Saturday, September 3, 2011

Åpner dørene til det aller helligste!

Her om dagen tok jeg omtrent med meg møkkagreip og høytrykksspyler og gjøv løs på spiskammerset.

Jeg er overlykkelig over å ha dette rommet rett ved kjøkkenbenken, -lett tilgjengelig og med mange hyller og plass til det meste.
Det er bare det at det meste, blir bare så altfor ofte altfor mye.....
Tomflasker, papiravfall, potetsekker, kjøkkenmaskiner, kokebøker og bakevarer, men også lim, kjølebag, halloween-bøtter, steketakke, spraylakk, skruer, vitamin-tabeletter og Tools enorme verktøybibel(!).
Veldig mange av disse tingene skal ikke være der, og det er også der problemet ligger, i tillegg til at ingen melder seg frivillig til å tømme papiravfallet før det formelig ikke er mulig å få igjen døra.
Etter omtrent tre timer, fikk jeg det slik jeg liker å ha det, inkludert det hygieniske.....
Klart det ER mulig å bloggifisere alt og lage en forestilling over hvordan det kunne ha vært i min fantasiverden...
Men av og til må bare den bedritne sannheten komme for dagen. Verden er ikke farget lyserød og überromantisk hele tiden.
Ikke på mitt spiskammers iallefall!
Her står micro og kjøkkenmaskin, -som ikke er av den fancy typen, side om side med vakumpakket brød og kunstig saft. Og under hyllen som en gang skal få seg forheng, står det blender, mixer og smørbrødgrill, mens Tupperware-kaketina mamma har kjøpt til meg fordi hun ønsker at jeg skal bli mer skikkelig, lurer borti hjørnet.
Jeg har hatt mine elskede Norgesglass fremme siden jeg var 18 og særere enn de fleste. Nå 20 år senere er jeg endelig blitt moderne, og undres over hva min avdøde bestemor hadde sagt om hun fikk vite at 5000 tullinger landet over, ser hennes gamle Norgesglass og liker det. Bestemor syns jeg var rar allerede den gangen da jeg heller ville ha gamle slitte sengeklær og duker, enn nye duker med trykk fra Aandahs i Molde. I tillegg dro jeg fram ting hun hadde stående innerst i matbua.
Det er sånn jeg liker å ha det. Lett oversiktlig, lett tilgjengelig og litt koselig.
Klart det er ikke like pent å ha en diger stabel med nudler liggende, men lettspist! ;)
I tillegg er ikke boksene mine med vitaminer, så veldig i harmoni med min stil, men de passer aktivitetsnivået mitt utmerket!
Den røde flasken er vidunderkuren for en trøtt kropp, det kan mine venninner bekrefte! ;)

Må bare blogge kjøkkenskuffen med tørrvarer også, -etter at jeg hadde ryddet den!
Ikke mindre enn 7 sorter knekkebrød og skorpor (hva heter det på norsk??) -trenger jeg å si at jeg ikke er glad i brød....??
Angrer LITT på at jeg ikke kjøpte den knekkebrødboksen på Kremmerhuset på tirsdag, men litt vanskelig med en boks og så mange sorter da.....

PS en gang i fremtiden skal spiskammerset pusses opp, men så fort som ting skjer hjemme her for tiden, blir det sikkert når mine Norgesglass når nye 20 år.....
;)
Neste prosjekt heter UTHUS, og det skal bli butikk en stund, og når jeg blir lei av den skal det bli hobbyrom, bod og overnattingsloft.


20 comments:

 1. Eg misunner deg både matboda, eller spiskammers som rommet mamma hadde vedsiden av kjøkkenet heime vart kalla, og alle Norgesglassa :)Skulle gjerne hatt mange fleire av den sorten sjøl :)

  ReplyDelete
 2. Jeg synes du har et helt strøkent spiskammers jeg, Nina :o)) Genialt!! God helg, klem fra Hege

  ReplyDelete
 3. Morsomt å se at Tools-bibelen er plassert der da, jobber der jeg.

