uaktuelt! Har nemlig en snill onkel som har bygget seg ett hus på 300 kvm på gården min, og siden jeg ikke vil ha det huset, er det ikke bare bare å bygge ett annet!

Ønsker derfor alle en flott helg, -så dukker jeg plutselig opp igjen om jeg får revet mammas PC ut av hendene hennes! Nett-avhenging, sa du!! :)

Tuesday, February 12, 2008

Litt fra gangen min.

Gangen min pusset jeg opp for endel år tilbake. Veggene var da dekt med fattigmannspanel, men bak disse platene fant jeg det orginale smalpanelet intakt! Taket var også platet, men disse havnet også fort på bålet!
Jeg har enda ikke pusset opp dørene, da disse passet sånn noenlunde til fargen på veggen. Dørene skal derfor av og ut for å pusses grundig så snart været tilsier det. Den gyselige, grønne kanten skal BORT!
Jeg har fortsatt en god del mørkebrunt stæsj igjen etter at jeg drev på som kunsulent for Casa Interiør for 2 1/2 år siden. Hyllen og rammene er derfra. Fjøslykten arvet jeg fra bestemor, og selv om den kanskje ikke er av de aller vakreste lyktene mine, betyr den definitivt mye for meg.
Veggene er malt, og etterpå lasert med en selvblandet lasurolje.
Brudebildene av meg og Nathalie får henge oppe, selv om han jeg giftet meg med er forduftet.
Ikke alt går som man planlegger her i livet dessverre, men etter at jeg møtte Andreas er jeg utrolig glad for at det gikk som det gikk med det ekteskapet.
Jeg er overbevist om at skjebnen ville det slik, for Andreas var høsten 2005 stasjonert i Afganistan der han drev minerydding der Camp Nidaros ligger i dag.
Det var så primitivt der nede da, at de ikke hadde tilgang til Internett, så hadde det ikke vært for at han måtte hjem grunnet begravelse, hadde jeg nok ikke møtt han.
Bestefaren til Andreas døde den samme dagen som min daværende ektemann pent byttet meg ut med en 12 år yngre, barnløs jente.
Dette bildet av Andreas dukket opp på min PC skjerm få dager etterpå da han logget seg på etter at han kom hjem fra begravelsen. Jeg var forhekset fra første stund.
Kom over profilen hans på ett treffsted på nettet da jeg søkte på Molde, og det var første gangen at jeg logget meg inn på en sånn møteplass.
Fra å være sønderknust, ble jeg verdens lykkeligste på kort tid! ;)
Var en tur hos Lone, naboen min på kaffe i ettermiddag, og fikk med meg den nye Casa-katalogen hjem. Veldig mye fint! Mengder av fattigmannssølv og lykter.
Synd at undertegnede lider av ett problem som kalles plassmangel...
Nå skal jeg ned og se på Frustrerte Fruer!!! :)

Monday, February 11, 2008

En ny uke...

Morsdag-blomster.


Kiket inn på stua mens jeg holdt på med middagen i dag. Charlotte var så stille at jeg mistenkte henne for å ha sovnet! Men hun satt helt oppslukt av min nye Tilda-bok....
Det skal tidlig krøkes!
Det er så morsomt at Charlotte er så opptatt av sånne ting. Hun ønsker seg alt mulig, og vil IKKE ha mitt nye shabby nattbord på sitt rom før jeg maler det! ;)

Denne sover hun gladelig på da!
Mitt eneste selvgjorte korssting-broderi! Liker bedre å brodere andre ting jeg....
Litt vel mye arbeid for meg det der....!
(den er ikke laget nå, altså!)

Friday, February 8, 2008

Da var det helg!

En sliten Nina prøver å senke skuldrene etter dagens strabaser.
Andreas og søsteren min er her om halvannen time, og vi skal kose oss med middag og en flaske vin i kveld.
Litt småsjaining av huset står igjen, men jeg tar det under Barne-tv. Mafian er i aktiv lek med Barbie og Bratz bak meg, og det er ingen vits i å ta frem støvsugeren nå.
Ellers savner huset mitt definitivt noe grønt, og jeg satser på at det vanker en liten grønn morsdagsgave i helgen. Kanskje jeg unner meg selv en plante også. Etter det jeg har gjort i dag, fortjener jeg det ;)
Ønsker alle som er innom en riktig god helg, så blogges vi vel mer på søndagen!

