Friday, August 29, 2008

Da er jeg på nett igjen!

Nå er to måneder med Internett-mangel endelig over, og Paradiset har fått bredbånd og flere oppkoblede maskiner. Alt går fortsatt via skjøteledninger opp fra kjelleren, men etter å ha vasset i disse ledningene i flere måneder, ser jeg de nesten ikke lenger! ;)

Alle sa til meg før jeg begynte å pusse opp at alt kom til å bli dobbelt så dyrt som det vi forventet, men ingen sa at det ville ta dobbel så lang tid....
For eksempel å få ett sikringsskap uten skade, -det tok 7 uker...
De 3 første vi fikk var nemlig bulket og skadet, så vi måtte returnere de. Jeg sa allerede etter vi mottok det første, at det var for dårlig innpakket, men ikke svarten om de kunne ha mer emballasje på skapet!
Nå er derimot elektikeren min i Hellas og gjør alt annet enn å koble sikringsskap(!!) så det bulkfrie står til pynt midt på stuegulvet.

Dette innlegget skulle være en liten oppdatering på hva som har skjedd i løpet av de siste to månedene, men når jeg får ett skikkelig tastatur i hendene (dvs. ikke en laptop!) så flyr fingrene, og jeg har en lei tendens til å skli ut fra temaet.... Ser for meg at dette innlegget blir altfor langt om jeg skal skrive ned alt jeg har på hjertet, derfor tror jeg at jeg satser på en oppfølging i morgen.

Ihvertfall...
Selv om det er svært lite som er helt ferdig, har jeg klart å tømt en ukjent mengde malingsspann, utallige pakker pussepapir og en formue med akrylmasse!

Trappeoppgangen min har blitt en tanke lysere enn den var, men det gjenstår litt arbeid enda da. Gangen tar jeg mellom andre ting, når jeg har tid, eller ønsker litt avveksling.
Soverommet til tvillingene er så og si helt ferdig, jeg mangler bare noe småplukk, som å male tak-rosetten (som akkutat ikke vises på bildet her) samt å lage en litt stor hylle med knagger over sengen til Maria. Flere bilder kommer i løpet av helgen! Det kriblet i fingrene etter å få skiftet farge på møblene jeg kjøpte på Finn i juni, så jeg måtte bare male litt...
Nattbordene har nå kommet på plass på soverommet, men jeg mangler fortsatt knotter. Har lett etter glassknotter i hele sommer, men alle er utsolgt!
En butikk i Molde venter endel inn i løpet av de neste ukene, så det blir nok en ordning.
Det er en utrolig rar følelse å se de gamle bildene av kjøkkenet vårt, siden vi rev alt bortsett fra vinduene og ytterveggen!
En liten hyggelig overraskelese dukket opp da Andreas rev bort gulvbelegget! Det hadde vært fliser under ovnen, så tregulvet var borte! Siden det hadde blitt en nivåforskjell på gulvet ved legging av nye fliser, la vi heller nytt gulv.
Så her begynner det å ta form! (bildet er tatt for litt over en uke siden, så det har blitt forandringer nå)
PS alt av listverk mangler her!
Taket, -som flere andre tak i huset, er malt med 80-glans, slik det ofte ble gjort på gamle hus for å reflektere lyset. Meget enkelt å vaske! ;)
Rommet under, er Nathalies rom, ett prosjekt jeg stort sett har holdt på med alene, mens Andreas har vært på jobb. (klosettet har stått lagret her siden vi begynte å rive badet!)
I helgen er jeg nødt å tegne seng som vi skal snekre inne innerst i rommet. Så får vi prøve å bygge den... (gulp! -vet ikke hvordan det går, altså!)

Ønskeliste akkurat nå:
-13 glassknotter til soverommet
-6 knotter til badet i 1 etasje
-ny utgangsdør (type med etset blomstermotiv i glasset, -hvem har det??)
-Fliser til badgulvet oppe, som IKKE koster 4000 pr kvm! (Hmmm!)
-Pene gulvmatter til stua i gammeldags stil (som BØR kunne vaskes i maskin!)
-ny dør til spiskammerset (den er så liten, og må derfor bestilles hos en snekker)
-Lamper til våre nye nattbord.
-en slave!!

7 comments:

 1. Velkommen tilbake=)
  Skal si dere har jobbet på , så flinke dere har vært!
  Kjøkkenet ble jo kjempefint. Håper du finner knottene du leter etter!

  Klem Kerstin

  ReplyDelete
 2. mange fine rom, slitsomt å pusse opp, men så moro når en er ferdig.
  lykke til vidre

  ReplyDelete
 3. Åh så masse dere har gjort!!
  Ting tar tid ja......og hvertfall hvis man må vente på fagfolk og ting!!
  Soverommet og kjøkkenet ble jo så fine:O)
  Du er kjempeflink å få det fint rundt deg:O)

  Ha en fin helg:O)

  ReplyDelete
 4. Jippi, du har vært savnet vet du!!!!!!! Har sjekket nesten hver dag...hihihi, så langt dere har kommet, og jeg vet at det tar dobbelt så lang tid som man tror...hehehe;) Derfor stresser ikke jeg;)

  PS! og glasskonotter kommer inn i neste uke hos meg også....maaaange:)
  Velkommen tilbake:)

  ReplyDelete
 5. Hei hei!
  Takk for sist!
  Dette blir jo bare så fint Nina!
  veldig gøy å se!! Kjempefint soverom!!
  Ha en fin helg!!

  ReplyDelete
 6. Så flott det blir!
  Jeg vet om alt dette arbeidet! Ikke bare at det koster dobbelt så mye som planlagt, men det tar ti ganger lenger tid også. Vi måtte rive mye her å. og nå har vi bodd her i 4 år, men er ennnå ikke ferdig!!!!
  Syns dere er kjempeflinke!!!!!
  God helg!

  ReplyDelete
 7. чтобы добавлять свои статьи, обязательно ли регистрироватся?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)