Saturday, October 17, 2009

Paradisets bakside....

Man starter med noe positivt....
Som en stue med nye brystningslister....

Ignorer ødelagt stol og strømløs lysekrone, for det er jo ikke det man legger merke til først, eller hva?? ;)

Så blir det gradvis verre....

Vel, alt har vel en bakside??

Disse bildene knipset Mona, lillesøsteren min i dag, mens jeg var inne og foret min tykke baby.

Vi har altså hatt dugnad i dag, med hele 7 personer i sving med å ta ned skifertak (-og en barnevakt inne!)
Vi er bare 2 måneder forsinket, fordi værgudene har vært imot oss, men i dag kom det ned!

Her er altså Paradisets bakside!
En pukkbelagt gårdsplass, ett digert, stygt stillas, umalte vegger, der noen også skal byttes! Provisorisk trapp og en oppbrukt utgangsdør, og taket taler vel for seg selv....!

I dette lille utbygget på baksiden skal jeg altså ha mitt lille utsalg, men presentabelt er det ikke enda....
Noe har motarbeidet meg i høst, og det kalles regn!
Så i dag dukket endelig solen opp, og vi kastet ut bursdags-overnattingssgjester, og tilkalte familien + Curt (nesten familie han også!) for å rive tak. I morgen finner jeg nok min kjære der oppe med takpapp og spikerpistol, mens jeg krysser fingrene for at jeg kan male litt hus!

Er nemlig innmari lei av å bo i ett hvitt & rødt hus....

Linn, min eldste lillesøster storkoser seg i høyden.
Utsikten kan jo heller ikke påklages.....
Når vi får tid til å fikse gårdsplassen på baksiden, vet jeg ikke for neste helg skal vi ha barnedåp! (vi må hente en gravemaskin, samt en som kan å brodere med den! Litt arbeid gjenstår før vi kan gruse opp.)
Sånn ser huset vårt ut foran i dag....
I det minste har det nymalte sprosser og vindusomramminger!
Veggen oppe er klar for maling, mens takløftet har mistet sin bordkledning. Den måtte av da vi tok ned skiferen på framsiden. Bordkledningen er jo nyere enn taket, og sto oppå dette....! Aner ikke når den kommer opp igjen, men en liten frustrert del av hjernen min sier at det skjer sikkert etter at taksteinen har kommet opp igjen, i 2016 eller noe....

Så nå skjønner nok flere at vi ikke blir arbeidsledige med det første.
De som studerte oversiktsbildet fra baksiden, la kanskje også merke til den manglende hagen på høyre siden av huset! Dette skal jeg prøve å få opparbeidet neste vår, men det er innmari mye arbeid for å få det slik jeg har tenkt det, med grusganger og oppmurte bedd, armeringsnett, buegang og steintrapp....

Men i morgen skal jeg konsentrere meg om maling, samt rydding av den dele av hagen som egentlig nærmer seg ferdig. Jeg har jo ikke vært ute på nesten 3 måneder!!
Inne står det også en hel kasse blomsterløk som må ned i jorden snart.

La vi få beholde fineværet en stund til!!

18 comments:

 1. Det blir nok bra til slutt skal du se :) "Den som venter på noe godt" vetu du...

  ReplyDelete
 2. Hehe, arbeidsløse blir dere nok ikke på en stund nei. Men så gøy når det er ferdig da. Du har ekstremt mye energi synes jeg, sånn litt utenom det vanlige. Må gjerne bare dele ut litt energi. Krysser fingre på godt vær for dere.
  Klem Kristin

  ReplyDelete
 3. Så flott å sjå at det også er ei bakside! Kjenner meg nok ein gang igjen med baksider og utsider og maling og skifting av eitt og hitt...Trur nok aldri de kjem til å bli ferdige, men det skal ein jo heller aldri bli... Men trur nok ikkje det tek så lang tid før det blir bra! Så dukkar det vel opp nye idear og planar, iallefall er det slik her...
  Iallefall er det på tide med litt utever, dvs ikkje regn. Det er faktisk slik at mange prosjekt ute, ikkje toler regn, og då blir det stopp. Det er det som er så irriterande! Men så lenge ein er kreativ, så slepp ein iallefall å sitt med hendene i fanget og vente på sola! Hurra for det! Fotsatt god helg, og god takdugnad!

  ReplyDelete
 4. Det er litt av en jobb dere har gjort, og dere har enda mye igjen skjønner jeg. Men så flott som det blir. Håper dere blir belønnet med oppholdsvær en stund fremover, så dere blir ferdig med taket.

  ReplyDelete
 5. Du har ikke vært arbeidledig i det hele tatt, Nina. Synes du har stått på hele tiden, selv med stor mage :)

  Slike store prosjekter tar tid. Man må bare ta en ting av gangen, og plutselig har man fått gjort masse :)

  God helg videre til deg. Hilsen Margrethe

  ReplyDelete
 6. Synes dere er flinke jeg;-)) Vakkert hjem og plass. Allt tar tid...

