Thursday, September 22, 2011

Nye planer.....

Hadde jeg bare hatt armer, penger og tid til å gjennomføre halvparten de sprø ideene, som popper opp i mitt gale hode, hadde dette huset sett noe anneledes ut. Men saken er at jeg må betale all galskapen selv, og gjøre svært mye av det selv også. 
Derfor får jeg til sånn ca en hundrededel.....

Akkurat jobber jeg som gal for å få råd til nytt bad, og hems på dette soverommet.
Jeg er nemlig møkklei av to 8-åringer som krangler og slåss hver dag, og har lyst på hvert sitt rom. 
Nå er det bare sånn at dette rommet er knøttlite, og jeg orker ikke kranglingen om hvem som skal ha Nathalie sitt og hvem som skal bo på bøttekottet. Derfor har hodet mitt klekket ut ideen om å lage stor sove-hems oppe på mørkeloftet. 
Og heldigvis for meg så er ikke samboeren negativ til mine ideer, bare litt fortvilt over at timene går med på jobben der overtiden dekker nye investeringer..... (Les: traktor som fremdeles står ute i bakgården vår)
 Blir han kvitt traktoren, gir det straks mer midler til materialer, og selvsagt mindre å betale på hver måned....

Det er i hjørnet bak lysekrona at jeg mener vi må lag hull i taket. Oppe ønsker jeg å lage en innebygget bokhylle, litt bred seng, og plass for tv.  Jeg har skaffet ett gammelt vindu som  jeg tenker å montere på den andre enden av loftet, og ønsker ett buet eller ett 6-kantet vindu på dette rommet. Fluktvei i tilfelle brann må være på den andre enden av loftet, da det er kort vei ned til taket på utbygget der.
 Det blir Charlotte som skal ha dette rommet, og hun ønsker også lyseblå detaljer oppe på hemsen. Fargen i taket her er kjempefin, men skal jeg bruke den mer må jeg få den scannet, for jeg har blandet den selv av tre bokser med malingsrester.
 Før Charlotte får flytte inn må vi pusse opp dette rommet, og det er ikke gjort på en helg.....
En må nemlig gå gjennom badet for å komme inn på dette lille soverommet. Ikke så praktisk, men vi får to to andre bad også i huset.
Slik så det ut her da vi kjøpte huset, og det nye badet skal få litt av den samme atmosfæren.
-Men IKKE det samme gulvet!!!
 En av de tidligere eierne hadde støpt glassfiber over det gamle flisgulvet, fordi de fikk vannlekkasje ned på kjøkkenet (Det så vi da vi rev taket nede)
Da vi rev flisen under vinduet, dukket det en gammel kottdør opp. Det blir åpne innfelte hyller inne i den nye veggen snart.
Slik så det ut da Andreas fjernet glassfiberen!
 Den smårutede flisen er i grunnen ganske søt, men jeg orker ikke sjakkmønstret gulv her nå. Har valgt smårutet hvit i steden.
Ett tips er å ikke legge store fliser på ett lite rom for det får rommet til å virke mindre.

Og de som kjører forbi og syns vi jobber tregt med dette huset som tydeligvis aldri blir ferdig, kan ta en titt på dette bildet!
 Samme sted, ja!
Og en vrien jobb var å felle inn nye dragere mellom de gamle, da det ikke kan være så langt mellom gulvbjelkene som dette på våtrom.
Rommet nede er kjøkkenet vårt i dag, og døren midt i bildet er ned til kjellergangen der jeg har enda flere nye planer.....

Som egentlig trenger en mann eller tre til!

7 comments:

 1. Jupp .. helt enig med at det er fint ha noen flere mannfolk i de samme hus..kollektiv boende må innføres til fordel utbygging, tilbygging som damer kommer med som prosjekter

  ReplyDelete
 2. Uffda, dette hørtes ut som blod, svette, tårer prosjekt. Men du får bare stå på, så får du det slik du vil ha det :-) Ønsker deg masse lykke til med planegging og gjennomføring! Ha en super fredag og en flott helg! Hilsen J - K

  ReplyDelete
 3. Hehe, kjenner igjen den... Mens ein ventar på at prosjekt skal la seg kunne gjennomføre har dei ein tendens til å formeire seg kraftig. Blir heilt sikkert bra når det blir ferdig! Gledar meg til å sjå. Her spekulerer eg på korleis eg skal frigjere eit rom, som no blir brukt til kontor mm, til å kunne brukast til soverom. Reknar med eg kjem på ein lur idè snart ;-). God helg til deg!

  ReplyDelete
 4. Tenk å kunne hatt litt av overskuddet ditt...thihi.. Sitt her i styggeværet og blar igjennom bloggene og prøver å få litt inspirasjon til å finne på noko...thihi..God helg!

  ReplyDelete
 5. Dere er gode!! Dette er mye jobb! Husk - Roma ble heller ikke bygget på en dag:-)
  Nydelige soverom!!
  Ha en fin helg!
  Klem:-)

  ReplyDelete
 6. Det var en veldig smart ide ja.Det løser kjeklinga. De er jo så store alle sammen at de trenger sin private sfære.Ikke lett å få til. Vi sa jo fra oss tv stua så det ble plass til rom for alle nå i sommer. Litt rart med så mye mindre plass. Hemserom blir bra.Slikt er da alltid populært hos ungene. Hehe Maria blir vel grønn av misunnelse hihii:)
  Pæng væks itj på trær, hos de fleste av oss. Pø om pø er kanskje også like greit, man rekker å tenke igjennom hva man vil ha underveis:)

  ReplyDelete
 7. Herlanhet hvo mye dere hålder på med. Så fantastiskt spennende ! :)
  Gleder meg til å følge med veien videre....

  hilsen fra Katla

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)