Saturday, December 27, 2008

Endelig stue, og letter på trykket!

Nina har vært rammet av blogge-angst i en periode nå.
Grunnen er at jeg har hatt så liten til til å få gjort alt det jeg MÅ gjøre, og vil derfor ikke bruke tid til å slå på pc og "bli borte" i denne verdenen.
Nå er det værste rushet med juleselskap og besøk unnagjort, og jeg prøver å åpne min sorte tidsfordriv-boks igjen.
Vi fikk som dere ser, flyttet inn på stua til jul, og selv om det er diverse mangler som listverk, og litt elektrisk enda, er vi strålende fornøyd.
I disse juletider er min samboers familie hjemme på juleferie, og vi har selvfølgelig hatt visningsrunder i huset.
Vi har fått utrolig mye skryt og ros, men alikevel føler vi at vi ikke er perfekte.
.
I andre etasje har vi fremdeles ikke lagt inn strøm, og siden rommet vi har klærne våre på, er bekmørkt når vi drar,-og kommer hjem fra arbeid, er det både en heksekunst å finne hva en skal ha på seg, og en stor sjanse på at du "trekker" ett helt annet plagg enn planlagt.
Siden dette er den første dagen jeg er hjemme i dagslys siden forrige helg, og vi fikk beskjed om at vi fikk besøk mens vi satt med frokosten, ble det derfor så vidt tid til å spise denne, rydde bordet , ordne tvillingenes klær og hår, og re senga. Klærne jeg hadde hengt på sengestolpen i går, ble derfor stappet inn i mitt heller litt uorganiserte kleeskap på 10 sekunder, og omhyggelig stengt. Så gikk jeg ned fort å ta imot gjestene, samt bake utover bolledeigen jeg satte mens jeg laget frokost.
.
Det hører vel også med til historien at mine skjønne, men rotete 5-åringer fikk beskjed om å ta gavene sine som de pakket ut i gårkveld, (vi hadde "julekveld" her da, siden de har vært i Trøndelag i jula) -og bære de på rommet sitt. Alle gavene som bestod av særdeles mye klær lå å fløt utover hele rommet da besøket kom. Jeg føler meg altså som verdens dårligste mor, siden dette omhyggelig ble kommentert, men når skulle jeg rekke å ordne det???
Opptatt med bollebaking, går samboers slekt opp i andre etasje, men jeg tenkte at Nathalie viser vel frem rommet sitt selv, og triller ut en ny bolle, før jeg tusler etter.
Men når jeg kommer opp er både soverommet, blårommet og klesskapet allerede fått besøk.
Igjen får jeg følelsen over å være verdens dårligste husmor, og de gjør ikke saken noe bedre at blårommet er gardinløst (jeg måtte ha de i glassverandaen, og fikk ikke hengt opp nye, fordi jeg var mørkt!) i tillegg har vi ikke rukket å vasket der inne til jul, og klesskapet, ja.....
.
Det er bare sånn, og når man jobber både 22, 23 og på julaften, der vi også er hjemme og snekrer listverk i stua før julemiddagen hos bestemor kl 18. På julaften!!!
Det er også første gangen jeg lager juledekorasjon kl 07.00 om morgenen samme dag, før jeg drar på jobb, og lager gravpynt til faren min kl halv ett natten før.
Jeg rekker bare ikke over alt!
Alikevel serverte jeg kalkun med alt tilbehør til 10 personer i går, samt kaffe til 13 etterpå, rett etter at jeg kjørte 20 mil for å hente barna mine hjem.
.
Derfor blir jeg forferdelig lei meg for å få indirekte kritikk for at jeg ikke grer pelsen til katten hver dag.
Jeg anskaffet meg katt for at den skulle ta mus, ikke for at jeg skal ha noe å kose meg meg.
Vil jeg ha kos, tar jeg heller en unge i fanget, og slipper dermed å bli full av hår, samt få en masse klør kjørt inn i lårene!
Pus får stell når jeg har tid, akkurat nå har jeg ikke tid til å stelle meg selv engang, og sliter hver dag for at alle de 3 jentene skal se presentabel på håret.
Grrrr....!
(nok om den saken)

Verdens herligste samboer har bare tatt helt over peis-prosjektet mitt, og laget denne omrammingen til meg:
Den er bare prøve-sammensatt, og den mangler list og buen i overkant, samt gulvlistene rundt "søylene". (flisene til muren er bestilt)
Bordet er satt foran fordi vi ikke hadde plass ellers, inntil vi byttet sofa:
Min gamle mørkegrå sofa er nemlig altfor stor, og derfor nå byttet ut mot en Tommelilla-sofa fra IKEA. (bilde kommer)
Nysofaen har to sett med trekk, ett hvitt og ett lilla. Nå kunne ikke min kjære venninne finne det hvite trekket i flyttekaoset, så vi har LILLA sofa. Uvant.
Andreas er ikke overbegeistret, så han gleder seg til vi får byttet.

