Friday, October 30, 2009

Det var en gang ett interiørblad....

Husker du disse??
(Vet jeg mangler ett, men det fikk jeg altså aldri tak i)


Jeg begynte å lese Bonytt en gang tidlig på 80-tallet. (Jeg var 9 år i 1982)
Foreldrene bygde hus i 82, og i forbindelse med dette fløt det til tider hustegninger og blader i mammas lille stue. Jeg lærte meg ordet arkitekt, så mens Arild (lekekamerat) bygde veier i sandkassa, var jeg arkitekt og husbygger der. Jeg begynte også å tegne hus, noe jeg fortsatte med i mange år. Bonytt ble også studert.

Da jeg flyttet for meg selv abonerte jeg selv på Bonytt en stund, men mot slutten av 90-tallet syntes jeg bladet begynte å miste sin glans, og jublet stort når den første utgaven av Interiørmagasinet havnet i bladhyllen. Men etter noen år ble også dette magasinet innmari trendy og stappfull av reklame.
Jeg er jo ikke den typen som bryr meg om ting kommer fra den, eller den designeren, men er mest opptatt av det estetiske, det unike og det jeg liker best.

Så når jeg i 2004 fant den første utgaven av Vakre Hjem & Interiør, jublet jeg.
Endelig ett blad som passet med mitt bilde av hvordan interiør skulle være!

Og bortsett fra ett blad, har jeg alle utgavene som er utgitt fra nr 1/04.

Dessverre syns jeg at de to siste bladene ikke er så spennende.
I allefall ikke det siste, det minnet meg mye mer om en blanding mellom Hytteliv og Interiørmagasinet, og hadde ikke mange reportasjer som ligner den stilen de kjørte tidligere.

Er det jeg som ikke henger med i trendene, eller er det andre som merker disse forandringene?

Som jeg har nevnt tidligere, så intresserer jeg meg ikke for høyfjellshytter, eller noe i den stil. En har egne blader for disse, så hvorfor skal de dukke opp i så stor grad i ett "hjem"-blad?? Særlig ett hjem-blad som har så absolutt hatt hovedvekten sin på den lyse, nordiske stilen.

Så nå sitter jeg her og bekymrer meg litt for at Vakre Hjem blir urban og trendy, med luksus hytter på høyfjellet, eller at jeg men stilen min, bare blir så innmari umoderne at den ikke er å finne i noe som helst slags ukeblad lenger.....

Mulig jeg må få skiltene på BMW'n og begynne å lese Autofil i steden....

Nina

23 comments:

 1. Helt enig. Dette siste vakre hjem har jeg ikke sett i mer enn et par ganger. Det er for dårlig, når de eldre bladene blir gått tilbake til gang på gang. Hvis det ikke bedrer seg utpå nyåret sier jeg opp abonnementet, og kjøper de jeg vil ha, i butikken. JDL-magasinet, derimot, er flott!

  ReplyDelete
 2. Helt enig med deg, særlig det siste bladet var elendig. Kanskje 1 reportasje som var verdt å lese. Fortsetter de sånn mister de nok meg også som leser.
  Ha en fin helg.
  Klem Marilyn

  ReplyDelete
 3. Helt enig! Jeg gadd nesten ikke lese siste nummer. Jeg fornyer ikke abonnementet.

  ReplyDelete
 4. Vakkre hjem er det perfekte blad for oss som liker shabby chic og fransk landstil!
  MEN; her er et stort MEN,
  -Etter at de to danske damene Lonnie og Vivian, trakk seg ut av bladet har det forfalt. (etter min smak)Bladet er blitt mere og mere komerst. Og spørr du meg ligner det mere og mer på Interiørmagasinet.
  Spesielt det siste nr. Slike blader har vi nok av. Og fortsetter de i den rettningen slutter nok jeg å lese det også desv.
  Heldigvis har vi jo Jeanne dárc Living magasinet! Bare så synd det ikke kommer ut hver mnd!!!

