Tuesday, May 17, 2011

Støvfri, men benløs....

Å få hele familien på middag 17 mai er en gyllen anledning til å rydde bort malingsbøtter og annet verktøy.
Jeg liker jo å ha ryddig hus, men når man har prosjekter her og der gående, er det ikke enkelt å holde det plettfritt.
Her om dagen flyttet min venninne kurven med nyvaskede klær (som jeg skulle legge sammen) tilbake på vaskerommet, fordi vi skulle lunje, og da kom det SELVSAGT inn kunder bakveien og fikk ett solid overblikk over mitt overfylte vaskeron (var jo butikk der før, og de hadde ikke fått med seg at jeg hadde flyttet!)
Jippi!!

Nå er derimot hele huset strøkent, -inkludert loftsgangen OG tvillingenes rom, selv om det har kostet to dager med hard jobbing.
Så får vi se hvor lenge det holder......
For øyeblikket har jeg rene sofaer, rene vinduskarmer, klær, gulv og kopper,- selv om de står i maskina enda! ;)
Ungene er faktisk også ganske rene etter å ha gått i tog i øsende regn i dag!
Om noen lurer på om det går an å bo sånn her, så pleier jeg å si at jeg har generelt støv over alt, bortsett fra på hjernen. 
Bare ikke i dag, men i morgen har det kommet tilbake.
Gjør det ikke det, så drar jeg bare frem pussemaskina og lager litt.
Jeg er nemlig utrolig rar, for når huset er så bra som det i det hele tatt kan bli, får jeg bare SÅ lyst å pusse og male igjen!!
Det formelig kribler i fingrene og jeg får aldri så lite hjertebank.
Det går jo ikke an å sitte å se i veggen helle! ;)

Charlotte liker å se på veggen til venstre for sofaen. (?)
Da henger over armlenet her, derfor pledd.
Ellers blir sofaen mørk grå på 3 dager.....
Ellers er det denne sofaen familien koser seg i, for den er jo så god.
13 til bords i dag, så det er kjekt med langt spisebord, men jeg kunne godt ha tenkt meg ett enda lenger ett.
Og ikke minst like stoler!
Koldtbord på 17-mai var helt perfekt!
Selv om jeg måtte sette ny foccasia-deig kl halv ni i morges da jeg glemte en vesentlig ingridiens i gårsdagens deig, mellom stryking av putetrekk, duker og nye gardiner!
Ja, for jeg hengte opp gardiner klokken halv to i natt.... ;)
Ler av meg selv, fordi jeg er så rar, som syns gardiner er viktigere enn gjær i brøddeigen!
Charlotte & Maria spiller kort med onkel Daniel....
De var strålende fornøyd med dagen.
Mamma derimot, er supersliten, da det var hennes tur å ha kjøkkentjenest på skolen.
Og fordi jeg syns kjøkkentjeneste i bunad ikke er så bra, ble det kjole og støveletter (været tilsa IKKE småsko!)
Jeg var fullstendig klar over at de støvlettene er mye penere enn de er gode å gå i da, men orket ikke å ta med meg andre sko.....
Litt usikker på at jeg fremdeles har føtter.
Ser de, men kjenner de ikke.....
Fremdeles ikke rukket å kjøpe ny strømpebukse(!)
PS Det var pepsi i det glasset, for vinen tømte jeg på søndag.
Nå blir det arbeidsbukse og vernesko resten av uka, -for jeg er drittlei av å pynte meg.
Nemlig!

14 comments:

 1. Vi har hatt to helt forskjellige 17 maier. Jeg er dog vant med at 17 er slik som du beskriver det, for den del julaften også, for alle skal hit, og med så lite støv som jeg har på hjernen og min evne til å overse rot, så byr det på rydding og vasking extreme i flere dager før.Resultat jeg er utslitt når gjestene kommer men er så fornøyd med huset og det fint dekka bordet. Når gjestene drar er det nesten nummeret før jeg tupper dem i rævva ut døra for så og sige sammen på sofaen a la du på bildet. Meeeen jeg ser ikke like fresh ut når jeg gjør det.
  Huset er halvis bra her nå så du kan godt komme på besøk og få slappet av med vin og bena på bordet. ;-)

  ReplyDelete
 2. Her i huset har 17 mai vært så rolig at det neste er for godt til å være sant. Jeg har ingen unger på barneskolen i år så vi slapp å gå i 17 mai-tog, (jeg gjorde allikevel det da jeg syns det er koselig) og middagen sto min søster for. Det eneste jeg kan klage over er de forbanna beina..... fotformsko hadde vært fornuftig (ikke pent) men neida, klemmer seg inn i sko en syns er penere enn gode og resultatet er som du sier, ser de men kjenner dem ikke! Happy feet:(
  en i dag er atter en dag og jeg gjør som deg, finner pussemaskin, maling og hønsenetting, for her må vi finne på noe :) Ha en flott dag!

