Sunday, December 14, 2008

Trøsteblogger....

Nina mangler fortsatt stue, og derfor koser jeg meg med gamle hagebilder fra Sandbakken (mitt forrige hus)
Jeg fikk med meg mye av plantene derfra, men slettes ikke alt. Men det som ergrer meg mest er at bestilligen min til ett løkfirma ikke ble registrert i høst, og derfor ble det ca 200 tulipaner for lite på meg i år. Utsolgt!
Sukk! (også den på bildet under her)
(ser forresten at bildene mine er snålt beskåret i bloggen, men de er klikk-bare, og da ser du hele bildet! )
Min dypt savnede paviljong står igjen i Sandbakken, og jeg håper virkelig at jeg klarer å finne en maken til våren. Det forhatte klesstativet står også (heldigvis) igjen, og selvsagt sto det ett makent her i Paradiset, men Curt the Digger, gravde det opp med "roten", og kjære vene for en "rot"!! Det fundamentet kunne ha støttet opp Eifeltårnet, jo! Digert!!Rose "Rhapsody in Blue" er ikke med på flyttelasset, så den står på "skal kjøpes inn"-listen. Nydelig sammen med hagestiklen, som har flyttet! ;)Nytt skyggebedd med Hosta og runde steiner skal jeg også lage meg. Denne gangen skal de runde steine grense mot gårdsplassen, for samme hvor mye jeg skar kantene i plenen og fylte på med grus, kom gresset snart tilbake mellom steinene.
Det morsomme er at deler av plantene og alle steinene lever i beste velgående på Bolsøya hos Marita! ;) Hun forelsket seg slik i dette beddet at hun byttet det til seg!!
Disse klematisene flyttet jeg også fra, den rosa heter Piilu, og jeg er nok nødt til å føre den opp på den samme listen....
Lilium Landini ble mat for sultne jordrotter sist vinter, så jeg har kjøpt meg 15 nye løker og satt ned i min nye hage. (-gliser fornøyd..)
Denne store lilla klematisen heter 'Etoille Violette' (håper jeg husker stavemåten riktig...) og ER med hit ned! Den står i bøtte på uthuset, for jeg rakk ikke å finne ut hvor jeg skulle plassere den i sommer. Hadde med ganske mange klematis, men ingenting å klatre i... Rakk jo ikke å lage alt denne sommeren, kjøkkenløs som vi var.
Stauder med sølvfarget bladverk, gjør mye ut av seg i hagen, og ble derfor med på flyttelasset. Den til venstre er Pulmonaria 'Samurai', og kanskje ikke så innmari vanlig enda her i landet. Jeg har importert min fra Nederland, og skal drive den frem for deling. (bytte eller salg) Den andre planten med store blader er Brunnera 'Jack Frost', fortsatt litt vanskelig å finne på gartneriene, men min forrige sjef skaffet den etter anbefaling av meg. Denne er også delbar til våren, og jeg har flere av samme sort.
Er det rart at jeg gleder meg til våren??
(noe må man trøste seg med når en ikke kan plukke frem julepynten enda...)
Klem fra en som fortsatt ikke har fått resten av stuegulvet enda! :(

12 comments:

 1. Med alle disse flotte minnene og blomstene skjønner jeg godt du gleder deg til sommeren!
  Deilige minner.
  Natta

  ReplyDelete
 2. Himmel og hav for en prakt.
  Dette var bedre enn julepynt:o)

  Gleder meg allerede til du begynner med hagen.. Håper du legger ut masse bilder og tips.

  Ha en fin søndag.

  ReplyDelete
 3. Utrolig flotte bilder, nå lengter jeg ihvertfall etter sommeren, men vips så er den der igjen, like raskt som den ble borte i år for meg.
  Haha, måtte skratte litt av kleshengerprosjektet og fundamentet. Da vi kjøpte huset var det et slikt "lekkert" klesstativ her også med DET solige og svære fundamentet av betong, uff, hva tenkte de på? Men med sambos effektive trening gjorde at han til slutt klarte og få dratt og hele herket ved hjelp av spett og mye svette.
  Lurer på en tin jeg Nina; hvor bestiller du alle løkene dine? Er litt fristet til å plante løker etterhvert jeg også, nå har jeg bare en hel haug med Allium 'Purple Sensation' jeg satte i høst, men jeg er litt fristet til å ha tulipaner også.
  Ha en strålende dag drømmeNina!

  ReplyDelete
 4. Takk for at du deler bilder med oss. Det er en herlig påminnelse om hva vi har i vente.
  Den Pulmonariaen er nydelig, vet du hvor hardfør den er?
  Derer får det kjempefint i det nye huset, skal si dere er aktive.
  Ha en fin søndag!

  ReplyDelete
 5. så masse flotte bilder da! Herlige planter :D

  Bildene dine er snålt beskåret fordi de er større enn bloggen er bred. Gjør enten bildene mindre, eller bloggen bredere ;)

  Dersom du bruker windows livewriter eller hva det nå heter så er det noe i oppsettet. Om du bare bruker bloggen på vanligmåte så kan du prøve å klikke å dra bildene mindre, om det ikke funker så må du inn i html koden og redusere bredde og høydetallet til det passer.
  tips finner du her: http://moseplassen.blogspot.com/2008/09/hvordan-f-strre-bilder-i-innlegg.html

  ReplyDelete
 6. Herlig med slike tilbakeblikk på sommeren - og visshet om at vi har noe å glede oss til.
  Sølvbeddet ditt er lekkert - tror jeg har kommentert den før.

  ReplyDelete
 7. God kveld :)
  For en blomsterprakt du har da!!
  Synd med de løkene som ikke ble registrert da :(
  Kan tenke meg at det blir fint med deg i hagen til sommeren :)
  Glemte at det var jul et lite øyeblikk jeg nå:)hodet begynte å planlegge i litt om hage...Gleder meg til våren :)(er ikke akkurat noe snømenneske)

  Lykke til med oppussingen
  Ha en koselig kveld

  Siw

  ReplyDelete
 8. Det er nok flere som gleder seg til vår og sommer,selv om luking inngår i programmet.

  Skal du ha peppernøtter og colakaker?

  Klem fra mamma

  ReplyDelete
 9. Flotte bilder Nina. I dag skal jeg å overlevere husnøklene til gamlehuset. Fy som jeg gruer meg. Drivhus og have blir stående ubeskyttet ( ehm jeg er ikke der) frem til våren. Skrekk!
  Savner litt ditt og datt jeg og. Men nå har jeg all den plassen rundt meg jeg har gått og ønsket meg i flere år så jeg skal ikke klage. Jeg har begynt å drasse frem julepynten jeg.hehe..

  ReplyDelete
 10. Hei igjen!
  håepr virkelig dere får ferdig stua til jul.

  Når det gjelder hagen skjønner jeg godt at du ser framover mot sommeren!

  Vi snakkes!

  Klæm

  ReplyDelete
 11. Mmmmmm.... Drømmer tilbake el frem til sommeren jeg og. Flotte bilder!!
  Koselig blogg. Ser du skriver i mars om at du vurderer å skifte noen gardiner. Jeg skulle ha hatt tak i flere lengder av de Leonora hvite fra Kid. Vurderer å ha de i lysthuset mitt ,men må ha en del lengder da . Har 4 nå. Skal du selge de?

  ReplyDelete
 12. Good Blog, I think I want to find me, I will tell my other friends, on all!
  aoc power leveling

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)