Sunday, February 7, 2010

Den store stygge krigen i interiør-verdenen....

Det er ikke sikkert alle er klar over interiør-bissnissens store skyggeside, men nå skal jeg fortelle de innerste hemmelighetene og mere til!
Det er nemlig en krig der ute!
Krigen handler om konkurransen om leverandørene, varene, prisene og ikke minst kundene. Selv hadde jeg bestemt meg for å ikke rote meg borti noen form for krig eller våpenbruk, men sånn ble det dessverre ikke.
Det har nemlig landet en langdistanserakett midt i nabolaget mitt. Den hadde med seg en hilsen som gjør at jeg lader mitt nærmeste våpen, nemlig PC'n.
Jeg blogger!
Jeg har nemlig en særdeles utålmodig venninne som går og venter på en lampe jeg får inn i butikken min. Den kommer dessverre ikke på ett par uker, så når denne venninnen alikevel var i Molde i nærheten av denne interiørbutikken, stakk hun likegodt innom for å høre om de hadde lampen der, så hun slapp å vente.
Nei, hun hadde nok ikke den lampen, -men var det hun der inne på Nesjestranda som ventet den inn da? Kom det i en svært lite fornøyd tone. Og når min venninne nevnte at jeg også hadde Sagen Vintage-produkter, kom det fra henne: Ja, hun driver og tar inn sånne ting som vi som har vært i bransjen i mange år tar inn! Hun er jo ny, hun og ingen erfaring med å drive butikk, bla, bla, bla "driver og kopierer meg.." bla, bla, bla....
Jeg klarere ikke å huske ordrett hva venninnen min sa, for jeg kjente bare at det begynte å koke fryktelig i meg! Her ble jeg indirekte beskylt for å ikke ha egen smak, eller sansen for interiør, og for å kopiere hennes varer!!!
MAKAN!
Det er heller ikke lenge siden jeg skrev om den samme personen som var SÅ hyggelig mot meg, sist jeg var inne i butikken hennes, -og hun sa da at det beste var å på en måte samarbeide om valget av leverandører slik at vi ikke har like varer alle sammen. Selvsagt sa jeg meg enig i dette, og gav henne samtidig beskjed om at jeg ikke visst at hun hadde bestilt varer fra Sagen Vintage, da jeg hadde gjort det, men at hun kunne få beholde de, og jeg kutte de ut.
Noen uker etterpå får jeg vite at hun har fått tatt inn varer fra en av mine større leverandører, og uttaler høyt så en god bekjent av meg hører det: Nå får jeg virkelig håpe at ingen andre i Molde får disse varene, for da blir jeg rasende!
Lille, dumme Nina, uten egen smak satt akkurat da svært hjelpesløs midt oppi Romsdalen der en trailer (uten kjetting) sperret veien i halvannen time, mens denne furien av en interiør-krigerske står på messa på Lillestrøm og drar meg med i krigen sin.
Alle som kjenner meg vet at jeg er svært ofte inne på alle interiørforretningene rundt omkring. Sånn har jeg vært i over 20 år.
Etter at jeg begynte min egen lille bissniss, har det selvsagt blitt mye mindre av den slags, siden jeg selv bestiller inn det jeg ønsker meg. Men jeg har vært innom denne butikken to ganger i høst & vinter for å se om flere av de samme varene jeg selger har havnet der, og sjekke prisene. For som jeg sier, kan jeg ikke konkurrere med størrelse på butikk eller sentral beliggenhet, men siden jeg har inntekten min fra annet hold, kan jeg konkurrere med prisen! ;)
Jeg skal ikke ha ett stempel på at jeg er kostbar! -Heller det motsatte!
Varer derimot, klarer jeg utmerket nok å velge ut selv, og jeg gidder ikke å kopiere stilen til andre.
Nei, jeg er altfor sikker på meg selv til det! ;)
Og selv om jeg ikke har drevet butikk i 30 år, så har jeg da vel såpass peiling at jeg klarer å plukke ut noen blomsterpotter og lysestaker! Jeg har tross alt gått noen år på skole og plukket opp litt forskjellig!
----------------------------------------------------------------------
De tingene jeg har tatt bilde av i dag, har jeg ikke gjort fordi jeg har laget ett pent stilleben, -for det er det ikke!
Jeg har lagt ut disse bildene for å fortelle at jeg har hatt sansen for denne stilen i mange år.
Dessverre er Bonytt-reportasjen jeg lenge har ønsket å vise, fremdeles i en perm i Trøndelag (bortlåt til en venninne) men en dag skal jeg vise en stor inspirasjon, og min egen begynnelse.
Bildene er fra en bolig i Bergen som tidligere var ett bedehus, med mengder av gamle broderte mellomverk, gamle kofferter, rosa englepute, og masse grønne planter. Mener å huske at beboeren het Reidun, og hadde en butikk som solgte klær sydd av gamler broderier, (duker, laken og lignende.) nede på brygga...(?)
Derfor har jeg plukket frem noen av mine kjære ting som har fulgt meg gjennom 5 kommuner og 3 fylke, nemlig disse:
Flaskene med kork, speilet, fløtesettet og eggeglassene fikk jeg tak i i 1986 som 13-åring. Duken fikk jeg av bestemor omtrent på samme tid. Flaskene kjøpte jeg i Trondheim da jeg gikk på Sund Folkehøgskole i 1989, og sukkerkoppen fant jeg noen få år senere.

