Friday, February 3, 2012

Velkommen til Glava-land!

Det kommer seg i Glava-land.
Jeg må innrømme at det ikke frister stort å ta seg ett bad her enda, selv om Internett-radioen er på plass...
*Ler*
 Bak døren ser en inn på gjesterommet, som skal bli Charlottes rom. Siden dette er ett veldig lite rom, skal Charlotte få sove-hems oppe på mørkeloftet. I første omgang må hun nok sove nede, for det er mange andre ting som må prioriteres her i huset først. Charlotte er tross alt bare 8 1/2 år, og blir nok svært tilfreds bare ved å få eget rom for første gang.

Ett lite tips for deg som pusser opp bad sånn helt fra grunnen av, er å tenke over hvor du skal ha dusjhodet sånn at du ikke risikerer å få det i hodet fordi det sitter for dårlig..... ;)
Andreas er super-nøye, og jeg måtte ut og måle høyden på badekaret, -så hans høyde og merke av passende avstand på veggen.  (Dusjhodet vårt har ett eget feste, og er ikke av den justerbare saken...)
 Oversiktsbilde av verdens største bad......
Det blir vask til venstre og wc til høyre. I ettertid tenker jeg at jeg kunne ha valgt å ha badekaret inn under skråtaket, men jeg husker hvor godt jeg likte den opprinnelige løsningen som var her, derfor ble det sånn automatisk. Andreas vil også gjerne stå og dusje her, siden dette badet ligger vegg i vegg med soverommet vårt.. 192cm stående under skråtaket.... Hm....(!)
 Andreas gjør også klart for det som skal bli sove-hems til Charlotte.
Her bytter han ut stavene som støtter opp takløftet over soverommet vårt.  Den nedre veggen i C's kommende seng kommer nettopp her.
 Resten av hemsen blir ikke stor, men den skal ikke huse noe annet enn tv og lesestoff, i tillegg til sengen hennes. Det jeg må gjøre nå er å finne vindu til mønet her. Tenkte jeg skulle skaffe ett gammelt ett, men jeg tror det blir for vanskelig, så jeg tror jeg bestiller ett nytt i steden. Vinduet blir det samme som det er i mønet på Hotellet.
Både Hotellet og det huset som ble bygget omtrent samtidig som vårt her, har denne typen vindu, derfor tenker jeg at det passer bra her også. :)
Vi må vel bare stå på, for i kveld ble min eldste lillesøster huseier for første gang. De får vel nøklene i mars, og da er det vel bare for storesøster å få på seg maleklærne og stille opp.

Huset er opprinnelig ett gammelt sveitserhus, og har mange originale tømmervegger intakt inne. SÅ glad på deres vegne, og jeg håper jeg får lov å komme med kreative ideer. Må bare innrømme at jeg har litt problemer med en hjerne som bobler over av iver.....
:))
Nina

1 comment:

  1. Så fin det blir.Jeg ser det for meg med sånnt vindu(som jeg alltid har ønska meg).Dere er kjempeflink til å stå på.Hos oss går det sent,men det er på grunn av reumatisme som "herjer".Søstra di blir nesten nermeste nabo til svigermor:-)Hilsen Frid v Hustadvika.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)