Wednesday, May 7, 2008

Kaller inn til dugnad!

Det er bare 2 uker igjen til vi får nøklene til Paradiset, og i den anledning ønsker jeg alt som kunne krype og gå av slekt og venner å komme til dugnad!

Det er så mange som sier: "Å, Nina du skulle ha kommet å tatt en kikk/tørn/ gjort noe i hagen min!"
Jeg kan si at: Legger du ned en times dyktig innsats i huset mitt, kommer jeg å jobber en time i hagen din, eller en times malejobb om du vil!
Så nå får jeg se hvor mye der ønsker å få sving på eget hus og hage! ;)

Alle rommene i hele huset skal pusses opp!
Klart ikke alle skal prioriteres med en gang, men jeg skal hver uke skrive lister over det som må prioriteres.
Barnas rom står selvsagt der, for det er veldig viktig for meg at de får noe nytt og fint de vil trives med, siden de må flytte fra hjemmet sitt her oppe.

Dette gule rommet skal bli Nathalies rom.
Jeg er ikke så glad i gult, så det skal pusses og males snarest.
Veggene blir en dus rosa-farge som heter "Pudder" (Butinox) og listverket "Bomull" (hvitt)
Gulvet er jeg litt usikker på, men jeg skal vurdere en bit teppe nå i første omgang, siden gulvet er dårlig lydisolert ned i stua, og frøken musikk elsker å danse....!
Marita, min personlige interiørkonsulent og orakel, sier at ved å legge teppe, kan linoleumet bare ligge, mens med gulvbelegg må vi strippe gulvet og legge underlag (plater)
Med tid og stunder vil jeg nok ha det orginale tregulvet, men vi har litt tidspress her. (dessuten er det vel lettere å få 10-åringen til å støvsuge enn å vaske! ) -uansett blir det nok bare for ett par-tre år, for hun skal flytte i kjelleren etterhvert, når dette rommet blir for lite og hun får for lite privatliv.

Det aller første vi skal hive oss på, er kjøkkenet!
Alt av tak, vegger og innredning skal ut!
Veggen som vifta står på skal rives, og kjøkkenet utvides med gangen utenfor.
(gikk ellers opp ett lys for meg da jeg så dette bildet på nytt, for jeg har knust en slik lampekuppel her i huset, og den må erstattes i følge krav fra megler! Bingo, jeg stjeler den der!)

Kjellerdøren som skimtes i bakgrunnen skal flyttes ut i gangen, under trappa, og det gamle dørhullet skal åpnes på nytt.
Jeg ber til høyere makter om at det skjuler seg inntakt smalpanet bak veggplatene her! Og jeg ønsker meg en flink og rimelig rørlegger....!
Alle rørene fra badet på andre etasje ligger inne i kjøkkentaket, som er senket betydelig. Disse er gamle og må byttes ut før vi kan renovere badet oppe.
Dette bildet er fra uthuset. Den litt koselige kroken er bare en liten del av dette rommet.
Det er ikke helt oppryddet her enda, men vi har tatt på oss jobben selv.
Vet ikke helt hva rommet skal brukes til enda, men det er mulig jeg beslaglegger det til hagestæsj!
(om ikke den bilgale tar det før meg da....)
Til slutt legger jeg inn ett bilde av utedoen.
Jeg skal ikke legge grillsesongen hit, så vi må nok få en skikk på det og sende litt på RIR. (dynga)
Utedoen ønsker jeg å beholde, for jeg vet ikke hvor mange ganger jeg har holdt på å jobbe i hagen til jeg holder på å tisse meg ut. Å gå inn med grovskitten bukse og gjørmete sko, er ikke like bra, men det er ett ork å ta av seg også...
Jeg kan ikke tisse bak hekken i Paradiset, for der har jeg naboer så da må utedo være tingen!
Håndvasken skal monteres på veggen utenfor, ellers får baby-wipes gjøre nytten om vannet er avstengt.
(har plutselig to sånne vasker nå. Den på bildet er fra bestemors hus, men det står en maken i kjøkkenet i mitt nye hus også. Den skal ut!)
Nå er det på tide å finne senga.
Etter jobb i morgen skal jeg til Lone og låne henger, å få lesset opp for tur til Molde i helga. Planter og stein skal finne veien til min nye hage....
So long!

3 comments:

 1. Hellu! Du kan legge golvbelegg rett på gammelt golvbelegg. Jeg har funnet meg sjakkruter. En og en rute som har teip på baksiden, så lenge golvet er vasket med salmiak, kan ruten bare legges rett på (fiffig:). Benytter anledningen til å berømme deg for en super blogg:)
  Hilsen en ikke blogger, men en liten bloggkikker.

  ReplyDelete
 2. Takk, men du skjønner at linoleumet er sprukket og ødelagt= ikke jevnt!
  Venninnen min jobber med å selge alt fra maling til gulvbelegg, så hun fortalte hva jeg måtte gjøre da vi var på 2'gangs-visning etter kjøpet.

  Ellers skal du ha takk for kommentaren! ;)

  ReplyDelete
 3. så spennende med nytt hus og oppussing da:-) er litt kjedlig og slitsomt når det står på,men en blir veldig glad når det er fredig og du kan kikke på resultatet og tenke at dette har vi gjordt selv:-)lykke til med flytting av både store,små og hage.og ha en fin dag(selv om det regner:-(

  hilsen fra skogen

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)