  ReplyDelete
 4. Må si jeg er litt misunnelig ( selv om det ikke er lov å være;-) ) på matboden din. Skulle gjerne byttet ut di fleste overskapene med en slik og fått ett luftige kjøkken:-) men dessverre er det ikke mulig å lage uten å bygge ut huset her.og selv da må kjøkkenet snus på hode;-) får bare fortsette å drømme om å en gang bygge nytt hus..sukk.. så får jeg nyte synet av din matbod i steden :-D

  Ha en herlig søndag:-)

  Gina..

  ReplyDelete
 5. deilig å få orden da:-) Likte den nye headeren din.... fra egen hage?

  ReplyDelete
 6. God morgen!
  Åh, så utruleg bra å ha eit så flott spiskammers der en kan ha tørrvarer, kjøkkenting og andre greier.Og om det er litt rot, ka gjør no det ? Nå hadde du det nå veldig ryddig og praktisk. Tenker på mitt lille kjøkken der alle slike ting er stuva inn i kjøkkenskapene.....de er fulle de!!! Ønsker deg ein flott søndag. Klem.

  ReplyDelete
 7. Så kjekt med spisskammers! Greit å få oppbevart ting ein plass som ein kan lukke igjen, men uansett kjekt å ha det fint å ryddig der. Skorpe=kavring :)

  ReplyDelete
 8. Så utrolig kjekt med spiskammers, er noe jeg virkelig skal få til når vi skal pusse opp kjøkkenet:)

  Veldig ryddig og fint hos deg, deilig med en ryddings;)

  ReplyDelete
 9. He-he. Du er heldig som har et slikt kammers! Selv om det er utfordrende å holde mengder av uvedkommende greier vekk, er det jo genialt å kunne plassere smørbrødgriller, kjøkkenmaskiner (man må ha 2, vet du), Römertopfer og annet så de er lette å finne fram i en fei.

  ReplyDelete
 10. Matbod ja, det hadde vært noe! Husker farmor hadde det, og der var det alltd masse godis.

  ReplyDelete
 11. Elsker system på denne måten!! Vår matbod er i kjellaren, så den er også opphaldsstad for sentralstøvsugaren, kjøleskap, det gamle kjøleskapet med meir. :) Flott butikk du har også!

  ReplyDelete
 12. Jøss! så heldig du er som har et slikt rom da. Her har tørrmat fått utdelt en skuff, og middagsposer en annen, kjøkkenmaskiner har jeg bare en av canwood (eller hvordan det nå staves;) resten gikk til loppis etter 2 år i kjelleren uten å bli brukt. Trenger jeg å si at jeg ikke er interesert i matlaging....
  Må du ha en deilig søndag.
  Klem:)

  ReplyDelete
 13. Flott spiskammers! Men jeg ble mest nysgjerrig på superkuren for en sliten kropp? hva er d? Hadde nok behøvd d, kjenner jeg!

  ReplyDelete
 14. Synes du har sånn orden i alt:)) Flott m spiskammers da!! Mange fine ting i butikken ser jeg, tar meg en tur når bilen er reparert:))

  God søndag, hilsen Annemor

  ReplyDelete
 15. Ååå, et sånt rom skulle jeg gjerne hatt!!!
  Jeg ble også veldig nysgjerring på superkuren i den røde flasken. Hva heter den, og hvor får du kjøpt den??

  ReplyDelete
 16. Den røde flasken inneholder en utrolig fin kombinasjon av urter, vitaminer og ekstrakter som både gir energi, samt renser kroppen for avfallsstoffer.
  Multi Chi heter det, og må bestilles fra ett firma i Oslo.
  Har ett nr du kan ringe om du er interessert.

  ReplyDelete
 17. Heldige deg som har et eget rom å legge alt sammen i. Har alltid ønsket meg et sted å sette mikro og andre ting som ikke akkurat er med på å gjøre kjøkkenet ryddig og pent...

  Klem Kaja :)

  ReplyDelete
 18. Så kjekkt med spisskammer, og så stilig med alle norges glassene.

  ReplyDelete
 19. Hei igjen :) Fint om du kan svare på spørsmål angående pris på pute i forrige innlegg. ;)

  Mvh Marianne fra Trondheim

  ReplyDelete
 20. Kanskje du kan legge inn telefonnummeret for å skaffe seg denne superkuren her? Blir vel mye frakt å betale når man bare bestiller ett produkt kanskje?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)