  ReplyDelete
 7. Du har nok litt å henge fingrane i her ja - hi hi, men når det blir ferdig blir det nok flott :) Kryssar fingrane for at du har vergudane på di side :) Sjekka nettopp yr, og dei ville gi deg 1,8 mm i mårgå ettermiddag, ellers er det så godt som null nedbør nærmaste veka. Fortsatt ei fin helg til deg :)

  ReplyDelete
 8. godt å se at det ikke bare er her det er masse arbeid:) og for en utrolig utsikt du har, heldiggrisen!

  Klemmer fra Karianne

  ReplyDelete
 9. Dere har litt å styre med seg jeg.. Det har vi her hjemme i Englehvitthuset også, har 1 rom på loftet og en hel kjeller som ikke er innredet... + et uteområde som må tas når våren kommer... Sukk!! Men hva skulle vi gjort uten alle disse ugjorte tingene?? Tvinnet tommeltotter:-) Vi interiørdamer må ha våre prosjekt, store som små.. Alle brikker faller på plass til slutt å da kan vi ta oss tid til å lukte på blomstene og sitte med et strikketøy.. Hehe:-)
  jau,jau, jeg har helt glemt å legge meg til som følger av blogen din.. Jeg gjør det nå.
  Klem J.

  ReplyDelete
 10. hehe.. ja det var akkuratt hva Husfar også sa.. :) Så nei.. jeg har nok ikke satt meg så veldig inn i det... annet enn at jeg har tro på å boble godt gjennom med sånn rense-kjemikalie-klor sikkert fikser saken :)
  Hva gjør man når det kommer til vanlige bassenger da? Både private og offentlige... hmmm

  ReplyDelete
 11. Så imponerende innsats som vanlig. Godt at været gjør jobben mulig nå.

  Kjempefin utsikt. Der hadde jeg nok stortrivdes. Og ikke er det langt unna familie heller. Lillesøster med flere.

  Ha en fin søndag.

  Klem ingunn

  ReplyDelete
 12. Oi, ja dere har nok å gjøre! Men så blir det fint til slutt da ;)

  ReplyDelete
 13. Hei hei!!
  er vell kanskje ikke den helt store trøsten, men tror at nesten alle hager og hjem har ei bakside...
  Men vi er da bare vanlige mennesker(noen mer energiske enn andre) og vi kan da ikke rekke over alt samtidig kan vi vell . . . (selv om vi skulle ønske det)
  Men skjønnner at det er litt kjipt med regnvær når man har en sånn storjobb som liksom henger over hode på en ,bokstavlig talt ;)
  Huset blir nok kjempefint når dere blir ferdige, og hagen med...
  Trøsten må være at dere har det så lunt, trivelig og kjempekoselig inne som dere har det!!!!
  Ha en fin søndag !!
  Hilsen fra nord.

  ReplyDelete
 14. Flott utsikt! Regner med at du ser Veøya :-) mitt barndoms paradis!

  Har kommet inn i bloggverdenen via Emmeline, og din blogg er en av de jeg følger fast. Du må ha et tonn energi, så mye som du rekker innimellom unger og alt. Lykke til med baksida, det blir nok bra til slutt!

  Hilsen oldebarn av han som ligger balsamert ute på øya!

  ReplyDelete
 15. Du fornekter deg ikke, alltid masse prosjekter, har fulgt deg en stund, og blir alltid så inspirert, spesielt med hageprosjektene:)
  Nydelig spisestue, og flott høy brystning. Elsker også den hyllekonsollen til venstre.
  Lykke til m taket...

  ReplyDelete
 16. Jeg skjønner at ikke dere kan være ferdig med alt, men er du egentlig klar over hvor mye dere faktisk har gjort det siste året? Jeg tror ikke det er mange som har en sånn framdrift og energi som dere ha (begge to virker det som også?).

  Jeg er helt overbevist om at hele huset blir hvitt snart og at dere får fullført alle prosjektene dere nå har planer om. PS! Men hva skal dere bruke energien og framdriften på da? ;-)

  ReplyDelete
 17. Ja de fleste har eller har hatt en sånn periode :)
  Du er jo utrolig tøff og holder på. Og jammen var det fint med nye sprosser osv. Da ser man liksom for seg hvordan det kan bli.

  Klemmer Maria fra Idekroken

  ReplyDelete
 18. Det ser ut som mye arbeid ja, særlig for deg med en liten baby også. Men for et potensiale, og for en utsikt. Dere kunne sikkert bygget et nytt hus fortere, men da hadde dere gjerne ikke fått den fantastiske beliggenheten, eller det sjarmerende huset.

  Vet du jeg så den lille butikken din for mitt indre et øyeblikk. Hvitmalt lå den der i en nydelig hage med kafebord og nostalgisk skilt (smiler)

  Det er viktig å kunne kose seg litt og vet du, og det ser det ut som om du gjør. Du med din energi og arbeidskapasitet kommer nok til å klare det, bare du tar tiden til hjelp. Stå på.

  Klem fra Lisemoren

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)