Wednesday, June 29, 2011

Sokker, gamle hus og svevende båt!

Skoleavslutninger, barneselskap, sankthansfeiring, familieselskap, styremøte og 50-årsdag er ferdig, og jentene er sendt på ferie.....
14-timers arbeidsdag på mandag, og nesten ajour med bissnissen, nok til å kunne begynne å senke skuldrene og vurdere en ferie snart.
Problemet nå er været......
Regnet får alt til å flate ut, inkl arbeidslysten min. Blir altså tung i hodet av dette været, og har egentlig bare lyst til å legge meg like langflat som pionene.
Andreas, Curt og Robert koser seg i fineværet sammen med en million knott. De sveiser båtvogna som knakk sammen under båten i vinter.
Fole te prosjekt!
Men noen påstår at vi vil få finevært til helgen, så da er det bare å stå på slik at vi får sjøsatt balja!
Sliten og lei prøver jeg å finne lyspukter, og jeg ser at gresset gror på min nysådde plen på baksiden ved garasje-bua vår.
Før var det villniss og skrap her, men jeg laget ett typisk skyggebedd her i forfjor, og det blir litt finere med grønn plen her nå.
Det har blitt noe frustrasjon den siste tiden, og timene har ikke helt vært på min side.
På lørdag morgen ramset jeg opp hva tvillingen måtte ha med seg på ferie til Trøndelag, for å sjekke om vi manglet noe.
-Sokker! Vi har ikke sokker! Kom det fra Maria.

Tvillingene har sikkert 50 par sokker, men de slenger de fra seg over alt, og putter de i lekeskuffene, under madrassen, ute i hagen og under sofaen, så det er alltid vanskelig å finne par. Jeg har derfor en kurv som jeg putter sokkene i, og forsøker å tvinge familien med meg på sokke-paringsjakt innimellom. Dessverre har jeg ikke rukket det den siste tiden, så har ingen blitt paret, og derfor var det tomt i skuffen til tvillingene.
Siden vi måtte være på Sunndalsøra på under en time, fikk jeg det veldig med å finne sokkepar til de, og endte med å tømme tørketrommel og kurver ut over gulvet (som ble vasket dagen før, vel og merke!)
Dette rakk jeg selvfølgelig ikke å plukke opp før vi dro, og klarte å komme hjem igjen 5 minutter etter åpningstid av egen butikk, og det sto to biler med kunder og ventet på meg her. (Andreas hadde sluppet de inn da, heldigvis)
Og der sto jeg og jobbet, da noen som ikke har vært her på en stund, entret feil dør, altså min gamle butikkdør og endte opp inne på vaskerommet mitt.
Hvilket syn møtte de da???
Vaskerommet mitt er ikke alltid like strøket, da jeg ikke alltid er like ajour med å legge sammen de rene klærne, men det har ALDRI sett så ille ut!!!
Typisk min flaks, så nå har jeg bestilt meg veggord med teksten PRIVAT som skal på denne døren! ;)
Btw så var resten av huset strøkent, fordi vi kvelden før hadde hatt familieselskap for 8-åringene, så det var utgjort da!

På min tur til Sunndalsøra passerer jeg drømmebutikk-lokalet mitt som ligger på en utrolig koselig liten plass som heter Tjelle.
Dessverre er dette litt for langt fra Nesjestranda, og virkelig laaangt ute på landet, men SÅ idyllisk alikevel!
Litt forelsket i dette huset, og håper ingen forteller meg at det er til salgs, for da tørner jeg. Familien min har flyttet hus før. Dvs flyttet hus, fysisk! (Samuelsen Maskin)
Sikle......
Jeg har vel egentlig nok med ett gammelt hus, og må vel fokusere på å få mitt eget ferdig før jeg kan begynne å tenke på noe annet.....
Lov å drømme, vel! ;)
I tillegg så innser jeg at jeg ikke har blogget noe særlig herfra på en stund, -enda det ikke er så ille rotete for tiden. Har jo bare en unge hjemme, og det er jo bare 1/4-del!
Skal si det tar mindre tid å rydde ol. !!
Knipset dette bildet nå, og vurderete å slå inn en ny spiker til det gamle bildet på veggen først, men pytt pytt. (Det henger på en spiker som var der fra før, og har hengt slik i ett halvt år nesten!!!)
Man rekker jo ikke alt! ;)

-Men skal nok rekke mere interiør og hage denne uken! (Kom gjerne med ønsker!)

