Friday, July 6, 2012

Flotte Veøya....

I ettermiddag dro vi ut på Veøya for å grille og spise middag. 
Jeg hadde ikke med meg kamera i dag, men laget en liten film i kveldssola oppe ved kirka. 
Her kan dere se bilder derfra, og lese en litt mer nøyaktig historie, enn den jeg plukket ut av mitt hode i dag. 
Legg merke til høyden på trærne her....
PS Veøya ble ikke fraflyttet før på 1950-tallet, men det var kirken og den siste presten som flyttet til fastlandet på slutten av 1800-tallet. (Da det ble bygget ny kirke her på Sølsnes)
Romsdalsmuseet arrangerer også noen turer hit hvert år, blandt annet hver pinse, da det også er gudstjeneste og guidet omvisning i hovedhuset her. 


5 comments:

 1. Elsker å være på Veøya. Skal lete lenge for å finne en plass som er like majestetisk og mystisk som der! Da jeg var lita brukte jeg å sette meg under trærne og lukke øynene. Da syntes jeg nesten at jeg hørte det historiske suset i trærne og at gjenferdene hvisket i bladene som raslet. ;) Tror kanskje du kommer med noen få feiloppltsninger (men mulig jeg tar feil). Er Romsdalsmuseet som klipper plena der ute. Og hvis jeg husker riktig så er det folk fra Sekken som bruker å ha dugnad med opprydningsarbeid før høytider som pinse o.l.

  ReplyDelete
 2. Så moro! Jeg var på Veøy hele uka, jeg! (søndag til fredag - bodde i Oppistog (den øverste enden av huset)) Vi var jo så utrolig heldige med været!!! Veøy-minnene mine fra barndommen er mer fylt av regn... I år har museet omvisning i kirka og hovedhuset hver torsdag i juli. Vi var med på omvisningen torsdagen som var. Torsdagen som kommer er det litt mer opplegg - et samarbeid mellom kirka og museet. Det må du få med deg - utrolig mye spennende historie der ute. Området er fantastisk godt vedlikeholdt de siste årene. Arbeidet utføres av et koselig, arbeidssomt par fra Sekken. Museet har ansvaret for husa.
  Var et par turer inne på Nesjestranda i løpet av uka. Prøvde å se om jeg kunne finne ditt hus/hage, men klarte det ikke i farten.
  Hilsen fra Annette, oldebarnet til William C-Aa.

  ReplyDelete
  Replies
  1. :) Så det satt noen på verandaen på fredag, da jeg filmet dette.... ;)
   Jeg bor forresten rett bak Veøheim, ungdomshuset, som ligger ovenfor Hamnevika. Andre huset i Paradiset!

   Delete
  2. Vi dro på formiddagen fredag, så det var nok foreldra mine og onkelen min som satt på altanen og koste seg da du filma :-) Jeg tok meg ikke tid til å se videoen din i går, men det har jeg gjort i dag. Flotte bilder av et flott sted! Kan opplyse om at disse torsdagene i juli, så går det båt fra Vikbukta kl 17.30. Ho venninna di som skal gifte seg borgerlig, var der når vi var der. De skulle se inne i huset, for en back-upløsning tilfelle dårlig vær, men de hadde fått med feil nøkkel så de kom ikke inn. Vi hadde kun nøkler til vår del av huset.
   Oppdaga også bildet av huset ditt til høyre her. Regner med at det er hvitt nå? Da så jeg det!
   A.

   Delete
 3. Hei ønsker du vite hvordan du kan få flere lesere eller tjene penger på din blogg?
  Besøk www.postblogg.com

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)