  ReplyDelete
 5. helt enig!
  Ble kjempeskuffet når jeg skulle kose meg med det siste bladet. Har aldri lest det bladet så fort før...

  ønsker deg en fin lørdag
  klem Beate

  ReplyDelete
 6. Jeg er veldig enig! Men det må være mulig å få sagt dette på en eller annen måte til forlaget!!
  Tror de fleste interiørfrelste er enig og da faller nok salgstallet deres ned! Glad JDL bladet kom men det var jo da gnisten til VH forsvant!
  Jaja!
  I helgen blir det molde helg på oss!
  Turn konkurranse igjen!
  Ønsker deg og din familie en riktig god helg!

  ReplyDelete
 7. Heisann! Jeg har også alle bladene i hus:) Og grunnen er vel egentlig den at mannen i huset hadde oppdraget med å få de aller første utgavene av bladet trykket. Det var vel også da jeg opdaget denne koselige stilen:)
  I fjor tror jeg det var, skiftet bladet eiere og ble solgt til store Aller Media. Da har sikkert de forrige eierene, som fremdeles er sjefsredaktør og art director mistet en del av kontrollen, tror jeg da...
  Da må man sikkert forholde seg til et helt annet regime.

  ReplyDelete
 8. Måtte smile av den siste kommentaren din, kanskje du må få skilt på den, Nina-
  Er forresten helt enig med deg, har vært igjennom "epokene" du har vært, og håper virkelig ikke at Vakre Hjem og Interiør "detter" ut helt nå, for det er det bladet som treffer meg mest så kan de som vil se på hytte blad kjøpe seg det.
  Satt meg ned med VHI i går for å se om jeg hadde gått glipp av noe men fant ikke noe som fenget noe særlig, en reportasje og det er den følge reportasjen-

  Usj, nei vi får krysse fingrene for at dette var en 1 gangs greie-

  Ha en flott helg! Klem
  Ps; håper du er bedre?

  ReplyDelete
 9. Eg har akkurat same historia å fortelje, med dei same blada og med den same skuffelsen...
  Eg kjøpte ikkje Vakre frå starten, men har fleire årgangar, men har det siste halve året syntes at det blir mykje reklame og at dei taper seg...

  Eg nektar å lese Autofil i staden! :)

  ANita

  ReplyDelete
 10. Blada fylg trendane for å vekke nye lesarar antar eg. Synest sjølv Vakre Hjem og Interiør har tapt seg. Er heller ikkje interessert i hytter. Mørkare har det vorte også om du skjønner. Artig det du sa om Bonytt. Eg abonnerte på Bonytt første gong når eg var 14 år...

  ReplyDelete
 11. Fornøyd med utviklingen, jeg (hihi)

  ReplyDelete
 12. Har reflektert over dette mange ganger, jeg også. Det er vel bred enighet fra oss bloggedamer med den lyse fransk/nodiske stilen at de har fjernet seg litt fra den ja....Synd, for det var jo sjefs-bladet for 1-2 år siden. Ser tilbake i de numrene jag:-)
  Men når JDL kom, måtte vel Vakre Hjem... finne en annen nisje. De mistet jo de to som var en stor del av magasinet!
  Og ja, det samme skjedde med Interiørmagasinet for noen år siden.
  Håper du holder deg frisk og opplagt fremover. Har fulgt deg litt, og sett du har vært plaget med mastitt. Det var jeg og¨så, vinteren for ett og et halvt år siden. Tre betennelser på kort tid, 3-4 mnd. Veldig plagsomt og tappende. Fikk veldig høy feber osv..
  Ja ja, tvi tvi :-)Ha en fin høst videre!
  Kristin

  ReplyDelete
 13. Helt enig med deg,synes ikke det er så mange blader som er interesange for tiden,som regel er der bare en artikkel som jeg synes er fin og så er det masse reklame i de og stiler som ikke passer meg.

