Saturday, December 3, 2011

Reinsdyr og julestyr!

Jeg vokste opp i ett hjem med hjemmelagede juledekorasjoner med ekte granbar og pynt.
Mamma laget nye hvert år, men dekorelementene gikk ofte igjen, og de hadde også en fast plass i stua.
Den dekorasjonen jeg husker aller best var en med ett dådyr og en liten hjort inne blant røde sopper og konger. De var vel 7-8 cm høye og de var fremme hver jul. så lagt tilbake som jeg kan huske.
Lille Nina likte denne veldig god, sikkert noe med at barn er så glade og fascinerte av dyr....
(Fant ikke bilde av juledekorasjonene til mamma, bare av meg!)
Min første jul.
Oransje var VELDIG moderne på 70-tallet. Trenger jeg kommentere at det er den værste fargen jeg vet i dag??
Jeg og mamma, mens pappa fotograferer.

I år vet jeg ikke om jeg klarer å titte på denne dekorasjonen når jeg kommer hjem til mamma på julemiddag.
Jeg er bare SÅ lei av reinsdyr, rådyr, hjorter og elger på alt mulig!!

På torsdag var jeg og Siv i byen en tur, -fordi jeg måtte til legen for å legeerklæring på at jeg er normal nok til å kjøre bil (-Ja, det gikk, faktisk!) På ett par av de butikkene vi var inne på dukket det opp hjorter og reinsdyr på alt fra puter,  lykter, juletrepynt, brusåpnere, kjøkkenhåndkle, adventstall, servietter og skulpturer. På ett tidspunkt tenkte jeg, -jeg burde ha tatt med meg rifle!

Kan ikke noe for det, men jeg har VIRKELIG fordøyelsesproblemer med dette. Det er vel derfor jeg legger ut de aller mest moderne bildende av meg selv.....
Julaften da jeg var 2 år 
Jeg er virkelig like glad i denne trenden som i disse kinesiske tegnene som florerte på ALT for 10 år siden. Folk tatoverte til og med disse tegnene på kroppen da....
Lurer på om dagens trendy-interiørbærter tatoverer elger og hjorter på skuldrene sine?
*Fniiis*
For litt over ett år siden blogget jeg nettopp om akkurat dette, -ja jeg utelot tatoveringene da, men resten skrev jeg om.
Har du endret mening det siste året?

Det har ikke jeg! ;)
Min stil er mitt liv, ikke en trend.....

Siden jeg ikke har lyst å henge ut butikker eller merker, legger jeg ikke ut bilder av det jeg ser på som smakløst, men heller noen FLOTTE julebilder av meg selv!
Julaften da jeg var 3 år.
Feiret julaften oppe hos Tante Marie og Onkel Asbjørn (som skimtes i bakgrunnen)

Bestefar prøvde å få meg til å stå stille, for jeg og søskenbarnet mitt drev og sprang rundt og rundt mellom stue, kjøkken og gang. Det var jo SÅ mye mer moro enn å sitte i en stol! 

Husker forresten at det var BLODIG urettferdig at Arild, søskenbarnet mitt fikk åpne en gave allerede på morgenen, og det fikk IKKE jeg! Husker han fikk en liten rød lastebil i plast.
Gikk ned til mamma og maste hull i hodet på henne, men jeg måtte pent vente til kvelden.....
Jepp, jeg har god hukommelse! ;)

Konklusjon: Som dere ser så levde jeg i en retro-verden, og er mett av merkelige dekorelementer, og ønsker seg IKKE pute med hjort, elg eller SAU til jul. 
Her spiser vi sauen!12 comments:

 1. Faktisk helt enig med deg i disse dyretider! Syns retten og sletten det ikke er særlig fint jeg..verken med et gevir hengende på veggen eller reinsdyr og sauer på alt av puter og lykter og lys!
  Sier som deg..spiser det heller!

  Forresten så var det veldig søte julebilder av deg...og helt enig..blodig uretferdig at ikke du fikk åpna pakke om morran når søskenbarnet ditt fikk det ;)
  God helg!
  Klem Line

  ReplyDelete
 2. Uff da.. jeg som hadde kjøpt de fine julegardinene vi så, med hjorter løpende - til deg... Ja ja.. jeg får bare levere de tilbake! :) he he

  Skeidar tar vel retur?? :)

  ...syns det ble toppen da de også hadde adventselger, for å stappe inn i lysene...!!! Helt vanvittig!! helt utrolig!! :)

  Jeg har elg i fryseren, jeg har hjort der også (delt i skiver og steker då sjølsagt....) og DET syns jeg vi skal bruke elgen til! Mat!!

  Jeg tror ikke på julenissen med reinsdyra sine - og har heller aldri gjort det. Men mange gode juleminner har jeg likevel :)

  Foressten, jeg har 3 eldre søsken... jeg var lissom den "bortskjemte" siden jeg var attpåklatt... men iallefall, juledagsmorgen fikk de 3 andre gave kvelden før kvelden, de trodde jeg sov!!! DAAA ble det huskestue langt utpå natt da :) he he

  Ha en superduper helg Nina, og du var like vakker som barn som du er pr idag :)

  Klem, Siv

  ReplyDelete
 3. Haha ! Tror du har sovet i timen...eller når du har vært her i jula...reinsdyret har vært borte i maaaaaaaaaaaange år !...men vi har kjempesauen (uten å nevne navn) i ene sofaen da !

  ReplyDelete
 4. Helt enig med dæ, syns dyran skal få være i sitt rette element skogen, trenger ikke dra alt i hus.

