Monday, March 31, 2008

Det er vår i luften....

Jeg måtte ut å kjenne på været, selv om jeg føler meg i elendig form i dag.
Det er nemlig skikkelig vår i luften, som og deilig ute.
Mellom huset og uthuset, og bak disse ligger det enedel snø og is enda, men på fremsiden der var det varmt, helt bart og krokusen 'Snow Bunting' blomstret så fint.
Jeg tror ikke det finnes en plass her i dalen at våren kommer tidligere enn foran huset mitt, og det var derfor jeg plantet endel løk der i fjor etter å ha anlagt nye bedd.

I fjor grov vi nemlig langs hele grunnmuren for å legge ny drenering, dermed ble det mange kvadratmeter med ny hage på Nina. (fyllmassen langs murene ble lagt i skråningen nedenfor= mye mer hage)
Her ser dere hvordan det så ut for nøyaktig ett år siden, rett før vi begynte å grave:
Ikke akkurat pent...
Verandaen måtte selvsagt flyttes for at Thomas skulle få bort leiert under. Hårfin balanse for ikke å ødelegge beddet foran den! Ikke en plante gikk heden! ;)
En av de morsomste tingene med hele greia var at det ble bare SÅ stilig med veranda på uthuset!
Andreas mente at vi bare skulle beholde den der, og bygge helt ny ved huset! -men den ble flyttet tilbake og renovert.
Thomas, en av de ansatte i Samuelsen Maskin kan virkelig kunsten å brodere med gravemaskin!
Her flytter han alle de gamle buskene som vokste langs veggen for at jeg kunne bruke de ett annet sted.
Mannen i gult er min kjære stefar og han i blått er onkelen min.
Andreas snekret om verandaen etter fruens ønske, og jeg ble meget fornøyd!
Vi klarte ikke å bestemme oss for tak før høsten kom, så vi lot det være til neste sommer, men nå flytter vi jo fra det...
Trist, ja!!
Her er entreen til min nye hage, som jeg kaller for min "Romantiske Hage" fordi plantevalget er lagt til en sart skale av hvitt, rosa og sølv. (den der buen på bildet er ikke helt rettet opp ser jeg...Slurv!)

Noen eksempler på mitt plantevalg: Rose 'Husker Ikke', hvitstripet gress (det er ikke den typen som sprer seg uhemmet, husker ikke navnet, men den er kjøpt hos Anne Lise Solli i Molde) en selvsådd Geranium med variegerte blader og Brunnera macrophylla 'Jack Frost' (forglemmegeisøster)
Mer detaljer fra samme bedd kan du se her og her.
De nye beddene mine i begynnelsen av juli 2007.
Jeg kanter konsekvent alle mine bedd nå med Storgatestein.
Betong er fy-fy i mine hager, og naturstein er trasig å kjøre gressklipperen på, og klippe alle kantene med saks/kantklipper er sløsing av fornuftig tid. Steinene er ikke billige, men de er evigvarende! ;)
Den lille platten under benken er av Smågatestein, som de fleste kjenner under navnet brostein.
Min romantiske hage i august.
Nå er det lammeøre (Stachys byzantina) og revebjellene (Digitalis mix) som dominerer, men også flere sorter malurt (Artemisia)

Nå venter jeg på at hvite små pinseliljer og rosa fylte tulipaner (Angelique) skal blomstre her før jeg flytter....

14 comments:

 1. Så deilig med vår! Ikke mye som minner om vår her i dag heller, men den som venter på noe godt venter ikke forjeves så jeg smører meg med tålmodighet.

  For en nydelig hage du har. Drømmer om en flott hage jeg også, men det er ett godt stykke igjen. Min mann kaller meg nemlig for muldvarpen når det gjelder hagearbeid, for jeg har en tendens til å begynne over alt på en gang og har snart gravd opp halve hagen, he he. Men kanskje jeg kan komme ett stykke på vei i år, jeg blir i alle fall inspirtert til å komme i gang når jeg ser hager som din.

  Håper formen din blir fort bedre:o)

  ReplyDelete
 2. Får nesten tårer i øynene jeg når jeg ser alt du har laget, bygd og fått til .Så skal du flytte fra alt , nesten alt da , det blir vel med en del på flyttelasset .

  Men på en annen side ,kan Slåla væringene se fram til å få distriktes fineste hage om 1-2 år og jeg kan komme å se meg ut avleggere he he.

  Ja vi går heldigvis mot lysere tider , i går stilte vi klokken som et bevis på det.Noe som resultrete i at Maritas dag gikk alt for fort.
  Jeg gleder meg også til å få begynne ute igjen , glemme litt det som er inne og flytte ut litt!!!
  Ha en fortsatt fin vårdag!!

  ReplyDelete
 3. Hei igjen og takk for koselig kommentar. For en flott hage du har. Fint både ute og inne. De flotte bordene dine må du aldri bytte bort. Når du er så heldig å ha to av dem, må du bare nyte dem:-)Idag har vi hatt et utrolig flott vær her i Kristiansund. Sol og 10 grader. Kanskje det er våren som er kommet. Det er lov å være opptimist. Ha en flott uke. hilsen Marit.