  ReplyDelete
 14. Heisann (o:
  Jeg er så enig med deg !!
  Forøvrig syns jeg alle de store interiørbladene er kjedelige jeg !!
  Har sluttet å abbonere både på bla. Interiørmagasinet og Elle interiør- det er bare repotasjer fra svære hus/leiligheter på et eller annet rå-loftet i New York etc- og tingene som presenteres er kun å få på en liten trendy og rådyr butikk i Oslo eller deromkring.. osv
  Ikke får jeg noen nye ideer av dem heller..
  Nå abbonerer jeg på Boligpluss(enn så lenge), men det er blitt så lite intresant at jeg nesten likegodt kan ta mannen i husets sitt Autofil..

  ReplyDelete
 15. Så var det ikke bare meg som ble skuffet over det siste Vakre hjem og interiører!Har bladd i og lest om og om igjen de tidligere utgivelsene,og funnet masse spennende stoff,men det siste var elendig!
  Holder en knapp på Bolig Pluss foreløbig,håper de klarer å holde på den stilen de har hatt.

  ReplyDelete
 16. De prøver å følge trendene, vet du... :) Jeg har lest de fleste norske interiørblader de siste årene. For kanskje 5 år siden, hadde både Interiørmagasinet og Elle Interiør masse shabby chic og fransk landstil. Men så ble den stilen "allemannseie" og da gikk de videre. Nå har vel også Vakre Hjem funnet ut at de ikke vil bli sett på som "etternølere" i trendverden, eller noe sånt. Jeg for min del skulle gjerne sett at de satset mer på rå, industriell stil. Det synes jeg er en mer naturlig fortsettelse av shabby chic enn plutselig å begynne med hyttestil eller mørk overklassestil, eller hva det nå er.

  ReplyDelete
 17. Helt enig Nina... Vakre hjem har ikke vært noe særlig å juble over de siste gangene... :(
  Jeg har alle JDL magasinene og ELSKER de... *Sukk*

  Ha en fortsatt fin helg kjære bloggvenn... :D

  Klem fra meg

  ReplyDelete
 18. Helt enig med deg. Jeg kjøper ikke bladet nå etterat de endret stilen.

  Da finner jeg mer her i blogglandia, og spesielt hos deg.

  Ingunn :)

  ReplyDelete
 19. Send magasinet et skjermbrev og be om å få kjøpt bladet du mangler. De har alltid noen på lager.

  ReplyDelete
 20. Helt enig med deg,det siste bladet var elendig. og har lagt merke til at det går en serie i vakre hjem og interiørmagasinet som heter hjemme hos Nia Hartman. I det ene bladet bor hun i et gamelt hus og i det andre i et nytt hus. Det er lite troverdig.
  har jeg igjen penger etter jeg har vært til københavn på shopping så skal jeg kjøpe puter av deg.
  Klem

  ReplyDelete
 21. Hei hei nina! Jeg er helt enig med deg! Synes de har forfalt skikkelig, og vurderer å slutte å kjøpe de. Dessuten synes jeg det er vanvittig mange reportasjer i bladene jeg har sett andre steder tidligere. For ca tre år siden var det et av bladene som hadde tre reportasjer jeg hadde lest i svenske blader tidligere (for over et år siden!) og jeg sendte en mail hvor jeg skrev at jeg synes det var skuffende. Da fikk jeg DEN sure mailen tilbake, om at sånn fungerte det i den bransjen, og ferdig med det.. Så jeg tror jeg heller vil bruke pengene mine på andre blader! Er enig med Hulda i at JDL er kjempebra! klem

  ReplyDelete
 22. Hiver meg på!!
  Har satt bladet tilbake i hyllen og valgt mat o vinblader isteden.
  Selv forsiden har vært så like de siste gangene at de ikke har vekket min interesse

  ReplyDelete
 23. Helt enig - bladet har tapt seg! Ganske trist, for jeg så alltid veldig frem til at bladene dumpet ned i postkassen. Nå har iveren lagt seg en god del.
  Jeanne dárc Living magasinet er derimot nydelig da!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)