Tuesday, January 2, 2018

Mitt 2017

I går så jeg SÅ mange flotte bilde-kavalkader på Instagram fra året som gikk, -der folk takker for ett flott år og gode minner. 

Jeg reflekterte fort over mitt eget år, og summerte: Det året jeg var syk, sykmeldt og aldri har hatt det vondere, "hurra" for 2017....

Men så scrollet jeg meg gjennom fotoalbumet mitt i min Icloud, og fant ut at jeg HAR faktisk fått utrettet litt dette året, allikevel! 
For uten de hverdagslige opplevelsene med mine nærmeste, har det vært flere utenlandsturer på innkjøp og messer, samt noe jeg kan krysse av på ToDo-listen min som alltid er lenger enn ett uår. Og  når jeg ser på disse bildene, glemmer jeg helt alle pillene jeg har spist, og hvor mange ganger jeg har tenkt tanken på å kaste inn håndkleet og legge ned butikken på grunn av helsen. 

Min første tur var til Kortrjik i Belgia med Herregård Design i mars. Her hadde våren selvsagt kommet lenger enn hjemme, og dette nøt i store drag og fikk tatt meg en liten sightseeing i byen den dagen vi skulle hjem. 
 Dette har jeg blogget om før, og her er linken dit.
Selfie i Belgia etter 1 glass vin, nesespray og to Paracet. 
 Det fineste med denne jobben er messer og turer, -kjærkomne avbrekk fra papp og isopor.
I april reiste jeg og Ingrid til Amsterdam på innkjøp med Riviera Maison. Jeg booket for andre gang rom på Hotel Estherea, der vi også bodde i oktober året før.
 Dette har jeg aldri blogget om, men de som følger meg på Instagram og Snap har nok fått med seg denne turen, for den var virkelig flott. (Og siden jeg har klaget så mye over sykdom, -her var jeg FRISK SOM EN FISK!!)
 I tillegg følte vi oss skikkelig godt mottatt da resepsjonisten husket oss fra sist vi var der, de bærere alltid opp koffertene våre, og viser oss rommet.
Fra Hotel Estheréa i Amsterdam. 
Prøv ikke å lokke meg med nysnø i fjellet og ett par ski! Jeg blir nemlig mo i knærne av tidlig vår og grønne skudd!
Denne våren måtte jeg også på sykehuset for å sjekke en kul jeg hadde kjent på litt for lenge, og som gjorde meg syk av bekymring. Heldigvis var det bare en cyste, og visst no helt ufarlig, selv om den fremdeles er ubehagelig. (*bloggen HER)
På kalde dager har jeg brukt hagestua mye, og det har blitt mange bilder herfra i alle sosiale medier.
 Full av energi og vårlig optimisme murte jeg min første trapp, -noe som har stått på ToDo-listen i mange år. Jeg ble i grunnen ganske fornøyd med den, -særlig siden jeg gjorde det helt uten hjelp.
(I bloggen HER!)
For å muntre meg selv opp etter en tiden der jeg trodde jeg ville dø av kreft (-Ja, jeg har det litt med å overdrive i mitt eget hode) utvidet jeg ett blomsterbedd i hagen med ganske mange meter. Jeg skal jo IKKE ha flere blomsterbedd i hagen, fordi jeg har litt knapp tid å stelle de, men men....
Lykken var også stor da pappaen til venninna mi laget verdens flotteste klematis-stativ til meg.
I tillegg fikk jeg faktisk begynt på steinsti i hagen, noe jeg også hadde hatt på listen i 7 år. 

 Jeg hadde også koselig besøk av Eide Hagelag i hagen, -men akkurat den dagen bestemte overgartneren seg for å vanne, så vi måtte skvise oss sammen i hagestua under kaffen. (Jeg var for opptatt til å ta bilde den dagen, tydeligvis så dette bildet er fra en annen dag!)
Det nærmeste jeg kom syden i 2017 var dette:
Det er i Danmark, og disse palmene blir hver høst gravd opp og parkert i drivhus der de får kose seg til neste vår. 

