Friday, December 9, 2011

Forbannelser, bestikkelse og en haug med hybelkaniner!

Det er utrolig mye positivt og en hel del negativ for tiden.
Har ikke helt funnet ut hva det er mest av, men jeg er ganske overbevist at det er det positive.

Ikke det at jeg liker å henge meg opp i negative ting, men det er bare det at når ting jeg ikke liker skjer om igjen og om igjen, -nesten daglig, kjenner jeg at jeg begynner liksom å koke.
I lengre tid har jeg irritert meg grønt over at yoghurt-begrene ikke er mulig å stable når de er tomme.
I en familie på 6 er det klart at det blir utrolig mye søppel, så alt som kan lures i andre dunker enn i restavfallet, må selvsagt dit, ellers er det ikke mulig å få på lokket på den digre møkka-dunken.
Derfor vasker og skyller jeg, bretter og stapper, sorterer og gjenvinner det som gjenvinnes kan. 
Jeg er faktisk veldig flink på det derre, og burde vel egentlig få en premie snart, -mener jeg selv. (-Dessverre er jeg ikke like flink på ikke-bruke-bilen-greier, så jeg stryker i 100% miljøbevist, og får aldri noe premie...)
Alle med mere enn to hjerneceller skjønner at det tar MYE mer plass i en pose om en skal putte 6 yoghurtbegre i den, enn om de kunne stables inni hverandre, slik de gjorde i gamledager (slik rømmebegrene enda er) Og når familien spiser gjennomsnittlig 12-13 begre med yoghurt i uka, sier det seg selv at dette tar mye plass! 
Det flotte er at jeg har funnet ut at First Price sin yoghurt, tross sin pussige farge, kan stables i hverandre, og er dessuten halve prisen av vanlig merke! :) :) 
Nå må det sikkert komme noen som leser næringsinnholdet i denne billig-varianten og si at i tillegg til meget skadelig fargestoff, inneholder den minst 5 tekjeer ekstra sukker pr boks, eller noe i den dur....
-Jeg er nemlig ganske dårlig på å sjekke dette, ene og alene for at jeg ikke har tid og syns ikke at mat er så innmari spennende!

En annen negativ ting er at jeg ikke har nye bilder å publisere, -iallefall ikke skikkelige bilder, for det ser IKKE ut her i huset! Jeg har jo vært syk i en uke nå, og selv om jeg holder på å komme til hektene igjen, kjenner jeg at jeg ikke strekker til fysisk. Men når jeg ligger på sofaen, gjør også alle andre det!!! *Grrr..*
Prøvde fortvilt å sikte inn ett hjørne som ikke var så ille, og bevise at jeg har tross alt hengt opp TO JULEKULER til jul! 

En annen kjedelig ting er at jeg ble nok for sen å finne julekjoler til tvillingene i Molde, da de er utsolgt i samtlige fine kjoler i størrelse 122-128.  Er det noen som kan tipse meg om hvor jeg kan finne fine kjoler til de på nettet som leverer raskt? Max kr 280 kr pr stk. (Den jeg ønsket meg var fra H&M, i kremfarget brokade med strasspenne kr 249,- Smellfin!) 
En positiv ting er at jeg begynner å få tilbake penger fra 2008 og 2009, og det hjelper godt på. Hadde "litt" utestående, noe som gikk brutalt ut over oppussings-kontoen min for 3 år siden.

En annen ting er at jeg ikke helt vet hvordan jeg skal få betalt den siste innbetalingen på restskatten før jul..... (Egentlig bekymrer det meg midt oppi der jeg er høyest når jeg plukker potet da....!)
I morgen, derimot gir jeg en lang en i restskatten, og tar meg meg hjelperne mine på ett lite julebord i Molde. Det gleder jeg meg til! :)

Det er også helt greit at det snart en helg igjen og at jentene reiser til Trøndelag, så jeg kanskje får hvilt bort resten av forkjølelsen, og få knertet noen hybelkaniner.
I tillegg har butikken min spandert nytt bestikk på meg, -som takk for god innsats i året som gikk. Så i går gikk mitt forhatte "Ei bikkje tå kore"-bestikk* i en pose til de sulterammede i Afrika.
Tusen takk, kjære butikk for en kjekk bestikkelse.
Nå kan jeg skrive fakturaer med gaffel, og få det inn med teskje!

* Oversatt: En hund av hver sort, eller lett blandet.

(PS Fått to paller med varer denne uken, og mye fint. Bilder i butikk-bloggen!)

