Friday, June 2, 2017

Hvor ble våren av??

 Denne våren gikk altfor fort for meg.
Først en snøfri, iskald ettervinter, og vips kjempevarmt og alt eksploderte. Jeg har ikke rukket å dele alle plantene jeg hadde tenkt, og må ligger det allerede svære Hosta'er og breier seg over andre stauder så de ikke får se dagens lys.
Det går fint an å dele store Hosta også, men de blir så "fillete" i fasongen, nærmest skamklipt.
 Jeg roter alltid over hele hagen når jeg holder på, graver opp en plante her, som jeg flytter ett annet sted, og der sto det en annen en som måtte opp... På den måten er det vanskelig å ta fine bilder. Trillebår, bøtter, hageslange, gressklippere (-ja, vi har ikke mindre enn 5 stk!!!) og uplantede planter over alt!

Jeg bestilte meg 5 klematis fra Rom Hagemiljø i Tønsberg nå i mai. Disse ble pakket dagen etter at jeg bestilte de, så de var her før jeg rakk å bestemme hvor alle skal stå. Jeg har nå fått plantet 2 av klematisene, og i dag kom det pakke fra Maria i Horten med 6 Brunnera. 3 av de har kommet i jorda, og da er det altså tilsammen 6 planter uten fast bolig i hagen min. Den midlertidige "hybelen" er midt på plena sammen med jordsekk, bøtter og spade. Vakkert....
I tillegg har jeg begynt å ta stiklinger og avleggere av stauder til Eide Hagelag skal komme i juli. Siden jeg pr dd ikke har arbeidsbenk i hagen, holder jeg da også til midt på plena.
 Bildene i dag er derfor fra den nederste delen av hagen, der jeg ikke har rukket å rote til så mye enda i år, kun delt noen Hosta, og flidd dam. Dessuten er Klematis albina 'Plena' så flott akkurat nå, der den klatrer i min digre japanske prydkirsebær.
Jeg er forresten ferdig med trappestøpe-prosjektet mitt, og lover å knipse bilde av den i morgen. Denne gangen har jeg heldigvis vært flink å ta bilder både før, og underveis. :)

God natt, så lenge! 

No comments:

Post a Comment

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)