Jeg bruker litt tid på å lete etter hotell på disse turene mine, og ingen i familien var sure da vi sjekket inn på Postgaarden i Holsted, ikke så langt fra Legoland. 
 Vi bodde i en leilighet som dekket faktisk hele andre etasjen på hotellet, med  3 soverom, kjøkken og stue.
I Legoland fikk jeg lyst å besøke slott etter å ha sett flere flotte i Lego, og det fine med familien min, er at de ikke sier nei til sånne ting som kanskje er litt "tantete"
Fredensborg Slott i Lego
Jeg er nemlig opptatt av å trappe litt kultur og historie inn i hjernen på avkommet mitt, -ikke bare karuseller og sukkerspinn!
Amalienborg Slott i Lego
Og film fra originalen: Amalienborg Slott.Fra Rosenborg Slott i København. 

Lunsj i havna i Fredericia
Leon på ett majestetisk festningsanlegg i Fredericia 

Jeg ble så forelsket i disse øyestikkerne i glass i Tivoli-parken i København!
 Jeg som er stor fan av Broen på TV, syns selvsagt det var stas å kjøre over her første gang, ikke bare se den fra luften når vi lander på Kastrup.

Jeg booket også ett fantastisk koselig hotell i Lund, The More Hotel men har visst ikke bilder derfra, kun Snap-story, men hotellet finner du HER, og det anbefales på det sterkeste! 

I Lund besøkte vi Kulturen, ett utrolig innholdsrikt museum med hus, hager og mye spennende. Leon ble veldig fascinert av hodeskaller med øksehull i, og jeg fant selvsagt planter... (-bombe!!)
Denne typen hortensia fant jeg i salg i Horten, og ble med meg hjem fra ferie, sammen med 20 andre planter i takboksen på bilen. Var vel noen som trodde jeg hadde mistet besinnelsen da jeg kom hjem fra shopping den dagen. 
Også fra Kulturen i Lund. 
Da vi kom hjem fra ferie begynte Andreas å destruere bakgården vår.
Han grov opp alt dette med gravemaskin!!!
Måtte senke terrenget for å fylle opp med sand.

 Jeg tenkte at det eneste jeg manglet her var solsengen min, noen palmer og en paraplydrink. Sandstrand i bakgården, liksom!
 Men det ble bedre da!
Etter å ha hatt lillesøster Mona på besøk en lørdag, og brukt noen kvelder på å støpe litt kanter.
Blogget om dette HER og HER
 Til slutt kom leveggen opp, -og jeg VET at den er for kort, men sånn går det når en endrer planene ETTER at leveggen er innkjøpt. (Innkjøpt i 2015!)
Dette har vi også gjort selv, -bortsett fra trappa, den fikk vi god hjelp med av stefaren min. Muren er det jeg og Andreas som har laget.
Etterpå tok vi oss en velfortjent kjæreste-tur til Paris. 
Egentlig var det jobb det også, men fikk jo selvsagt tid til å løpe en tur opp til Sacre Coeur.  Ja, ikke bare opp dit fra hotellet vårt, men helt opp i kuppelen!