15 comments:

 1. Får la hybelkaniner være hybelkaniner i helga og slappe av. bli jul alikavel. Før et nydelig bestikk du har fått. Korsen merke er det ?. Ha ei flott helg :)

  ReplyDelete
 2. Hei!
  Tenkte å skrive på din egen blogg, men så den var "lukket" derfor svarer jeg her.
  Bestikket kommer fra Chic Antique, ett av merkene jeg fører. Det er helt nytt, men dessverre syns jeg det det er litt for dyrt til at jeg har tatt det inn i butikken.
  Tror utsalgsprisen på 12 sett som de på bildet kom på over 3000 kr.......
  Bestikk er ikke det jeg kjøper hver dag, så jeg syns dette blir dyrt jeg da.

  ReplyDelete
 3. pomp deluxe har 50% på hele katalogen, er vel ei på skåla som selger pomp de luxe?

  så har jo Noa Noa kommet på moldetorget ;)

  ReplyDelete
 4. Vakre bilder og harmoniske stemninger. Nydelig.

  Hilsen fra Unn :)

  ReplyDelete
 5. Hei Nina. Fin blogg du har. Den skal jeg begynne å følge med. Du skriver artig :)

  ReplyDelete
 6. Hei Nina!
  Jeg elsker at folk skriver litt "sannheter" også, om du forstår hva jeg mener. Alle har dager i livet som ikke BARE er positive ....
  Du har et utrolig vakkert hjem, og det gamle sybordet med symaskin er vakkert sammen med de to julekulene. Mer trengs ikke faktisk!
  Plei deg selv mens jentene er borte. Jula kommer uansett vet du :)
  Klem

  ReplyDelete
 7. Så fin blogg du har, her vil jeg gjerne komme innom igjen ;)

  har to give awayer på siden min, om du er interessert;)

  Stor klem

  ReplyDelete
 8. Har satt min lit til www.lekmer.no, som også selger barnetøy, og satser på at klærne kommer fram til jul. De har ulike merker, f.eks. NameIt, som ikke er avskrekkende dyrt.

  ReplyDelete
 9. Du jeg skjønner deg og det er lov til og være litt negativ innimellom.Herregud livet er vel ikke bare en dans på roser heller!Når julen er her og du sitter med ferdigpyntet hus og barn og pakkene skal åpnes er jeg sikker på at restskatt og annet negativt er forduftet:O))Nyt fredagen og la hybelkaninen kose seg:)klem

  ReplyDelete
 10. Heisan!

  Jeg driver en butikk på Kyrksæterøra som heter Villekulla! Jeg har to kjoler størrelse 122 - 128! Ser for meg at disse kan være i din stil (har fulgt bloggen din en stund nå :) Jeg kan sende til deg, selv det ikke er en nettbutikk jeg driver. Sjekk ut Villekulla AS på facebook, og send meg en melding der om du er interessert. Gå på "bilder", og bla til du ser en kjole som er brun, med rosa roser i halsen. Kjolen heter Feodora, og er fra Name it. Lykke til videre, og god bedring!
  Mvh Elisabeth Bakken

  ReplyDelete
 11. juhu!

  Avfall er noe møkk. På grunn av det får vi 2!! skap til det i det nye kjøkkenet. Nå har vi bare hatt den vanlige under vasken til rasket plassen. Det samsvarer lite til sorteringen gitt. Alltid ha en par bøtter med restavfall stående er grrrr..
  Når produsentene på død og liv skal ha så mye embalasje på ting så burde de vært pålagt at ting kan stables og brettes.
  Kjøper vi ting vi kan ta av embalasjen på, feks risengrynsgrøt tar gubben av pappen av prinsipp og legger den igjen i kassa når han pakker.En litt stille protest. tenk så hyggelig det hadde vært med mindre embalasje i butikkene også. Nestenså den gode gamle landhandlen hadde kommet tilbake. Utopi menen vakker tanke. :)

  Her ser huset også jævlig ut og ja ligger jeg på sofaen så kan du banne på at ingen andre gjør noe heller. Ja grrr..
  Snakkes snuppa!:)

  ReplyDelete
 12. Du er en artig dame som vanlig i innleggene dine.
  Men;
  "sende bestikk til de sultrammede i Afrika" Liker både bloggen din og stilen din, Nina, men var akkurat den nødvendig?

  ReplyDelete
 13. Hei!!
  Hvis du bestiller kjoler over nettet, så tror jeg de aller fleste greier å levere til jul!

  ReplyDelete
 14. Stå på Nina, du er super :)
  Jeg skal iallefall sjekke HM her på Mo om de har brokadekjoler.

  Ann-Magritt

  ReplyDelete
 15. Marianne: "De sulterammede i Afrika" er en person som jeg har hatt her på flere måltid de siste dagene, og har fått med seg ekstra mat hjem. Personen fikk med bestikket, fordi vedkommende ville ha det. Ville ikke skrive navnet hennes......

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)