Såpekoppen har jeg også hatt siden jeg var 13-14 år, sammen med en haug gamle putetrekk, dynetrekk og duker. I tillegg tørket jeg roser fra hagen, og fikk gamle blonder av bestemor som jeg pyntet med. Samlingen rommer også en gammel koffert i brunt skinn, jeg ikke finner i flyttekaoset (ett rom i kjelleren) og noen gamle rammer.
Interiør (og hage) har altså vært min store lidenskap så lenge jeg kan huske. Derfor blir jeg ganske frustrert over at voksne mennesker kan komme med sånne uttalelser om noen de ikke kjenner. Denne gangen var det heldigvis til noen som visste bedre, men det jeg nå er redd for er hva vedkommende sier til andre kunder, -folk som ikke har møtt meg tidligere!
Nei, det skal ikke være enkelt når det er krig i den verden du elsker mest.
Syns hele greiene er ganske trisk jeg da, siden dette er en ting jeg har drømt om i mange år, og bruk over 3 år på å realisere. Skjønner jo at jeg har blitt en konkurrent, men hvorfor da ikke gjøre som en sier en skal gjøre,-prøve å samarbeide!?!

41 comments:

 1. Syntes egentlig dama høres misunnelig ut på deg jeg:-)
  Tror jeg hadde tatt det som ett slags kompliment jeg, selv om jeg nok hadde blitt rasende!
  Du har så mange nydelige bilder å ting, så det ER noe og misunne:)

  Håper du får en fin søndag:)

  ReplyDelete
 2. Jeg har nettopp "oppdaget" butikken din via facebook og igår leste jeg i bloggen din og ble imponert over hvor flink du er!! Gleder meg til et besøk i butikken din. Liker så godt den stilen, selv om jeg ikke får det til selv.. Men flere gamle ting med sjel har jeg og setter pris på. Derfor så fint å se hvordan du gjør det- en inspirasjon!!At du kan konkurrere i pris er en fordel for deg vil jeg tro:) Og den dama liker nok ikke en konkurrent som er FLINKERE enn henne:) Bare stå på videre, jeg syns du er utrolig dyktig!!!

  ReplyDelete
 3. Å huff og huff..."konkurrenten" din høres virkelig ondskapsfull ut, og skikkelig redd for konkurranse! Om jeg var deg så ville jeg kjørt på med akkurat det som du liker å ta inn, uten å ta hensyn til henne mere. Det er jo tydelig at hun driver å snakker stygt om deg til andre som er innom butikken hennes. Og som du selv skriver, sørge for å ha en billigere pris enn henne, om det viser seg at dere har tatt inn de samme varene. :) Ønsker deg lykke til, og jeg syns det var et vakkert stillben du hadde laget! Siren :)

  ReplyDelete
 4. For å være helt ærlig: Litt skuffende å lese at du imøtegår "fienden" på samme nivå. Jeg synes du har all grunn til å heve deg over/overse det hele, eller i beste fall ta det hele opp face-to-face. Uansett ser jeg frem til flere inspirerende interiørblogger herfra som jeg har meget stor glede av!

