Friday, July 10, 2015

Fjällbacka

En liten hilsen fra ferietur, og gjengen i baksetet, idet vi kommer over til Moss med ferga fra Horten. 
Vår ikke-planlagte ferietur, tok oss da til en liten skjærgårdsby som heter Fjällbacka, og slår ett slag for svensk film. 
Jeg ble nemlig hektet på disse filmene en vinter her da jeg lå syk, og siden jeg elsker skjærgårdsidyll, og vi trengte lunsj, tvang jeg Andreas til å svinge innom. 
 Jeg ble som vanlig (-iallefall nesten vanlig) fort tilgitt, fordi han også liker å lunsje på brygga med måkeskrik og båtklunk like ved.
 Har du ikke sett Mordene i Fjällbacka, da har du etter min mening gått glipp av noe, -men det kan rettes opp igjen -fordi jeg har lagt ved linken til der du billig kan leie filmene.

 Vi fikk også kjempegod mat på Bryggen, og selv om været var noe skiftende, var det helt ok å spise ute under varmelampene.
 Etter maten ble det en liten tur opp i Kungsklyftan, (her mangler jeg noen bilder, men klikk på linken om du er nyskjerrig) og litt arkitektur.....


 Jeg har jo en fetisj for gamle utsmykkede hus....
Jeg skjønner godt hvorfor Ingrid Bergmann forelsket seg i dette stedet (De hadde feriehus utpå en av øyene her, og ferierte her hver sommer, mener jeg)
Og en ting er iallefall sikkert: Vi kommer tilbake! :)4 comments:

 1. Rigtig god ferie til dere.
  Klem Lonni

  ReplyDelete
 2. De filmene er bare helt fantastiske. Jeg elsker også gamle hus, så jeg så like mye på det som jeg fulgte med i dramatikken i filmene. :-)
  Jeg har ikke vært der, bare kjørt forbi.. men en dag!! :-)

  ReplyDelete
 3. Så idyllisk og fint det var der! Ønsker deg og hele din familie en kjempefin sommer :)

  ReplyDelete
 4. Har lest bøkene og sett filmene - digger Camilla Läckberg! Jeg måtte derfor også dra med mann og barn innom Fjällbacka sist vi var i området :)
  Uansett et nydelig sted. Vakre bilder.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)