Wednesday, February 7, 2018

Dette blir bare verre og verre....

Det er alltid sånn at når jeg og min kjære samboer begynner med en ting, baller det alltid på seg. Så da jeg var i Oslo på messe fikk jeg Snap fra Andreas der han hadde meislet opp hele gulvet i hobbyrommet i kjelleren også. Dette rommet var dekket av plank, og hadde en arbeidsbenk som gikk fra vegg til vegg, og alt dette rev han selvsagt først. 
Jeg bla bare nødt å hjelpe han å bære ut alt dette, og etter at betong og stein er ute, må vi meisle opp den gamle havbunnen som huset er bygget på. Dette er steinhard leire og det nytter ikke å sette spaden i den uten å meisle den først. 
 So far so good, tenker dere vel, men han er selvsagt IKKE fornøyd her!!
 Neida!
Veggen til høyre her, grenser mot det som en gang var husets vaskerom, og matbod. Sistnevnte rom har jeg brukt som lager til alle mine blomsterpotter, hagedekor, saftflasker med patentkork, gamle lampe-kupler, lykter og lysestaker, gamle vinduer, samt all julepynten min. Alt stablet opp til taket da jeg tidligere måtte tømme rommet Charlotte skal ha (som jeg enda ikke har lagt ut bilder av, da dette er i den nye delen av kjelleren) OG DETTE FIKK JEG BESKJED Å TØMME!!!
Tok aldeles ikke bilde av rommet, da det ikke gikk an å gå inn i det, -heller ikke å lukke døren, men legger ut bilde av den perfekte t-skjorten til meg  isteden!
Bildet er lånt herfra!!
Fordi min mann er en annen type hamster, og okkuperer over 2/3 av det rommet vi ikke skal pusse opp for oss nå med alskens manne-greier, måtte han montere reoler for sitt ræl i garasjen. -Kan legge til at vi enda ikke har bygget oss skikkelig garasje, og det vi enda kaller dette, er mer er som en hagebod da vi overhode ikke får noen av bilene inni den fordi den er for smal.
Uansett er "garasjen" kjekk å ha, -men tro nå ikke at min petimeter-mann kunne sette opp hyllene slik den var da. -Neida, da jeg kom ut for å se om han var ferdig slik at jeg snart kunne få litt plass tingene mine, sto han og støpte sokkel til reolene sine!!!
Må si jeg himlet litt med øynene da jeg så dette, men klart at jeg er glad for at han er så nøye da, men de hadde ikke dødd av å stå på grusen heller!
 Å tømme bod var rene hat-prosjektet. Hadde heller gravd ut 3 ekstra kjellergulv, enn å tømme den boda. Selvsagt fant jeg ting jeg trodde jeg hadde kastet, -og jeg klarte uten problem å både fylle en diger søppelsekk med skrot, samt fylle vedovnen ett par ganger, men tenkte også 740 ganger: -Dette kan jeg da få bruk for.... *oppgitt!!
Etter at Hamster-Nina omsider ble ferdig, fikk min Demolition-man revet reoler og de siste veggene i den gamle delen av kjelleren.

Da vi la nytt kjøkkengulv over her for snart ti år siden, trodde vi at alle gulvene var isolerte, slik de var i gangen, men da vi rev opp stuegulvet for å rette det opp, fant vi ut at det KUN var gangen som hadde fått Glava, resten av rommene hadde sagspon. Stuegulvet tok vi da, og det kan du lese mer om her!  Siden både kjøkkeninnredning og nytt gulv da hadde kommet på plass, måtte vi isolere der fra undersiden, men jeg nektet Andreas å rive taket i boden min som den gangen ble brukt som planterom. Jeg hadde uansett varme på der om vinteren.
Nå derimot, når både gulv og vegger måtte vike for renivering, var taket ikke mye å ta vare på, så da rev vi det også. Dette støver noe helt forferdelig, og er slettes ikke gøy, men nå er vi heldigvis ferdig.
 Se hele filmen på snap: ninaiparadiset nå.
Litt opprydningsarbeide gjenstår før vi kan knuse gulvene.
 Da de bygde huset i 1932, brukte de forskalingsmaterialene fra grunnmurene, mellom etasjene for å legge sagflis-isolasjonen på. De var jo så flinke på gjenbruk før.
Siden hengeren ute er stappfull av rivningmaterialer, -og har sommerdekk(!) tok jeg like godt å kappet disse plankene i 2 for å ha til ved. Det må da også kalles gjenbruk! Gjorde forresten det samme med de umalte veggene. Vi får jo ikke tømt hengeren før alle veiene er bare, uansett.
 Så fra å bare skulle meisle litt rundt brønnen, endte vi altså opp med å rive hele den gamle delen av kjelleren, og grave oss 40 centimeter ned, og nå vurderer vi å bore til Kina og legge vannbåren varme.
Eller skal vi ganske enkelt flytte sørover....
1 comment:

  1. Jøøjjemeg for et prosjekt!!! Skal si dere har pågangsmot!!! Lo godt under lesingen... og må si at vi kjente oss litt igjen i enkelte ting. Har et evighetsprosjekt selv i vårt gamle hus..., men duverden så deilig det er med alt som er ferdiggjort!!! Bra jobba!!!

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)