  ReplyDelete
 5. Hei Nina. Jeg er også en butikkdame, drevet selv i mange år med tekstil, og jeg kan love deg at slik konkurranse alltid har eksistert. Nå skal rett være rett... det er ikke alle som er like stygge i munnen og det viser seg ofte at de som er det har noe de vil skjule. Konkurranse er bare sunt, det gjør at vi alltid er på "hugget". Din stil skal ingen ta fra deg for den er fantastisk, kan ikke kopieres!! Leverandører er forretningsfolk de også, her er det pengene som bestemmer!! Det er nok ikke bare her i bloggeverden eller interiør verden det er krig, det er i alle bransjer. Det er sikkert ikke første og siste gang du opplever dette. Ta på deg "jeg bryr meg ikke kappen" og gjør det du er aller best til: Gi oss en fantastisk opplevelse her i ditt paradis :) Du byr så masse på deg selv, jeg kommer og gir deg en klem i juli! Stor kos fra Kristin

  ReplyDelete
 6. Heilt enig med dei andre kommentarene, kjør på og dritt i konkurrenten! Du har en alldels nydelig stil og ikke minst familie :-)

  ReplyDelete
 7. Å, jeg blir så sint når jeg hører sånt!!! Og det er ikke første gangen.
  Har hørt før at det er best å samarbeide (fordi det er mest korrekt å si det) for i neste øyeblikk å stikke kjepper i hjulene for andre.
  Håper du klarer å heve deg over sånt. Tror de aller fleste reflekterer over sånne uttalelser og at det til sist går ut over henne selv.
  Du vinner krigen på din måte og ved å ta vare på kundene dine. God kundebehandling er IKKE å snakke stygt om konkurentene.
  Stå på, Nina. Det er mange som heier på deg.

  ReplyDelete
 8. stå på,ikke bry deg...verden er et farlig sted

  ReplyDelete
 9. Syns hun virker umoden på flere områder jeg.. Hva er det med å snakke nedsettende om sine konkurrenter? Tror jeg hadde sett rart på henne og spurt om ikke ikke tålte konkurranse dersom jeg hadde vært en tilfeldig kunde!

  Ha en ellers finfin søndag og fortsett med din egen stil! Ikke alle som klarer å være reale nok til et ærlig samarbeid!

  ReplyDelete
 10. Heia!!
  Ett godt råd.. Hev deg over det!!
  Som jeg sa til deg i går, ingen stiler og smak er like! Vi har alle vår særegne stil!!
  Hun føler seg nok truet av deg Nina! Ta det som ett kompliment.
  Hev hodet det er best!!
  Ha en fin fin dag!!

  ReplyDelete
 11. stå på videre Nina....
  dette er som sagt tidligere noe som finnes i alle bransjer.
  Kommer uansett til å besøke butikken din neste gang jeg er i Molde:)
  Fortsett og drive den sånn du har lyst til og på den måten det passer for deg og din familie.
  En fortsatt god helg ønskes deg og dine.Klem fra Gunn

  ReplyDelete
 12. Kjære Nina
  Så har du også oppdaget interiørverdens bakside! Selv fikk jeg også sjokk da jeg oppdaget den: Vi har opplevd mesteparten av det verste; og blitt baksnakket av en konkurrent som ALDRI engang har møtt oss=) Og opplevd å bli uthengt for å forsøkt å bli knekt.
  Selv er jeg jo utdannet journalist og jeg har meget god erfaring fra det å være kollega; den erfaringen mangler jeg nesten helt i interiørverden. Der har mange engang ikke vanlig nok folkeskikk til at en i det minste hilser på hverandre når en treffes uti verden eller på messer.
  Jeg har opplevd å være like frustrert som deg; og jeg har også grått mine modige tårer da det stormet som verst.
  Men et bestemte jeg meg for; jeg skal ALDRI havne på samme nivå; for dette vi driver er livet vårt og vår hverdag, og den skal være god og full av gode opplevelser!
  Tror heller ikke vinklingen med å senke prisene på varene er det riktige; årsaken til at vi ligger på prisene vi gjør er at når varer, fortolling, frakt, moms, regnskapsfører, leie, strøm, lønn osv osv er betalt, er dette prisen vi må ta for å overleve. En dag skal jo du også leve av dette!
  Lag heller ditt eget konsept, med din personelige vri; den er det INGEN som kan kopiere! Du er et menneske som byr på deg selv, og det kommer du langt med!!!
  Lykke til i jakten på å utvikle ditt unike konsept( som ingen andre enn du kan ta ifra deg)
  PS; Du trenger ikke å bevise noen ting; alle som er i nærheten av deg merker ditt glødende engasjement for interiør!!!
  Mange klemmer fra Tone
  Landstil