  ReplyDelete
 4. Hei på deg!
  Herlig vær vi har hatt i dag. Gleder meg virkelig til det tørker opp lit mer. Er definitivt jalu på deg som slipper denne "suppa"

  ReplyDelete
 5. For en lekker hage nina !!! I like ilike !!

  Kan jeg ta deg på ordet !!

  En dame har ett slikt bord på rinndalen. Er ikke det på vei te Molde ?

  Kunne du ha hentet det for meg da er du snill !!

  Tlf nr mitt er 47230968 og hjemm 74510460

  Klem

  ReplyDelete
 6. Hei og takk for trivelig kommentar. Ja jeg har både dam og fisker i hagen, men en kan jaggu bli motløs av å ha en slik hobby her på snøfjellet. Men når våren og sommeren kommer starter jeg med nytt mot igjen:-)
  Veldig flott hage du har. Koselige romantiske bed med fine farger. Må være litt rart og flytte der i fra kan jeg tenke meg, etter alt arbeidet som er nedlagt. Men huset ditt i Molde ser også veldig koselig ut med mange muligheter.

  Kjøkkenhylla mi er malt i en farge som heter Cafe Latte. Jeg har malt kjøkkeninnredningen også i samme farge.

  ReplyDelete
 7. Så fint du har gjort det rundt bedene dine. Jeg har også kommet til den konklusjonen at dette er veien å gå. Jeg har oppigjennom årene forsøkt forskjellige ting, men jeg må nok ut å kjøpe skikkelig stein. Jeg tenker at du må begynne på nytt i nytt hus - men jeg tror ikke du er lei for det? Håper ikke det - ny hage, nye muligheter. Hanne

  ReplyDelete
 8. Hei & hå
  Ah- kom IHVERTFALL i vår-og sommerstemning nå når jeg fikk se bilder fra hagen din. Herlig! Som du vet så forsvinner snøen fort her i fjorden, og det var rart å se hvordan den minsket for hver time her igår. Idag har jeg hatt så gale vårfølelse at jeg bare har gått rundt med et smil om munnen hele dagen og vært masse ute. Godt! Ha ei fin uke :-)

  ReplyDelete
 9. Så nydelige bilder av hagen din! Kjempemisunnelig på din gjennomførte stil og romantiske stemning! Litt vemodig å flytte fra alt sammen tenker jeg, men nå kan du ta med deg alle de lure ideene og spe på med noen nye! Ha en fin uke!

  ReplyDelete
 10. Kjære deg for et smykke du har lagd ut av den haven....skikkelig fint,og gjennomført. Nesten synd å flytte fra den.....men Paradiset ser jo nydelig ut,så det går nok helt sikkert bra.....tenker du ligger omtrent søvnløs og planlegger,ja.....! Nå planlegger ikke vi huskjøp enda,men tro det eller ei,jeg har tegneblokka i nattbordet....hihiiii,så du skjønner jeg er ikke helt A4.....!!! Plutselig blir lyset slått på,jeg romsterer etter en penn,gnir søvn utav øya,så er jeg igang.....hahaaa !! Meg i et nøtteskall....godt at rørleggeren har et unaturlig godt sovehjerte...!!!! Og så utrolig mange hyller du har,morsomt og lage dem selv,har kreert noen jeg også. Men som hos deg,de fleste må nok smake på hvitmalingen,når jeg finner drømmehuset...sånn er det bare !! Virker forresten som du har funnet drømmemannen også,snill denne karen,det leser jeg mellom linjene.....!! Og så holdt jeg på og glemme de nydelige koppene du fant på messen,de skulle jeg gjerne hatt som skapfyll...hahaaaa,den eneste sorten for fyll,jeg også bedriver...,så da er vi to ! Nei,kos deg,og god-bedring-klem fra meg ;O)

  ReplyDelete
 11. Oj for en flott hage du nå flytter fra, utrolig fine bed du har laget.

  Blir jo gøy å "starte" på nytt også, da har en jo lært litt også...

  ReplyDelete
 12. Kjempe fint ,ja det er sikkert trist å flytte fra,men du får det vel fint i din nye hage ,når du har vert der ein stund , med dine grøne fingrer .LYKKE TIL

  ReplyDelete
 13. Regner med at det blir litt tynnere i rekkene når du har spadd opp det du har tenkt å ta med nedover :)
  Kunne no gjort seg med litt varme og tørke nå så det gikk an å gjøre litt ute.Borte all isen på tunet hos deg nå da?

  ReplyDelete
 14. VÅR - vil ha VÅR jeg også!

  Vet du, den hagen din kunne jeg nesten ha "dødd" for - tenk å ha så kreative og grønne fingre. DÅN sier jeg bare! Misunnelig som få!

  Håper formen din er bedre og at du snart er GOD SOM NY igjen!
  God bedring klem

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)