Thursday, May 28, 2015

Bryllup i hagen!!

Jeg postet ett bilde på en hageside på Facebook i går, og fikk spørsmål om hva den hvite blomsten som snek seg frem i ett hjørne var for noe. Det er altså en Clematis 'Albina Plena' (Atragene) og er svært hardfør. 
Tenkte derfor jeg skulle vise også hvor den vokser....
Den velter seg ned over min japanske kirsebær som ett brudeslør. Alltid drømt om ett bryllup i hagen, og dette er vel det nærmeste jeg kommer.....

 Bildet knipset jeg i full fart i dag, og jeg har slettes IKKE ryddet bort sekken med kugjøtselkompost som ligger og pryder plena. Her er vi nemig svært opptatt med å fjerne alt av ved og løv bak uthuset, slik at vi (les: mannen) kan skifte bordkledning her, drenere og gruse opp for å lage ett overheng til materialer.
 Det er litt arbeid, for vi har nemlig funnet ut hvor det ble av husholdningens avfall FØR kommunal renovering ble innført.....
Det positive er at lenger ned i skråningen, gravde jeg frem den beste komposten ever, med meitemark på størrelsen med hageslangen. Trærne bak uthuset er hassel, og 50 år gamle hasselnøtter + løv blir visst veldig god jord.
 Igjen glemte jeg å ta før-bilder av prosjektet, men kanskje jeg skal ta noen i morgen. Vi får vel også gravemaskin da, så arbeidsledige blir vi ikke. Kommer oss ikke bak uthuset med noe maskin da, -den skal brukes til å lage plass for verandafundament mm.
Trilliumen min blomstrer, men den skal ikke ha premie for å formere seg....

So long!
Nina

No comments:

Post a Comment

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)