22 comments:

 1. Så utrolig flott dere har fått det.....det gjør da ingen ting om det mangler noe listverk her og der...det kommer etter hvert :)
  Det viktigeste var jo at dere fikk flyttet inn i stua før jul.....
  Og hva gjør det om barnas rom ikke er helt ryddet eller det ikke er gardiner på blårommet..eller aller minst at katten ikke er gredd.
  Tenk nå heller på hva dere faktisk har fått gjort i løpet av denne tiden og gled dere over det.
  Du har stått på som bare det og fortjener en klapp på skuldra og en klem for det...og det skal du få hos meg.....

  Håper dere får koset dere i romjula....og så gleder jeg meg til å se flere bilder fra huset etterhvert :)

  Klem fra Gry Hege

  ReplyDelete
 2. Den som har kommet med kritikk må virkelig være lite omtenksom:(

  -sånn som dere har stått på, og så fint det blir!
  Klem fra ei som en gang har feiret jul uten kjøkkenbenk, varmtvann og knapt gangsti mellom pappeskene. Må man, så må man...;)

  ReplyDelete
 3. Sprekt gjort å få det klart midt i jula...kjempe fint.Ser ut som vi har samme salongbord,det gamle med runde utskjæringer..Blir nok mitt neste oppussingprosjekt når julegranen får ut..
  klem maliva

  ReplyDelete
 4. Syns du er flink som rekker over alt jeg !!
  Drit i de folkene da !!
  De kritiserer for å ikke bli kritisert selv !!

  Ha en fredfull jul Nina !!

  Klem

  ReplyDelete
 5. Så flinke dere er!!! Herligheten å fint det blir.
  Smålige kommentarer skal du heve deg høyt over, tviler på at det er så mange som hadde rukket alt det du rekker. Dessuten så tror jeg det gjelder de fleste av oss som er mødre at vi alltid har litt dårlig samvittighet for alt vi ikke rekker, selv om vi ikke burde ha det. Nei, jeg synes du rekker utrolig mye jeg på de 24 timene ett døgn har;)
  Stuen blir i allefall helt nydelig, du har gooood smak;)
  Ha en fin romjul og husk å puste litt innimellom.
  Juleklem:O)

  ReplyDelete
 6. Du nå ble jeg kraftig irritert på dine vegne. Jeg hadde vært overlykkelig om jeg hadde din energi, og din evne til å få masse ting gjort, jeg. De som synes du får gjort for lite, burde skamme seg, og enda mer over å si noe om det. Fy flate.

  Vær stolt av det du får til, og jeg er helt enig med de andre her - du er flink!

  ReplyDelete
 7. Gratulerer med stua.. den ble nydelig..

  Vi kjenner ikke hverandre men, jeg drister meg likevel til å si

  Du har ingenting å skjemmes over!!
  Jeg har fulgt bloggen din i lang tid, og jeg vet at du har jobbet livet av deg med huset. Du kan være stolt over deg selv! At noen fisefine sprader inn "uanmeldt" å kritiserer deg, sier mer om dem, enn deg!!

  Svelg klumpen i halsen, og løft hodet.. jeg løfter i allefall hatten av for deg ;o)))

  Varme tanker og klemmer fra meg.

  ReplyDelete
 8. God Jul i den nye fine stuen din. Du har fått det superlekkert!
  Hadde jammen grrrrrèt jeg også om jeg fikk pepper på det viset du har fått, ikke bry deg, vær stolt av alt du har gjort...det er ikke lite!
  Jeg er iallefall stolt av av å ha en så arbeissom bloggevenn som deg.
  Kos deg med familien og videre flott jul.
  Go`klem

  ReplyDelete
 9. Så koselig dere begynner å få det! Nydelig:) Og, du har ingenting å skjemmes over...Har fulgt bloggen din en stund, og med det tempoet du har, så er det ikke noe rart at du ikke rekker over alt.

  Ha en fortsatt fin jul:)

  ReplyDelete
 10. De skulle vært i dine sko en liten uke Nina, da hadde nok tonen vært en annen;0)
  Ingen som klarer ditt tempo og har så mange baller i luften på en gang.
  Så blås ut, og glem det for vi bloggere, og dine nærmeste vet hvordan dere står på.
  Fint blir det også!!!

  Kos deg i romjula og unn dere litt pause også, dere finner alt igjen over nyttår...strøm, sofatrekk og de rette klærne;-D

  Klem fra meg.