10 comments:

 1. Hei og hå midt i natta!
  Fy flate i ordets rette forstand! Blomstene har virkelig flatet helt ut.Nå beliter vi oss ikke mer-neste uke blir det sommer :))
  Jeg tar deg på ordet,og ønsker meg bilder fra hagen din.Tenker at etter denne rotbløyta og med litt solskinn,så bugner det! Har du noen tips om vellvillige vintergrønne planter.Skal beplante en diger skråning-den skal visst både være lettstelt,vintergrønn og sperre for innsyn.Tre ønsker på en gang...:)
  Deilig med litt ro i heimen for dere nå da.Godt med sånne små pauser innimellom både for barn og voksne, og så blir det godt å få dem tilbake og da! Flott familie du har.Mine er tenåringer hele gjengen -og hjelpe meg :) men visst er vi "rike".
  Med ønske om gode litt roligere dager for deg og sommer for oss alle, takker jeg for i dag.
  Britt

  ReplyDelete
 2. Haaaaaaaaaaaaaahahahaaaaaaa Ler så jeg nesten tisser på meg. Hahah hhohohohohhooo. Ja det der er virkelighetens iboende faenskap. Fniiis. Vet du hva tenker det er mange rundt om som har slike vaskerom jeg. Det er fullstendig utopi disse vaskerommene man ser. Det er jo faktisk et bruksrom med stor B.
  Ser du har skrevet flere innlegg JEG ikke har lest. Tsk. Vel du får henge med for nå kommer de fra meg som perler på en snor, må vite jeg hadde et hus som tilsynelatende var bloggifisert skjønt det var og er faktisk så ryddig. Vel jeg skyndta meg til å ta et lass bilder for nå har 3 blitt til 5 og den tegninga skjønner enhver. Sokke multiplisering er bare toppen av isberget.
  herlig bildene fra turen.Flott utsikt over skåla halvøya der.

  ReplyDelete
 3. Åh, trodde det var bare jeg som aldri finner sokker, jeg! Himla godt å se at vi er flere!!!!!!!

  ReplyDelete
 4. Blir så lykkelig når noen tør om blogge om hvordan det virkelig er - istedet for å "bloggifisere" alt. Godt å se at det ikke bare er vi som har ett sokkeproblem...Regner med at været oppi hos dere blir nydelig framover - siden jeg skal til Mittet to ganger i den nærmeste framtid ;)

  ReplyDelete
 5. Hei og hopp :)
  Elsker vaskeromsbildet ditt..hihi..*smiler*

  Håper været snur og at det gir nytt liv til blomster og planter ;)

  Ha en fin dag♡

  ReplyDelete
 6. hei.
  nei man rekker ikke alt, men syntes du rekker masse,
  du må bare ha sol nå,
  håper du klarer å puste med magen å senke skuldre innimellom alt,
  ha en fin dag,
  klem fra sylvia

  ReplyDelete
 7. Koselig at du skriver at min hjembygd (Tjelle) er en idyllisk plass. Kunne ikke vært mer enig.
  Huset du siker etter har for noen år sia blitt solgt til noen som har planer om å pusse det opp og bruke det til feriehus. De har ikke akkurat vært der så ekstremt mye, så om noen hadde komme med et bud så hadde dem kanskje solgt det..:)

  ReplyDelete
 8. Syns jeg ser dere på sokkejakt, hihi... Jeg ønsker hage-hage og hage :0) Blir så inspirert av bildene dine, virkelig studerer alt av blomster og stenkanter osv... begynt å bli ganske så flink sjøl å, ordner med nye bed og har lært meg navn på d meste, d er så moro da, når folk faktisk kommenterer d... bare blitt helt hage frelst... gleder meg nesten til høsten så jeg kan plante lilje løker ;0) Så hagebilder ja, alt mulig, gjerne hva som står ved den svarte rosebuen, og skal lage til noe ved en ganske så skyggefull plass, litt sol sent på dagen, har hvertfall tenkt hosta, men sku hatt no bak den som blir høyere...

  Hilsen Linn, Sarpsborg

  ReplyDelete
 9. Herlig å se vaskerommet ditt! hehe. Da kan man senke skuldrene over sitt eget vaskerom en liten stund... ;P

  ReplyDelete
 10. Jeg hadde ikke turt å legge ut bilder av mitt vaskerom, for det er nok enda verre enn ditt!!! Ellers høres det ut til at du trenger noen rolige dager snart. Været, ja! Det er så deprimerende at jeg finner ikke ord. Nå må det vel snart bli finevær vel? Jeg orker ikke å gå ut i hagen, selv om bedene skriker etter å bli luket....
  Min kjære bestemor hadde en regle om været, og siste linjen var: På fredag blir ikkje veka lik!
  La oss håpe det!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)