  Koselige gamle julebilder;);)

  Trivelig helg til deg og dine;);)

  ReplyDelete
 5. Så koselige bilder Nina!!! åsså så søt jente da, og sååå moro å se at minstemann i familien er kliss lik mamman sin (som 2 åring )

  Hjemme her har jeg nok ikke vilt andre steder enn i frysern,meeeen om jeg er så heldig å få bygge ei hytte en gang i fremtiden så kan det godt hende at det slipper inn noen ;)) time will show :)

  ønsker deg en fin lørdag Nina !!!
  Hilsen Maren.

  ReplyDelete
 6. Jeg har reinsdyrfigur på bordet, pute med ugle på og en porselenkanin i bokhylla. Hvorfor? Fordi jeg har lyst!
  Jeg ble født sendt på 70-tallet og syns alt som minner om den tiden er spennende. Er litt nostalgisk:)

  Og så syns jeg det er bedre og fokusere på det jeg liker, og ikke kritisere de som liker andre ting.

  Syns det er bra med forskjellig smak - syns hvit landstil er vakkert, men kunne aldri hatt det selv. For meg blir det kjedelig. Må ha farger.
  Syns også moderne/minimalistisk stil er kjempelekkert, men klarer ikke for store åpne flater.

  Grunnen til at jeg følger med på bloggen din er ikke stilen. Men at jeg håper på gode interiørtips av og til:)

  Anomyme-Elin;)

  ReplyDelete
 7. Jeg har reinsdyrfigur på bordet, pute med ugle på og en porselenkanin i bokhylla. Hvorfor? Fordi jeg har lyst!
  Jeg ble født sendt på 70-tallet og syns alt som minner om den tiden er spennende. Er litt nostalgisk:)

  Og så syns jeg det er bedre og fokusere på det jeg liker, og ikke kritisere de som liker andre ting.

  Syns det er bra med forskjellig smak - syns hvit landstil er vakkert, men kunne aldri hatt det selv. For meg blir det kjedelig. Må ha farger.
  Syns også moderne/minimalistisk stil er kjempelekkert, men klarer ikke for store åpne flater.

  Grunnen til at jeg følger med på bloggen din er ikke stilen. Men at jeg håper på gode interiørtips av og til:)

  Anomyme-Elin;)

  ReplyDelete
 8. Folk må gjere som dei vil, men hjortar på veggen synest eg er ekkelt. Alle hadde det på veggen før i tida. Huskar eg synest augene glodde slik. Saueskinn likar eg, men det har ingenting med trend å gjere. Hjortedyrpynt er eg ikkje så glad i, men det er vel berre til å la være å kjøpe det? Det går nok over...

  Kinesiske teikn er eg veldig glad vi er ferdig med, huff, mykje verre enn hjort!

  Lurer på kor tid bonderomantikken kjem tilbake? Oker, vinraud og flaskegrøn? Eller blomstrete kapper over vindauge?

  ReplyDelete
 9. He he koser meg alltid m bloggen din. Må bare fortelle at siden eg e FØDT på julafta og dermed får åpne gaver hele dagen, var alle mine venner veldig misunnelige på meg, likeså var eg misunnelige på de som fikk gaver om sommeren... skal ikke være lett... ;p
  Hilsen Trude, Tyrkia

  ReplyDelete
 10. Til Anonyme-Elin!
  Det kan hende at det er lettere å forstå min bismak til moten på 70-tallet, med det kuleste fra 80-tallet til deg.....
  ;)
  Lakkerte furumøbler, strietapet og flaggermus-ermer!
  LÆKKERT! ;)

  ReplyDelete
 11. Eg for min del har ikkje spesiell bismak verken for 70-talet eller 80-talet, eller andre tal for den del. Alle epokar har sin sjarm, syns eg. Ikkje dermed sagt at eg kan tenke meg alt i interiøret. Hjortehovud har eg aldri likt på veggane. Som ei før her har sagt, dei stirra...Ettersom eg får assosiasjonar til desse stirrande, -likar eg ikkje horna heller, og igrunn ikkje hjort i interøret i det heile tatt. Dei er jo overalt om eg tek meg ein liten køyretur, det held lenge for meg! (Dessuten er dei vertsdyr for den forhatte flåtten!) Men orange kan eg ha, -sjølv om eg hadde orange veggar på rommet mitt på 70-talet, orange og brune, storblomstrete gardiner (eg har dei faktisk i stofflageret mitt), og limegrønt golvbelegg. Det var friske fargar i den tid, -det er sikkert ;-). Eg er vel gjerne meir der, at det som bringer med seg gode minner, det kan eg gjerne bruke element av både til jul og ellers. Hjortar har eg lite til overs for, sauer er ok i passeleg mengde, som td. i form av saueskinn. Kinateikn har eg aldri likt. Har aldri forstått poenget med noko ein ikkje forstår. Men så kjøper eg heller ikkje noko med franske tekstar på, for det forstår eg heller ikkje noko av. For meg er franske tekstar like teit som kinateikn rett og slett! ;-). Jaja, det var ei liten refleksjon. Burde kanskje laga eit eige blogginnlegg om det, i staden for å skrive lange avhandlingar i kommentarfeltet ditt.. Uansett om eg er einig, delvis einig eller ueinig så likar eg iallefall bloggen din, variasjonen mellom hus, hage, happeningar og utblåsingar gjer den spennande. Rett som det er får du trykt på inspirasjonsknappen eller diskusjonsknappen her, det er bra! Takk skal du ha!

  ReplyDelete
 12. Kniser litt her.. Morsom diskusjon. :) Jeg vokste opp på 70 tallet, noen elementer liker jeg ikke som stormønstret tapet og mørke gusjete farger, men det var noe gla greier over stilen. Det skal dengang designerne ha. Dagens designere tror jeg må foregå av sult snart. Mangler de mat i fryseren eller er de rett og slett skytegale?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)