  ReplyDelete
 11. Jeg skulle vært der. Fy så sinbna jeg ble nå. Grrrr.. Syrlige kommentarer kan komme fra denne kanten også om jeg blir provosert nok. Og dette provoserer.
  Seriøst. Nina kjære deg du er ikke bare flink, i mine yne er du tilnærmet et ubver mensch i ordets beste forstand med alt du kan og alt du klarer.
  De bare på bloggene din. Alle de bildene alle de ideene dine.
  Nina du er kjempeflink. Personer som kommer med slike sure oppgulp er bare sinnsykt misunnelig. Jeg vedden en tusing på at de ikke har annet enn furulister og grønn soda med blomster fra 90 tallet på stua si. Og kikker du inni skapene deres så ser det vel neppe ut der heller.
  tre uker før jul pakket vi sammen uset og flyttet hit. hvor mye tror du jeg har rukket?
  Jeg har malt spisestue og finsta og gangen og listverk i gangen og gelenderet på trappen og jeg har malt skapdørene på kjøkkenet. Det er en brøkdel av hva som må gjøres.
  1etasje fikk jeg i prikkfri tilstand til jul men jeg ga blanke faen i andre etasje med soverommene. Barnas truser kjemper stadig om plassen med dvder og legoklosser whatever.
  Og jeg gir blanke F. Men så har vi også hatt ei flott jul fgoreløbig også ja.
  Mannen i ditt liv eret unikum tror jeg. I alle fall neppe av samme støpning som slekten som var på besøk hos dere i dag. å nei du Nina mi.
  Bak bollene dine du. Kosen er viktigere enn kelshaugene på gulvet. Og det VET du innerst inne.

  Gla i dæ snuppa!

  ReplyDelete
 12. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 13. This comment has been removed by the author.

  ReplyDelete
 14. Masse skrivefeil. Går og legger meg nå. LOL! ;-)

  ReplyDelete
 15. Så utrulig flott deke har fått det :) Eg kjenner meg masse igjen i det du skriver.. Har holdt på slik nesten kver jul.. Eine jula tok eg ein innsats hos min bror også som ikkje hadde fått gjort noko til jul. Så da kunne nok naboer og div andre sjå at eg holdt på å vaske tak og vegger, og resten av huset, pluss pynte det, før vi dro heim til mamma og pappa på julemiddag kl 18. Og ikkje minst natt til julafta er alltid stress hos oss.. I natt la vi oss klokka fem, og var fornøgd med å få litt søvn før den store dagen. Men tross i alt ein står på, så er det _sjølvsagt_ andre som ikkje ser det, og som MÅ klage og komme med sure kommentarer som kunne så GJERNE vert unngått, spesielt no på denne julatida. Eg skulle gjerne vert like modig som deg med å lette litt på trykket.. :) Så, synest du er FLINK eg :) Fatter ikkje at du rekker over alt! Og klart, litt rot blir det alltid med barn i huset. Det er jo berre teikn på liv :) Ikkje bry deg med dei som klagar.. dei klager nok kun fordi dei har lyst å ha det like pent og fint som du :)

  Sender deg ein GODKLEM :) Og håper at du får all den rosen som du fortjener! :) Ha ei herlig romjul :)

  ReplyDelete
 16. Nå må du huske å puste, Nina!
  Det blir skikkelig lekkert hos deg altså.. verdt alt slite!

  Prøv å kos deg litt mellom slaga nå...

  klem

  ReplyDelete
 17. Du fikk ikke kritikk for at du ikke gredde den røde hårballen hver dag !! Hvem f...tenker på det med 3 unger og julestrev??...
  Og rot...de fleste av oss har vel opplevd å be ungene stenge døren til rommet sitt fordi det er ventet besøk, det har ihvertfall jeg,kremt kremt:)
  Takk for deilig mat 2.juledag !

  Klem fra mamma

  ReplyDelete
 18. Hei Nina.
  Jeg må først si at jeg liker bloggen din utrolig godt. Hvor tar du kreftene fra? Du er flink!!!!!
  Børsting av katt, ja det er jo også noe å prioritere. Vil tro du har annet å tenke på. Nå må du ikke slite deg helt ut. Ha ei fortsatt fin jul.
  Hilsen Wenke

  ReplyDelete
 19. At det er mulig å komme med slike kommentarer, de skulle bare ha vist hvor du har stått på!
  Hev deg over dem, for slikt er definnitivt ikke akseptabelt å si!
  De får ta seg en tur hit i stede, for da hadde de nok også sett baarnerom i fult kaos og en 2 etg som godt kunne ha fått en ryddevind!

  Du får kose deg med gubben å ungene og nyte noen dager fri, før det hele braker løs igjen.

  Vi snakkes!

  Stor klæm fra meg og mine!

  ReplyDelete
 20. Så nydelig det var i huset ditt. Dere ser jo ut til å ha kommet veldig langt spør du meg. Jeg har bodd i mitt "nye" hus i seks år, og mangler fremdeles lister. Jeg syns de gjestene der var utrolig uhøflige som kunne komme med kritikk på den måten, det er det værste jeg har hørt. De skulle bare sett mitt soverom på julften.... Tenk å være så heldig at noen åpner hjemmet sitt, pyntet og vakkert og møter dem med nystekte boller, og så kvittere med kritikk. Du må ikke bry deg om det. Det er nok mange som kjenner seg igjen i dette. Utakk er verdens lønn. Det er godt du tør å blåse ut. Jeg likte godt peisløsningen, godt at kjæresten din setter pris på deg. Kos deg vidre med barna dine du, det er det eneste rette. Godt nyt år til dere alle : )

  ReplyDelete
 21. Hei Nina og god jul til dere .
  kjmepe fint dere har fått det.Gratulere med baby på gang.

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)