Thursday, February 7, 2008

Tid for hjem....

Akkurat sett på Tid for hjem på Tv2 og konkludert med at det er ikke i mitt hjem de får frie tøyler til å gjøre det de vil!
Ikke det at jeg misliker alt de gjør, men for meg virker det som om de konkurrerer om å gjøre ting mest mulig spesielt!
Med spesielt mener jeg sært og bemerkelsesverdig, men ikke alltid praktisk....
I tillegg lurer jeg på hvor lenge en klarer å leve med knall lilla peismur uten å få fordøyelsesproblem.

Hos meg er det stille og rolig akkurat nå.
Mine tre håpefulle har sovnet, og jeg sitter her og har delte følelser angående morgendagen.
Jeg skal tidlig opp og kjøre til Trondheim i ett møte som betyr veldig mye for meg. Kan ikke bare melde avbud heller, for det er temmelig seriøst, og det kreves legeerklæring for fravær. Det er bare det at det siste Nathalie gjorde før hun sovnet var å dekke hele gulvteppet på stua med oppkast....

Nathalie er vanligvis aldri syk, så det har hendt mer enn en gang at jeg har kjørt henne på skole før klokka er blitt 10.00 når hun har påstått at hun er syk. Turboen er svært vanskelig å skjule, og det tar aldri lang tid før den slår inn....!:)
Når hun kom og sa at hun var kvalm, trodde jeg at det var en av hennes gode historier for å slippe skolen i morgen, men det klarte hun å motbevise fort. *sukk*
En skyldsbetunget mamma la seg bokstaveligtalt flat siden jeg også måtte rulle sammen teppet i tillegg.
Nå sitter jeg i klisteret om hun ikke er frisk igjen i morgen tidlig. Barnevakt er egentlig fremmedord her i dalen....
Får håpe det går like fort over som det kom!
I morgen ettermiddag kommer dessuten Andreas og tante Linn, min søster oppover fra Molde. De vil da heller ikke bli syke!
Litt vårstemning over kjøpmannsdisken i gangen nå siden det er vinter ute.

Wednesday, February 6, 2008

Mer sying....

Fikk noen timer bak symaskina det siste døgnet, og derfor omsider laget ett trekk til bestemors gamle krakk (som egentlig er en avsaget stol) på badet. Har tidligere hatt ett strikket/heklet teppe over den, men mine små hiver det alltid i gulvet når de skal opp til vasken. Dette skal festes med borrelås!!! ;) Bestemor hadde malt krakken mørkerød og brukte den til å sette blomster på. -Sorry, men jeg måtte bare male den! Avlutet den faktisk først, for å kunne pusse bort litt maling, og få det brune frem (opprinnelig mørkebrun)
Ikke helt ferdig med dette prosjektet, som mye annet....

Kappen er egentlig litt vel jålete for å være meg, men på badet er dette tillatt.
Jeg kaller stilen når den blir litt mer pyntet for Marita, siden hun de siste 12-15 årene konsekvent har kjørt en litt mer pyntet og elegant stil enn den Shabby Nina.
Blir stilen mer minimalistisk og tøffere enn min, kaller Marita den for Eva Britt!
Det er navnet til søsteren hennes, som kjører ett litt annet løp. Eva Britt er nok litt mer i slekt med meg, mens mamma nesten skulle ha byttet familie, siden hun heller mer over til Maritas stil! (nå er vi alle i familie da, men men...!)
Pute nr. to fikk være ren en hel time etter at mafian min kom hjem fra barnehagen!
Tv-kos i sofaen og pilling på en rur, førte til to blodflekker på mammas pute, så det ble frem med flekkefjerner og skureklut! *oppgitt*
Ny Tilda-bok kom også i posten i dag. Eller ny, -jeg har da en som er nyere, men den er ny for meg!
I tillegg kom det en heklebok. Det siste jeg heklet var vel denne, tror jeg:
Jeg er ingen racer-hekler, så jeg har sagt til Marita (som ikke hekler, men er mester i å sy!) at hun er faktisk priviligert som har en duk jeg har heklet, for det er det ingen andre bortsett fra meg selv som har! ;)

Ellers likte jeg disse sidene i IKEA-katalogen, og må innom og sjekke det ut snart.
Ser for meg en eller to blomsterkasser under pergolaen min til sommeren. Noen flere kurvstoler ønsker jeg meg også. Har to fra før, men de er ubehandlet. En blir hvit snart!