Tuesday, February 19, 2019

Jeg er sint!

Jeg har hatt en real bloggpause.

Det er flere grunner til dette, og en av grunnene er at jeg syns jeg poster så mye på sosiale media, som  Snap, Instagram og Facebook, at jeg føler at jeg ikke har så mye spennende å dele. 
En annen grunn er at jeg føler meg så innmari sint og provosert. 

Jeg er sint på veldig mange, og er derfor god til å terge på meg alt av folk med mine krasse holdninger. Ikke det at jeg mener å være slem, jeg syns bare at folk generelt er for egoistiske og egosentriske. Medmenneskelighet er liksom et ord en må slå opp i Store Norske Lexikon for å finne ut av, og krenket har blitt den nye folkesykdommen. 

Hva er det med folk som faktisk skriver på Facebook til en person at han skulle vært skutt selv fordi han driver med jakt? Og de som heller redder livet på en hund foran en flyktning, fordi en liker hunder bedre??  Av det en leser om fakkeltog for en druknet hund, kontra alle barna som lider i verden, på grunn av ufred og kaos.  Folk hater hverandre fordi de har en annen religion, og enten dreper, eler snur ryggen til, på grunn av dette. Folk anskaffer heller et kjæledyr fordi de har for mye kjærlighet å gi, foran å gi til sine medmennesker. Elsker dyr, og spiser kjøtt, uten å reflektere over dette, selv om kyr står til knes i dritt. Veganere og vegetarianere sjikaneres på det groveste, men der er det også noen som svarer fryktelig stygt, -som det jeg først nevnte her med drapstrusselen. Den kom fra en veganer. 

Jeg er også sint på de som kaster fra seg søppel. De som ikke kildesorterer, de som forurenser unødvendig, de som bruker sprøytemidler, altså de som driter i om våre barn og barnebarn i det hele tatt har en planet det går an å leve et godt liv på, om 50 år. Dette er faktisk en ting jeg er utrolig urolig for, og det plager meg. 

Min konklusjon på dette er at vi her i Vesten har det for godt. Vi har det for lett og for mye fritid, vi er så late at vi ikke gidder hverken å sortere søppel, eller klippe plena. Vi har det så godt at folk i Østen legger oss for hat, og skylder på religion for å ta oss. Ungdommene våre har det så kjedelig at de lager gate-slåsskamper for å få "likes" på You Tube isteden for å jobbe og tjene penger. 

Hvor ble det av utrykk som "Å ta hensyn til andre", "Å hjelpe folk i nød","Å respektere hverandres ulikheter", "Å tenke langsiktig" "Å bry seg" og "Jobbe for felles fremtid" ??? 
-Er disse uttrykkene på vei å dø ut på lik måte som insektene våre?? 

Ved å blogge om dette, pådrar jeg meg nok nye "haters" får stygge anonyme mailer, og blir kalt for dyre-hater.  Jeg er ikke det altså, ser bare at antall hundebæsjer rundt omkring, -inkludert i min egen hage, viser at "harmonien" ikke er tilstede, og noen burde heller skaffe seg en teddybjørn for kosen sin del. 
Et alternativ til turkamerat er faktisk å trille en tur med en beboer på sykehjem. Da slipper du å plukke opp bæsj, og får faktisk en verbal takk, i tillegg til at du faktisk gjør samfunnet en tjeneste og avlaster kanskje en overarbeidet hjelpepleier med en dårlig skulder. Er altfor mange på sykehjem som er for lite ute og nyter naturen. 

Jeg vil også kritisere dere som kjøper klær dere aldri bruker. Klesindustrien forurenser noe fryktelig, og dette med å kun kjøpe det jeg virkelig trenger, er i grunnen en ny * på listen over et bedre liv. 
Jeg begynte for en stund siden å kjøpe færre, men heller dyrere klær fordi de holder seg mye bedre, og jeg hater å kaste klær som ikke er "oppbrukt". Man blir faktisk også mer glad i en dyr genser, i forhold til en halvfin en du har kjøpt på salg. 

Enda er listen over hva som irriterer meg lang, og hadde det ikke vært fordi jeg er så innmari emosjonell, burde jeg vel prøvd meg innen politikken. Det er bare det at jeg feller så lett en tåre når noe er litt trist, jeg blir så sint at takstein formelig faller av taket, når noen provoserer meg, men ler også så høyt at mann og barn må holde seg for ørene når det er noe jeg syns er morsomt. 
-Ustabil? Tja, kanskje, men jeg prøver virkelig å være et godt menneske, selv om jeg føler at jeg aldri strekker til.

Nå er det faktisk sånn at vi ALLE kan forbedre oss.
 En av Norges mest kjente roseeksperter kommenterte under en link jeg delte, der det kom frem at private hageeiere i dette landet bruker hvert år 65 000 liter sprøytemidler. Han mente at ingen av hans hagevenner faktisk bruker sprøytemidler fordi de VET hvor skadelig dette er for jorden vår. Jeg svarte, -det gjør ikke mine hagevenner heller, men det er de som ikke er interessert i hage som bruker sprøytemidler, ganske enkelt fordi de ikke liker hage, men vil bare ha det pent på den mest lettvinte måte. 
Sinte-Nina sier: Flytt i blokk! 

Prøv ikke å nevne avskoging i Amazonas eller overgrep på mindreårige. Da må noen opp på taket å stroppe fast taksteinen!! 
-Nei, nå må jeg slutte før jeg aldeles koker over!

Bare for å ta med et lite tips til å få meg i bedre humør: Om du aldri klarer å huske på å ta med deg bærepose når du skal på butikken, -legg den i entreen sammen med lommeboka, eller rett i lomma di! 
La pose og pengebok høre sammen, og la det bli en vane! Søppelposer på rull er MYE billigere og har mindre plast i seg enn bæreposene. 
Ellers har jeg faktisk begynt å tømme restavfallet rett ut i dunken. Når det ikke inneholder mat, blir det jo heller ikke noe gris der.
Ekstrapoeng går også til deg som klarer å spise mer grønnsaker enn kjøtt! 

Jeg syns faktisk at bæreposer skal koste kr 10,- og at pengene skal brukes til å rydde hav og strender for søppel. Forsøpling skulle også vært mer bøtelagt, og sortering mer premiert! 

Poenget er å begynne et sted, og en må faktisk starte med seg selv! 

Legger ut en link til en video fra NRK som jeg syns alle burde se. HER 1 comment:

  1. Jeg er veldig enig med deg, men noe du ikke skriver om er alle tilsetningsstoffer som blir brukt i mat, kosmetikk og vadkemiddler jo mer jeg setter meg inn i det jo mer skremmende blir det. Jeg bruker så lite plast jeg kan men plast er jo først et problem når det kommer ut i naturen.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)