  ReplyDelete
 13. Hei
  Fant siden din på Nib - og her var det mye fint å se. Vær trygg på det du tar inn og lag "din" butikk - det er jo din drøm du står midt oppi. Konkurranse vil det alltid være - det dummeste en selger gjør overfor meg er å kritisere konkurentene sine da mister personen mye respekt hos meg i alle fall. Så ikke fall ned på din konkurrents niva - da får du ikke lojale kunder. Jeg får nok ikke mulighet til å besøke butikken din - men legger meg inn som følger. Stå på :-)
  god søndag -hilsen Anita S

  ReplyDelete
 14. Hei, Nina!

  Forstår godt at du er rasende, når ett menneske som ikke kjenner deg, eller har kjennskap til bisnissen din dømmer deg på denne måten. Det har hun da ingen rett til.

  Men hvem er det som eier problemet? Er det du, som driver en liten butikk på si. Som har dette som en lidenskap og hobby. Eller er det hun, som sprer onde rykter og sverter deg og din butikk?
  Spør du meg så er det henne... Her lukter det av sjalusi og misunnelse, hev nesen din over, denne damen gjennomskuer seg selv hvis det er slik hun snakker til kundene sine.
  For jeg som kunde hadde valgt den butikken som er rimeligst, har best service og den hyggeligste betjeningen. Så kan hun selge sine varer dyrere og være muggen bak kassa hvis det er slik hun ønsker å drive sin butikk, da skjønner jeg hvorfor hun er redd for konkurranse;)

  Ha en fin dag Nina!
  Klem, Anita:O)

  ReplyDelete
 15. Så morsomt at du har samla på gamle, fine ting sidan du var 12-13 år, det har eg og. Rart å tenke på kor tidleg ei interesse viser seg. Sjølvsagt har du opparbeida din eigen smak på alle desse åra. Dersom denne andre dama ikkje ser ut til å forholde seg til at de ka n bruke ulike leverandørar, så får du berre drite i det du og. Trur nok uansett de vil velge litt forskjellige varer, om de då ikkje har identisk smak, og det tviler eg på ;-). Vil råde deg til det same som mange andre her har gjort. Hev deg over det frå no av. Gledar meg til du kan bruke hagen din for fullt i samband med butikken. Då skal det holde hardt at nokon klarer å kopiere deg...SNART VÅR!

  ReplyDelete
 16. Skjønner din frustrasjon Nina, enkelte kan bare ikke dy seg.. Tenker at vedkommende ikke tør å face deg, da er det vel lettere å komme med spisse kommentarer til andre enn deg..
  Men hvilken kundeservice er det å uttale seg om slike ting, til sine og andres kunder ???
  Det kan da umulig være noe å tjene på å baksnakke andre i bransjen..

  Nei jeg synes du skal heve deg ovet denne dama, og fukosere på din fantastiske butikk og glede deg over at du har en stooor fan-skare i blogglandia og in real life (det er jeg heeeelt sikker på)

  Ønsker deg og dine en flott søndag!!
  Klem fra Maren.

  ReplyDelete
 17. Folk som holder på sånn som hun dama er rett og slett stusselige. Og misunnelige. Børst det av deg og fortsett med ditt du, Nina!

  ReplyDelete
 18. Hei Nina
  Helt enig med deg, samarbeid er veien å gå. Gleder meg til det våres, da skal jeg ta meg en tur over fjorden og besøke butikken i Paradiset. Stå på Nina, du er kjempeflink.

