Monday, January 19, 2009

Mandag igjen...

Jeg har enda ikke lyst å plukke frem malekosten igjen, og lurer på om jeg må har utviklet en slags male-vegring....
Er fullstendlig klar over at det ble "nok" oppussing før jul, men at vår-lengselen skulle ta sånn overhånd, ante jeg ikke. Ved nærmere ettertanke er dette den mest snøløse vinteren jeg har opplevd på 12 år, så der er sikkert forklaringen.

Hver dag går jeg å kiker i frøboksene mine etter spirer, og hver dag oppdager jeg nye. Utrolig morsomt! Særlig når en sår frø av trær en aldri har sett før og lignende.
Ellers så har det vært den store sofa-sove-dagen i Paradiset i ettermiddag. Både jeg og tvillingene sloknet etter middagen, og sov i flere timer. Deilig!
Våre to små har ett fantastisk sovehjerte, så de får aldri problem med å sovne i rett tid uansett. Charlotte sover forresten rundt, for jeg fikk henne ikke våken ved leggetid! ;)

Mens jeg sitter her og blogger, ser Andreas på Star Wars. (-ett eller annet nr i rekkefølgen!) Og jeg innser at jeg ikke har gått glipp av noe vesentlig ved å aldri sett noen av filmene. Er ikke helt min type, men jeg innrømmer at vedkommende som har laget den har innmari god fantasi!

Selv foretrekker jeg å bruke min kreativitet på hus og hage. Det holder for meg!
Har jo litt å jobbe med, i og med at den første hage-visningen allerede ble bestilt i fjor sommer! (-men den er ikke før i 2010 da!)

Det neste prosjektet ute (etter drenering) er ett stort skyggebedd på baksiden av huset, samt en eksotisk hage på vestsiden. I tilleg må jeg lage en "hemmelig hage" ved dukkestua, der jentene kan både gjemme seg, og lage hytte under buskene. Noen små steinbenker av naturstein vil vel passe godt, samt små stier og ganger som slynger seg rundt omkring. Sandkasse er også bestilt av to små bestemte frøkener, så vi har nok å henge fingrene i.
Gleder meg virkelig til å begynne med dette, men innser ett lite problem: jeg har ikke busker igjen å ta av! Ikke engang skogskjegg!!! (flyttet vel fra alle...!)
Må tenke....

Klem fra den hagegale

8 comments:

 1. Den som hadde en liten kopi eller klon som kunne kommet og forvandlet mose/ugressbakken min til en hage *drømme*
  Her har også ungene godt sovehjerte, heldigvis. Var bekymret en stund da Martin våknet 04.45 men det gikk greit da det viste seg at han sov 3 timer etter å ha vært opp en liten time, trengte nok litt påfyll og et bleieskift da han sovnet 18.oo senest;-D
  Nå sover han gjerne til 10.00...enda bedre!

  Ønsker deg en fin uke!

  Klem.

  ReplyDelete
 2. He, he.. skjønner godt at du vegrer deg mot malingen.. men så stikker det vel ikke av heller. Noen ganger MÅ man ha en pause og gjøre noe som man virkelig har lyst til..

  sukk.. er helt enig med Aina.. sitter her og ser utover "hagen" og prøver å se for meg din hage her. DET hadde blitt fint det:o))

  Du får ha en deilig dag, klem fra meg..

  ReplyDelete
 3. Hei! Du får meg faktisk til å begynne å tenke på hage! Jeg har aldri likt det! Men du må komme innom en dag med tips, etter alle gravingen som må til;0(
  Ha en nydelig dag og ta deg en vel fortjent malefri dag!!
  Klem!

  ReplyDelete
 4. Takk Nina for en meter med god lesing. Bare måtte se hvordan livet på møre går for seg :-))

  ReplyDelete
 5. Hei.. mens du tenker kan du plukke opp noe hos meg;o)

  ReplyDelete
 6. Hei! En award venter på deg i min blogg. Fordi du fortjener det! Ha en fortsatt strålende uke. Hilsen orchis

  ReplyDelete
 7. Jeg kjenner det klør i hagefingrene mine når jeg leser innlegget ditt ;-). Tusen takk for inspirasjon og kunnskap som du sprer! Det ligger noe til deg inne i bloggen min.

  Ønsker deg en deilig dag hvor det spirer og gror inni deg og rundt deg :-).

  ReplyDelete
 8. For noen koselige innlegg det er inne hos deg:)
  Syns dette blomsterrommet var helt topp.Har et nede i kjelleren,men det er ikke innredd enda.Jeg lurer på ka slags lampe du bruker på blomstrene dine,kor mange watt?
  Jeg har ei på 450w,men syns den sluker strøm.
  Ser frem til å begynne i hagen nå snart.

  Ha en fin kveld:)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)