Monday, August 19, 2013

Som ett maraton.....

Jeg føler at jeg ikke har vært heldig med NOE i hagen min dette året, og akkurat NÅ skal den vises fra sin beste side, og brettes ut for hele Norge på TV! 
Grøss!
Vi har hatt den værste tælen noen sinne i vinter, samt den seneste våren folk kan huske, og i sommer har regnet kommet i sånne mengder at det meste bare flater ut. Det er vel mer som ett under at noe i det heletatt har stått over.....
Denne kroken utenfor spisestua har blitt finere og finere hvert år. En kombinasjon av sommerblomster og klematis, samt min flotte Malva Alcea som jeg ikke vet hva heter på norsk (kattost-stokkrose??) 
Lagt til etterpå: Det norske navnet på denne er rosekattost. PS jeg har frøplanter for salg i 2014 :)
Av alle mine flotte klematiser, er det bare tre som utmerker seg enda. Den ene er den som har overvintret i kassen min, 'I am Lady Q' og den vanlige 'Hagley Hybrid' som vokser i syrinhortensiaen.
Her på Nesjestranda, pleier ikke klematisene å fryse helt tilbake om vinteren, men den siste gav oss så mye tæle at alt tørket inn mange centimeter ned i jorda. Enkelte tittet ikke opp i dagslys før i juni-juli, så da kan man ikke akkurat forvente seg ett overflod av blomster denne sommeren......
 Dårlig med liljeblomstring nå, men oppdaget at ett par av de orientalske liljene hadde åpnet seg i dag. Roseblomstringen er fatal, alt har råtnet før de har sprunget fult ut. Kjenner at jeg savner å vanne hagen selv.....
Denne delen av hagen er bare få år gammel, og utvidet i år. Fargene her er ulik resten av hagen min....
(Nei, jeg har ikke rukket å male taket på uthuset, til min store store fortvilelse. Mangel på kombinasjonen av tørt tak og tid, er grunnen)
Jeg blir aldri fornøyd med alt, og i helgen har jeg klippet, beskjært, eliminert, og plantet til alle kunstens regler. Selv om det er deler jeg kjenner at jeg i grunnen hater, er det aller meste ok, og noe er til og med bra. Litt, iallefall.
Den hvite buen nede ved veien har ikke en eneste blomst på seg i år. En klematis døde, den andre ble gravd opp og delt, da det viste seg at de faktisk var to forskjellige som IKKE passet sammen.
(De lå i samme pose etter flyttingen fra Trøndelag, og etter 4 måneder, hadde jeg glemt at det var to...)
Klematiser bruker mye tid på å etablere rotverket, før de skyter i høyden. Tvi tvi til neste år!
Nå skal jeg legge hodet på puta, og finne ut hva som mangler i hagen min. Må jo tidlig opp med en gjeng som skal på skolen, så da rekker jeg nok noe mer, -som å fikse litt på dammen.

PS Kommer nok flere bilder, om dere ikke blir lei....! :)


5 comments:

 1. Hei :) Du har virkelig en nyyydelig hage. Hvis det er noen trøst så har alle mine roser ( i Bergen) også bare råtnet vekk før de har fått sprunget ut. Veldig kjedelig for meg som stort sett bare har roser i hagen :( Vi får krysse fingrene for en frodig sommer neste år!

  ReplyDelete
 2. Blir aldri lei av bilder fra hagen !!! Ser veldig flott ut for meg :)

  ReplyDelete
 3. Hagen din er nydelig Nina. Været kan ingen få gjort noe med, men ut fra bildene du viser her, kan ikke jeg se at hagen lider under dette. Lykke til med TV besøk, og så gleder jeg meg til flere bilder.

  ReplyDelete
 4. Fantastisk hage du har Nina. :)
  Klem.

  ReplyDelete
 5. Du har både spennende og flott hage.. Du verden.. Og jeg er overbevist om at ikke TV-kameraet fokuserer på det som eventuellt er mislykket. Å ha en så flott og frodig hage som deg, er ikke fort gjort å få til.. Jeg synes du har vært flink, og fikk nesten lyst å gå ut i regnværet å "redde" deler av min egen hage.. Når kommer det på TV forresten?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)