Saturday, February 12, 2022

Prosjekt hellegang

Året 2021 ble ikke helt som jeg tenkte. 

Det startet med en hjernerystelse. Så fordi jeg ikke var helt i balanse, datt jeg ned loftstrappa og slo albuen så ille at det kjennes enda. Så litt utpå sommeren tråkket jeg over, og fikk et beinbrudd i foten, og midt oppi dette er det Covid-19, bekymring for smitte, spriting og restriksjoner, OG krykker!

Å gi en med ADHD hjernerystelse og benbrudd, er dømt til å gå dårlig, men jeg har på en forunderlig måte karret meg opp igjen, og nå sitter jeg her og venter på at Covid skal kicke inn. Personlig mener jeg at 2021 helt sikkert var verre enn Covid, så dette skal gå bra! 

I mellomtiden kan jeg ta opp blogge-pennen igjen, og se om jeg kan hoste opp noen før-etter og underveis-bilder fra de siste to årene. 
Våren 2020 begynte jeg på dette prosjektet. Plenen her ble aldri fin, grunnet tråkk og lite sol, og med litt stein til overs tenkte jeg at jeg måtte være litt kreativ. 
Jeg har en tendens til å danne et bilde i hodet av hva jeg ønsker å lage, og ofte så holder det med det for meg, men når en skal fortelle hagevenninnene på Snap hva en skal til med, blir det sånn: 

(Kan legge til at det første bildet over her er opp-ned i forhold til min fantastiske skisse.)

Jeg hadde ikke merkespray for hånden, men demonterte noen jalla-paller (-de har jeg nok av!) så sett ovenfra ble det altså slik: 

Jeg orker ikke telehiv, så jeg graver til Kina. Syns ikke det ser dypt ut på bildet, men det er ca 35 cm 
Jorden jeg graver opp brukes andre steder i hagen. 
Så fyller jeg opp med stein og pukk før jeg har på finere singel, og et tynnere lag sand. 
Fikk hjelp av mannen til å kjøre en runde med vibroplata før jeg hadde på sand, for å komprimere max, -men det er det eneste han har hjulpet meg med. Han holder på med andre prosjekter og jeg med mitt. 
                     

Kantene støpes mens hellene og smågatesteinen legges i sand. 
Jeg valgte å legge et litt fritt mønster, fordi jeg syns det passer bedre i hagen min. 

Et stykke på vei, og gleder meg til en fin kant inn mot husveggen. 
Her støter jeg på 'New Dawn', klaterosen min, og det var en liten utfordring med tanke på røttene som går litt mer ut fra veggen enn jeg trodde. Det gikk bra, men måtte vanne litt ekstra i sommer. 

 Så langt kom jeg i 2020 før knotten kom. Det er helt galematias her i midten av juni, så da orker jeg ikke å ha store prosjekter før august kommer. 

Her har stygg plen blir erstattet av skyggeplanter.  

Våren 2021 er jeg i gang igjen! 

Steinen jeg finner legger jeg til sides for så å putte de tilbake i hullet. 

Den midlertidige kanten av storgatestein plukkes bort og duken fjernes. Jeg bruker jo ikke duk i bunnen, kun på kantene for at ikke jorden skal falle i hullet. Det er ikke røtter fra løvetann og ugress så dyps som jeg graver, så duk er unødvendig. 

Jeg kan legge til at det ikke var mye fint vær da jeg holdt på denne våren! En gang måtte jeg ta en ukes pause på grunn av 40cm snø!  

 

Så langt kom jeg i på dette prosjektet i fjor. Ble ganske fornøyd, men vet jeg må fortsette opp til trappa, og det er fryktelig mye arbeid for stien blir mye bredere der. 

Må si jeg gleder meg til våren igjen, og nye prosjekt! 

3 comments:

  1. Takk for inspirasjonen! Nydelig stykke arbeid og resultatet blei bare fantastisk :)

    ReplyDelete
  2. Veldig, veldig fint! Og solid grunnarbeid, som alltid. Alltid gøy med før-, under- og etterbilder.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)