Friday, March 29, 2013

Alternativ ferie....

Det ene drar med seg det andre....
Nina maler dører og lister, og fant ut at taket i bislaget også kunne trengt ett par strøk.....
Når man konverterer fra oljemaling til ny fancy maling, må man være nøye på å matte og grunne først, og det må være så kaldt at man fryser litt. 16 grader er det beste, så her åpnes dørene! ;) 

Når jeg maler med den nye malingen (Supreme Finish) tar jeg helst bord for bord, og spaserer bortover på stoler mens jeg maler.  Bislag-taket er heldivis ikke så stort, så det holder med to stoler her da. Den nye malingen spruter ikke så jeg orker ikke å ta bort uteklærne til ungene, eller maskere gulvet. 
Mens jeg har grunnet dører og lister, samt malt trappen, har Andreas foret og listet rundt inngangsdøra, og begynt på kjøkkendøra.....
Jeg har alltid likt å ta vare på det gamle smalpanelet, men denne gangen går det på bålet, gitt. Jeg orker ikke mer fuging..... :P
Det som en gang var en malt tv-benk med avpussede kanter, har blitt en shabby, slitt tv-benk som ikke ser annet enn fussete ut. Jeg orker bare ikke mer slitte ting. Her i huset blir alt slik slitt så fort alikevel, så jeg har pusset og vasket den skikkelig, og maler hele skjiten på nytt. 
Grunning må til! ;)
 Lysestakene mine får samme behandling!
 Trappa, gelender, alt listverk og dører også, og jeg tror jeg tar vinduskarmen på badet og i gangen i samme slengen. Når noe blir hvitt og skinnende, blir alt det andre så fælt.....
 Mens Andreas bare ødelegger.....
 Jeg spurte han om det var han som hadde tegnet dette på rupanelet, men det var det ikke. Dette er altså planene fra 1932 om hvordan dørlistene skulle se ut. Ganske morsomt, egentlig. De originale dørlistene her ble fjernet for 50 år siden, tror jeg.
 Så nå ser det sånn ut hjemme hos oss.....
-I vil ikke bo i ødelagt hus! sa Leon da han kom hjem fra Beste. ;)
Leon fikk med seg sin blå koffert og dro på mini-påskeferie i går, så mamma og pappa fikk pusse opp hus, samt dra ut på kino for en gangs skyld.

I morgen drar Andreas på material-handel mens jeg må jobbe litt i butikken min.
Fortsettelse følger.... ;)
1 comment:

  1. Lucky u, her var materialhandelen steng.. :( Så alle planer om ferdig gulv i dag, veggen i morra gikk rett i vasken... Så, da monterte vi grill og griller istedenfor ;) Dette blir bra, du står på! Er rart det der, når man maler en ting, ser man hvor mye andre ting trengs å males :)

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)