  Hilse Wenke Fra Sunnmøre

  ReplyDelete
 19. heisann Nina :)
  dessverre så opplever vi alle som driver butikk sånt en gang iblant..men som det er sagt her så tror jeg det er best bare å heve seg over det og ikke bruke tid og energi på dette..
  kos deg med butikken din..finn din stil og dine leverandører og ha et godt forhold til dem :)
  ønsker deg lykke til!!!
  klem Anne♥♥♥

  ReplyDelete
 20. Glem denne dumme dama! Bruk tanker å tid på noe annet! jeg har lärt meg att sånne mennesker må ha store problem , og ikke ha det så bra med sig selv!
  Nok om henne!
  Såå fint med en gammel ramme med speil som fat! Kjempe fint å sette ting på som har en historie, og betydelse for en!

  Ha en fin söndag!

  Irene

  ReplyDelete
 21. Hei Nina.
  Kjenner jeg blir frustrert når jeg leset dette... Skjønner godt frustrasjonen din.. Men det høres jo ut som det er damen i den andre butikken som er problemet!!
  Hev deg over det...
  LC♥

  ReplyDelete
 22. Du må bare heve deg over dette...Noen er bare "falske", og noen kriger vil du nok havne i innenfor bransjen uansett..Så derfor hev deg over det..Jeg synes du har en helt egen stil, en flott stil..Og når det kommer til varer synes jeg at alle ska få ta inn det de selv ønsker og vil, alle er forskjellige og vil nok ikke ta inn det samme likevel. Og om noen har det samme, ja som blir det avogtil, da vil nok kundene velge stedet med best og koseligst kundeservic. Jeg synes servicen enn får i butikk er det viktigste over pris faktisk, men seff for oss kunder betyr jo og pris noe..Nei, Nina stå på , du er ei flott dame med en kjempe service og smak, klems..

  ReplyDelete
 23. Da vi hadde Fryd her på Elverum, var jeg innom mang en gang. Og synes dama bak kassa var så sur. Det var bare ei som var det, så jeg fortsatt å handle der, i tillegg til atvi ikke akkurat overstømmes av interiørbutikker her i byen. Så gikk Frys konkurs og den samme dama snakket med en bekjent, med butikken full, om ledelsen osv. Det var ikke bare fine ting som kom ut...

  Damen har nå fått jobb på Bohus, og sist jeg var der var hun strålende blid mot meg. Men nei, jeg ville faktisk ikke ha hjelp av henne. For jeg husket henne som sur o slarvete.

  Den sure damen i Molde vil lage ris til egen bak om hun fortsetter å si stygge ting om konkurrenter, eller bare være muggen. Dettaper man på i lengden!

  ReplyDelete
 24. Stå på du nina.. synes butikken din e fantastisk. :)

  klem janne

  ReplyDelete
 25. Hei Nina
  Misunnelse er sterkere enn alle andre drifter- dessverre..
  Og det er ikke bare i interiør-verden det er "krig" med baksnakkelse og skittkasting !!!
  Samarbeide og oppbakking av hverandre er SÅ greit når en står ansikt til ansikt med konkurenten- men når en snur ryggen til- DA kommer misunnelsen snikende !!
  Slik er det i min bransje også (blomster).. istedet for å samarbeide og dra faget til noe nyttig for kundene våre, med kurs og inspirasjonskvelder - lær-og-bli-inspirert-av-hverandre-type ting.. så stikker vi heller kjepper i hjulene og snakker stygt om andre konkurenter til kundene våre!! Det er jo lurt!!! For vi tror jo ikke at kundene kan velge og tenke selv !!!
  Opplevde nettopp at en konkurent som er størst i skittkasting, hadde fortalt en av mine kunder at det produktet kunden hadde kjøpt fra meg IKKE passet i det hele tatt.. men heldigvis tenkte kunden her selv- og kontaktet meg for å sjekke utsagnene.. dette resulterte jo i dette tilfellet at skittksatern fikk litt dårlig reklame selv- heldigvis!!

  Håper kundene til din konkurent kan tenke selv og svarer på tiltale når det kommer eder og galle mot den skjønne butikken din !!
  Stå på!
  Marita

  ReplyDelete
 26. Skjønner du blir sint!
  Men på denne måten så drar du deg ned på hennes nivå.
  Hev deg over det og vis deg bedre.
  Vær trygg på det du gjør, hva hun mener betyr ingenting.
  Vil du slå tilbake på det hun lyver om så gjør det på en kort og saklig måte og sett punktum.