  ReplyDelete
 3. Så koselig du har det og jeg kjenner meg sånn igjen i det du skriver.Når jeg skal ha besøk så er det dekking av bord og pynting i lang tid mens maten kommer i annen rekke, mens det er gjerne den som blir lagt merke til føler jeg:)Linn

  ReplyDelete
 4. Godt å høre at det er flere som opplever 17.mai som noe kaotisk... Jeg hadde også kjøkkentjeneste i kafeen på skolen, og droppet bunad. I tillegg måtte jeg bære med 3 år gamle "frø" igjennom hele 17.mai toget! (litt sliten da ja), men alternativet hadde vært en vrælende unge (som er hakket værre) Nydelig hjemmekoselig hus dere har!

  ReplyDelete
 5. Ja ja men nå er kaoset over for denne gang og kjempekoslig ble det i allefall hos deg som altid :) det er en fryd å følge deg her i bildeverden :)
  Klem
  Inger-Lise

  ReplyDelete
 6. Greit å invitere på besøk innimellom så får man tatt en skikkelig ryddesjau i huset. Det ble et rydde-innlegg fra meg også idag... synes ikke jeg rekker å snu meg bort før det er rotete igjen.

  Ha en finfin onsdag. Klem fra Lottemora

  ReplyDelete
 7. Stua di er bare så skjønn... Veldig fint at du ikke har malt de gamle mørke møblene. Jeg henter inspirasjon hos deg og takker så mye for morsom og inspirerende blogg.
  Har du sett på barnekjolene på min blogg????

  ReplyDelete
 8. Du er no søt då, som forteller det som det er ;-) Eg prøvar å pynte meg av og til, men plutseleg er det noko i hagen som skal ordnast og så står eg med kjole og finsko i jordhaugen. Så derfor har eg lite finklede og mange flekkete og øydelagde klede. Og sko som ikkje er fine lenger...

  ReplyDelete
 9. Sååå utrolig koselig du har det!!:)

  ReplyDelete
 10. Du er så herlig, Nina! :-) Alt kjem rett frå hjertet/levra! ;-) Nyyyydelige tvillingjenter du har! :-) Ein tilværelse i vernebukse og arbeidssko høyres jo heilt topp ut.

  ReplyDelete
 11. Jeg observerte et krøllete gulvteppe på stua di. Det var da enda en trøst. ;)

  Jeg prøver å få gjort mest mulig før seinvakt, så jeg har støvsuget hele huset, vasket noen gulv, malt ei hylle som skal ut og fortvilt prøvd å vaske le-veggen ut mot veien (den skal males). Nu er jeg helt kaputt i ryggen og holder på å skifte på senga. Ja, så må jeg handle litt mat. Og spise litt før vakta.

  Ha en flotters dag, Nina.

  ReplyDelete
 12. Hei Nina!
  Vi ser etter bloggere som ønsker å prøve våre produkter. Vennligst send din kontakt informasjon til meg på nina.elm@blackberrydistribution.se så skal jeg fortelle mer!
  Mvh/ / Nina

  ReplyDelete
 13. Har planer om å starte med en ny tradisjon med koldtbord hos oss neste 17. mai. For da har vi flyttet inn på gården, og fått laaangbord, så da blir det saker! :)

  Det er jo bra med sånne selskapelige anledninger som gjør at huset blir rent, for min erfaring er at alt rotet og støvet på en eller annen merkelig måte bare hopper fram så fort gjestene er ute av huset...

  ReplyDelete
 14. Vi var så smart i år,at vi reiste til Mallorca.Herlig å slippe alt styret til 17 mai.
  Men du jobber for ti.....pass litt på helsa di Nina!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)