Litt vittig å tenke på at på de to turene vi har vært i Paris sammen, har vi gått hele veien fra Eiffel tårnet og opp til Sacre Coeur via Triumfbuen og Notre Dame!  Mulig det ikke ser så langt ut på bildet, men det er noen mil for å si det sånn!
Måtte jo opp for å klappe favoritt-dyret mitt: En vannspyer! :)
Fasinerende takrenner! 
Borsett fra min fascinasjon for takrenner, er de parisiske passasjene. Det er mange av de i Paris, og denne ligger kort avstand fra hotellet vårt.
 Hotellet, ja!
Jeg har prøvd ut flere hotell i Paris nå, men det jeg fant nå sist, vil jeg tilbake til! :)
Bildet er fra gangen utenfor rommet vårt! Love it!!
 Vel hjemme fra Paris ble det mange måltider i hagestua, for når høsten melder sin ankomst, og det er for kjølig til å sitte ute, er det varmt her. I tillegg er det omtrent like lyst som å sitte ute pga taket.
 Jeg fikk en ny møbel-leverandør til butikken min, og måtte teste ut en sofa derfra, da vi ønsket oss en med høye armlene siden vi sitter på langs i sofaen når vi ser TV.
 I oktober reiste jeg til Amsterdam igjen, på innkjøp av sommer-varer hos Riviera Maison.
Denne gangen var det lillesøster Mona som ble med, og det var veldig trivelig.

 Vi fikk ett nytt rom på Hotel Estheréa, og ble atter gjenkjent av resepsjonisten. Mona hadde jo ikke vært på dette hotellet før, men ble SÅ fornøyd, så jeg vet hvor hun kommer til å bo neste gang hun skal dit.
Like ved hotellet ligger Begijnhof. Selv om jeg har gått forbi porten mange ganger, har jeg ikke vært inne her før nå, og det angrer jeg litt på. Nydelig sted, midt i Amsterdam, -stille og fredelig, og har en herlig atmosfære.
Beginerne var en religiøs orden, grunnlagt på 1200-tallet av enslige kvinner/enker som ville tjene Gud uten å gå i kloster, -som var mye strengere. I Europa på den tiden var det ett overtall av kvinner fordi mange menn døde i krig og andre voldelige hendelser. Det var ikke enkelt for kvinner å livnære seg alene, derfor søkte de sammen til sånne bofellesskap, og det finnes flere av de.
I Kortrjik i Belgia var jeg i mars innom Begynhof St Elisabeth, -men tok ikke bilder, -kun film på Snap da jeg syns det var enklere å få best oversikt slik.
Begijnhof Kortrijk (Foto: Belgische Begijnhoven )
Jeg var tilbake i Kortrijt i november også, men fikk ikke tid til noe sightseeing da, kun en liten tur på shopping, utenom showroom-besøket som jeg blogget om HER.
 Innimellom finværsdager og reiser, har jeg pusset og malt soverommet. Pga betennelse i albuen ble dette ett svært langvarig prosjekt, og jeg er ikke helt ferdig enda, da skapdørene og brannmuren gjenstår. Taket som var ødelagt etter vannlekkasje ble derimot ganske bra igjen. Og med nytt teppe og gardiner fra butikken min, samt ny veggfarge og nymalte nattbord går det helt fint å legge seg med samme mann i år også! ;)
 Med nytt dekke i bakgården, var det også morsommere å pynte til jul der, så i år laget jeg to sånne enorme dekorasjoner her. Veldig koselig i halvmørket, for det er små juletrær med lys i hvert vindu. Spammet på Snap!! ;) (Min snap: ninaiparadiset )
 Ute på verandaen har jeg også pyntet litt, men det har vært for kaldt denne julen, selv med ovnene på, så det er bare røykeren i storfamilien som har vært her ute i mer enn to minutt. Men det er fint å se på innefra da.
 Så med bilde av årets siste borddekking vil jeg takke for 2017 som ble litt mer innholdsrik enn jeg trodde.

Det er selvsagt mange flere stunder meg barna jeg har satt stor pris på, -samt å bli tante for tredje gang, men jeg ønsker å skjerme de mer, da det er økt fokus på nettvett og publisering av barn.

 Nå håper jeg at 2018 vil være snillere med meg, og jeg er helt nødt å jobbe mindre, samt trene mer. Jeg har selvsagt en laaaaang liste over mål for året, men skal være fornøyd om vi rekker en tredjedel!
Hovedfokus er konfirmasjon til tvillingene, samt ordne ett nytt soverom i kjelleren.

No comments:

Post a Comment

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)