  Jeg har iallefall veldig sansen for både deg og din stil:)

  ReplyDelete
 27. Hun er redd, det er ikke alle som tåler konkurranse. Hun tror kansje hun får kunder med å skremme de bort fra deg,men du skal huske på at den som ler sist ler best. Å det er sandt.Bare hev deg over det å stå på slik du gjør nå.Hold prisene nede og vær bild å glad så skal du se at du kommer langt.

  Jeg skulle ønske jeg turte det du har gjort, har hatt lyst på min egen butikk i ca6 år... men tør ikke...

  Ha en fin søndag.

  ReplyDelete
 28. IKKE BRY DEG om slike dårlige konkurenter.
  Når hun slenger slik med kjeften til kundene sine, blir det raskt færre av dem (og flere på deg)..... Til sommeren når du får hage og blomster i tillegg - er du vinneren- garantert!
  Søndagshilsen fra Sidsel

  ReplyDelete
 29. Hei Nina :) Synes du skal heve deg over dette for det er rein og skjær misunnelse.Du er så flink og har fått til heilt din egen stil som du har holdt på med siden 12 års alderen :) Det er jo bare fantastisk og viser bare hvor innspirert og flink du er.Du har en stil som er heilt nydelig og eg tenker mange ganger (er nemlig innom buikken og bloggen din ofte) hvilken energi du har og hvor mye tid du legger i dette.Nei stå på Nina å vis at ingen får vippe deg av pinnen.Konkuranse vil det alltid vere det må en bare akseptere uten stygg sladder.Ønsker deg alt godt og at butikken din vil blomstre noe som eg er sikker på at den vil :) Masse lykke til Nina :)

  ReplyDelete
 30. Som jeg skulle ha sagt det sjøl berta. Hadde nok blitt passe sur jeg også, meeen en må desv bare heve seg over det. Men det jeg synes du bør gjøre er kanskje å si det face too face med a. at det er høyst unødvendig i en sånn bransje å på et så lite sted og oppføre seg sånn. Klart hun føler seg truet av deg som bare kommer å starter en sånn fin og koselig butikk, som går så bra fra dag 1. ;o)

  Jeg liker deg deg som person og som ei som vet mye om interiør. Det var faktisk DU som inspirerte meg til å begynne med dette her!!! ;o)

  Ha en topp søndag å sett nesen i sky, for det kan du!

  Klem fra meg. ;o))

  ReplyDelete
 31. Tusen takk for så mye hyggelig tilbakemelding!
  Håper dere forstår at jeg hever meg over det, og nekter å synke så dypt selv at jeg kritiserer konkurenter aller andre for å ha annen smak i full offentlighet.
  Som sagt er jeg mest redd for hva som blir servert andre kunder....

  ReplyDelete
 32. Pga. tilfeldigheter har jeg drevet og surfet endel på interiørblogger siden jul, men først i dag kom jeg over bloggen din, som er den absolutt beste jeg har sett innenfor denne "sjangeren" :)
  Jeg har lest meg bakover og kost meg med din interiør, hage og familieglede.
  Jeg syns du skiller deg ut i ineriørjungelen på nettet fordi du bla. omgir deg med, og forteller om ting som betyr noe for deg,ting som har en historie og "sjel".
  Samtidig viser du ofte hvordan du tar i bruk ting på nye og andre måter. Jeg syns du har en veldig koselig og personlig stil, og det har virkelig vært inspirerende lesing.
  (Innlegget om dukkehuset er en herlig liten perle :)

  Ønsker deg all mulig lykke til videre med butikken og oppussingen og legger deg til blandt mine bokmerker :)

  ReplyDelete
 33. IKKE bry deg om sjalusi! For det er dette det handler om. Alle vi som har fulgt bloggen din en stund, vet at du elsker alt som har med interiør å gjøre.Og du er kjempeflink!!!
  Elsker stilen du har valgt. Isommer skal jeg ta meg en tur for å se på butikken din :-)
  Stå på og kjemp for alt du har kjært.

  ReplyDelete
 34. Stå på Nina! Det er bare misunnelse. Typisk jenter... desverre.
  Det er ihvertfall tydelig at hun ser på deg som en sterk konkurrent. Hvis ikke, hadde hun sannsynligvis aldri giddet å bry seg med det.

