Monday, June 20, 2011

Over skyene....

De aller fleste unger gleder seg til sommerferie, men jeg tror jeg gleder meg mer....
For tiden er jeg temmelig sliten, og har virkelig lyst til bare å flate ut på stranden med stråhatt, fersk annanas og en god bok, men dessverre må det bare vente.
Ikke det at været ikke tilsier det, men behovet for å få inn penger før man kan senke skuldrene er en ting, en annen er alle arrangementene som en må stille opp på disse to ukene i juni, temmelig utmattende.
I forrige uke var det 40-årsjubileum for skolen her, og denne uken avslutning på barnehagen, og skoleavslutning for 7-klasse, i tillegg til at tvillingene var i en bursdag, og hadde barneselskap selv i dag.  I morgen er det enda en bursdag, tirsdag avsluting for 2-klasse, torsdag Sankthans og fredag familieselskap for 8-åringene. Lørdag reiser de til Trøndelag på en ukes ferie og vi skal i 50-årsdag.
Når skal vi liksom få ferdig båten til sjøsetting??
(Ble du sliten nå??)
Maria dypt konsentrert med å skrive dagbok i bursdagen sin
Vi var heldige i dag da, for det ble ute-bursdag, og dermed slipper man å støvsuge to ganger på samme dag.....(!)
Å arrangere barneselskaper er ikke helt min favoritt, men Andreas var heldigvis her og hjalp meg med pølseserveringen så da gikk det smurt. Dessuten begynner de å bli så store at de kan ta på ketsjup selv, og denne gjengen var også veldig greie.

Væregudene derimot, var ikke så greie etter selskapet åpnet slusene seg. Vi løp rundt og plukket inn puter og pledd, mens naboen ruslet rundt uanfektet i bar overkropp og så ikke ut som han enset regnet. Vanntett han, sjø kom det tørt fra meg.....

Fineværet kom tilbake like kjapt som det dro, og da bestemte jeg at vi skulle ta ettermiddags-kaffen ute på tur.  Andreas var sjåfør, og vi endte opp oppe på Varden i Molde. Der var været veldig fint, -for hjemme kom det visst atter en byge....
Vi hadde blå himmel....
Mens hjemme tordnet det og høljet.
Skåla ligger litt til venstre i bildet, bak det gråblå feltet over Bolsøya.
Vi kjører jo i tunell under fjorden for å komme hjem. Bruker ca ti minutt fra fastlandet i Molde til jeg er hjemme på Nesjestranda som ligger på Skålahalvøya. Landlig og idyllisk.
Charlotte er veldig lik meg i væremåte. Her spiser hun kjeks springende.....
Mamma er SÅ fornøyd med glade barn, selv om hun er litt strømpe ellers.
Glemte å nevne at vi fikk så god hjelp av Curt (komis) i går, da han hentet ikke mindre enn 3 traktorhengerlass med paller og papp i går, og Idun hjalp meg med å pakke flere pakker som skal sendes denne uka. Noen varer er og blir en utfordring å få pakket, og jeg er bare sjeleglad for at jeg sender når jeg har tid og overskudd, og ikke har nettbutikk.
Er bare litt presset til å selge unna noe nå, siden samboeren fikk en uke med lønn utbetalt til ferien (ikke oppspart feriepenger på ny-jobben) og en uventet regning (som vi ikke klager over, visste bare ikke at den kom akkurat nå) dukket opp nå, -oppsamlet etter over to år.
Fint etter ræva-mai-salg! ;)
Jeg og jentene trenger ikke så mye for å dra på ferie, men må føle at jeg har råd til å stenge butikken den perioden! ;) 
Mennen i vårt liv må styre skuta hjemme mens vi er i Tykia, for Andreas vil være hjemme i år.
Da er det bare tre ting som gjenstår:
Pass, penger og flybilletter..... ;)
Jeg pleier jo å si at alt ordner seg for snille jenter, så vi får se!

7 comments:

 1. Høres ut som en hektisk tid for deg, er mye som skjer i disse tider når man har barn ja gitt! Håper alt ordner seg for deg slik at du kan ta en velfortjent ferie :)
  Klæm!

  ReplyDelete
 2. Hei Nina :-)
  Så i ditt forrige innlegg at du selger Maileg-garderobeskapet til halv pris :-) Hvor mye koster det nå? Har du mål på det? H/B/D?
  Hilsen Linda

  ReplyDelete
 3. Ja, jeg ble veldig stresset på dine vegne. Håper at du omsider får en velfortjent ferie. Nå gleder jeg meg, for nå er det bare litt over en uke til vi tar turen til deg og butikken din. Så, torsdag i neste uke treffes vi og dette har jeg ventet på og gledet meg til, kan du tro.
  Klem fra Kirsten R.

  ReplyDelete
 4. Puh,mai og juni er slitsomme måneder med alt som skal skje på en gang! Men så er det jo også to fantastiske måneder ellers, i alle fall når været er på vår side! :D

  Jeg lette febrilsk på bloggen din i går etter pris på liftgardiner (100 cm) og evt disse Notre Dame-kappene (eller noe sånn), men jeg fant ikke noe. Kunne du ha sendt prisene på mail? (om du har mulighet til å sende dem mot oppkrav eller noe) hege.volden@gmail.com

  Takktakk, og ha en fin dag midt oppe i alt stresset! :D

  ReplyDelete
 5. Ja, jeg ble både stressa og sliten av å lese om alt du gjør.. Men så har jo du en ekstra liten energipakke som ingen andre vet om, det er jeg sikker på. ;P

  Jeg tror nok det prdner seg for deg, ikke bare fordi du er ei snill jente, men fordi du virkelig står på, og min erfafring er at det er for dem det ofte ordner seg :) Å bare være snill holder nok ikke i lengden.. ;P

  ReplyDelete
 6. Ja , det er stress med butikk :-)
  MEN kos også :-)

  og avslutningsukene på skolene osv før ferien ... :-(

  Pass på å få deg en avslappenede ferie :-)
  det trenger vi alle :-)

  Flott butikk du har :-)

  ReplyDelete
 7. Oi, skal si du har mye å henge fingrene i! Du slipper vertfall å kjede deg ;) Men pass på å ta vare på deg selv, og slappe av litt også, innimellom alt. Håper det ordner seg for deg/dere og at dere får dere en ferie, det er nok vel fortjent!

  Ønsker deg en nydelig kveld. Klem fra Cecilie

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)