Wednesday, April 18, 2018

Nytt prosjekt i hagen!

Nå syns jeg at jeg er rimelig tøff, -som legger ut DET flotte bildet og forteller at dette er det nærmeste jeg fant, -etter at jeg lette etter noe som tilsvarer mine bilder i hodet. 
For slik skal jeg ha det!

Nei, det blir nok ikke slik, -og slettes ikke i år!!
Can someone please give me the name of the owner of this photo, so I can credit??
LOVE THIS!!!
Men jeg er i gang med å lage en mur med trapp, opp til ett parti der jeg for 8 år siden bestemte meg for å lage en sirkel av brostein, og en urne i midten. Rom ble ikke bygget på en dag, og fordi jeg visste dette ville ta tid, så laget jeg like godt en midlertidig platt her av 6 Europaller og terrassegulv, som jeg IKKE har vasket enda i år!!

Røret -som faktisk er det gamle kloakkrøret i kjelleren (som ikke har vært brukt på ca 12 år) står det jeg vil ha urne.
 Gardintrappen burde jeg ha flyttet før jeg tok bildet, -men gjorde jeg det??
 Jeg graver altså veldig dypt når jeg lager stier. Ca 40cm.  Nederst fyller jeg grov pukk, og topper med vanlig singel. Slipper at ting spirer i stiene da. Må si jeg misliker sterkt å luke i grusen!
-Kan legge til at det som spirer i stier og ganger kommer flygende med luften, -for det kommer ikke noe fra jorden, så dypt.

Denne grøften er "kjelleren" til muren jeg skal støpe, og trappen skal opp i midten. Vi har to granitt-trinn til overs etter den trappen vi laget i fjor, og da tenkte jeg at vi kunne ha de her. Akkurat dette må jeg ha hjelp til for de veier vel 200 kilo eller noe... Sist brukte vi vakum-løfter på gravemaskin, men Nina har vært så lur at hun har bygget igjen hele hagen sånn at vi ikke kommer inn med maskin lenger, så her er det håndmakt som gjelder.
 Jeg har jo ideene i hodet, og krotet litt i skisse-blokka mi, men jeg aner egentlig ikke om jeg får det til slik jeg ser det for meg.  Ikke vet jeg om min kjære har tenkt å hjelpe meg heller, for han har i grunnen nok av andre prosjekter. Jeg får bare styre på i mellomtiden.
Gleder meg til å mure da. Det er innmari kjekt, og jeg syns jeg lærer noe nytt hver gang.

Det vokser så innmari fort i hagen nå.  Denne akeleien stakk så vidt hodet opp fra jorda for en uke siden, -og i dag er den sånn!!2 comments:

  1. Her hos meg i indre Vestfold ligger det fremdeles snø, så hagesesongen starter sent i år. Gleder meg til å se resultatet av slitet ditt. Lykke til med prosjekt trapp/mur, det blir fint
    :-)

    ReplyDelete
  2. Akkurat det bildet stoppet jeg opp for da jeg så det på pinterest. Såå smart og inspirerende. Jeg er skråsikker på at du får til det du har i hodet, energisk som du er. Spennende og lykke til.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)