  Du er flink!

  Varm klem i kulda fra sørlandet:)

  ReplyDelete
 35. Stå på, Nina!
  Lufta er fri for alle, likeså er leverandørene! ;) Uansett om man bor i samme område, eller ikke.

  Jeg kommer nok til å handle MYE hos deg fremover, skal snart bygge hus i Molde. :)

  Hilsen Elise

  ReplyDelete
 36. Er krig overalt, krigen på NIB er noe av det verste jeg har sett.
  Krig om å handle mest, ha det fineste huset, være mest vellykket, fine klær, lykkelig familie osv.
  Senk krava fruer, nyt dagene,ta vare på de du bryr deg om.
  Man blir ikke lykkelig av ting.

  ReplyDelete
 37. Syntes ikke du skal tenke så mye på det. Fortsett å følg dine egne ønsker. La din egen stil og magefølelse råde. Det er veldig hyggelig å følge med i bloggen. Det virker ikke som det kun er business hos deg, men et koselig konsept og en stor personlig glede. Det slår du alle de andre på! Interiør butikker finner man over alt, men denne er noe mere. For oss som leser bloggen og bor langt unna, vil det bli attraksjon man MÅ besøke om man er inærheten på ferie. Stå på!

  ReplyDelete
 38. Jeg er av den oppfattning om at konkurranse bare er sundt!Og det trenger ikke vere beliggenheten eller lokalene som bestemmer om det skal bli en suksess eller ikke.
  Stå på og gjør det du er best på,....glødende engasjemang og god kundebehandlig kommer en langt med ,vuttu Nina;)))(ps!det er det ikke sikkert hun andre dama har oppfattet ,selv om hun har vert en årrekke i bransjen.)

  ReplyDelete
 39. Skjønner godt hvordan det føles, har selv 2 firma. Da jeg startet nettbutikken kokodille ble det satt ut rykter fra andre nettbutikkeiere og jeg har opplevd fra 3 leverandører å bli avvist pga press fra andre nettbutikker. Det var så dårlig gjort, og jeg ble dømt nord og ned. Men den lever i beste velgående etter ett år i drift. Så da kan de bare vasse i sin egen misunnelse. Med det andre firmaet mitt som er i skjønnhetsbransjen opplever jeg blant annet at mine kurs, bilder og info blir kopiert direkte, både på konkurrentenes websider og trykksaker. Vet ikke om jeg skal le eller gråte. Mye baksnakking og stygge rykter tror jeg en del STORE små(små STORE) opplever, det er misunnelse og ikke annet som er årsaken tror jeg. At en person skal klare å få suksess alene er tydeligvis nok til å få finfruene fra byen til å tenne på! De kan bare stå der å spre usannheter om andre, slike mennesker kommer ikke langt. En dag blir de avslørt..er vel ikke mange som gidder høre på sladder lengre(naive meg). Jeg håper du hever deg over dette, alle vi som leser bloggen din har sett at du har din egen unike og flotte stil! Og vi tror heller på bloggen din, bilder og dine ord enn den misunnelige damen som står å snakker slik. Du er den som vinner på at hun gjør det, snart vender kundene ryggen til og reiser til den koselige Nina på Nesjestranda!!Det skal ihvertfall jeg gjøre!!

  ReplyDelete
 40. Jeg tror også at konkurrenten din er minsunnelig! For konseptet ditt, med det koselige huset og ikke minst hagen, er jo fantastisk! :) Hvem ville ikke lagt turen til Paradiset for å oppleve sjarmen ved å handle der? Hun er nok bare redd... ;)

  ReplyDelete
 41. hEISANN..
  Må jo le litt for det er tullete at voksne mennesker ikke skal tåle å få en "kollega" for dere er jo ikke konkurenter men dere er jo 2 mennesker med felles interesse.....
  Hun er jo tydeligvis redd for at du skal få det til bedre enn henne!!!
  He he he ...Jeg driver selv butikk og vet hva du snakker om.Missunnelse heter det..
  Stå på Nina,kos deg med butikken din og ikke bry deg om hva hun sier og snakker om, for folk flest liker ikke slik snakk som hun slenger ut....
  GO GIRL, og lykke til meg butikken din!!!
  Klæm Linda

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)