Wednesday, July 22, 2009

Litt fra huset og hagen....

Selv om regnet i begynnelsen av denne uken la deler av hagen temmelig flat, har den kommet seg litt det siste døgnet. Liljene er egentlig ganske tøffe, og det spretter ut over alt nå.

Navnet på den under har jeg ikke helt klart oppe i mitt surrehode for øyeblikket, men den hvite astilben heter i allefall 'Rock n'roll'
Cosmosen blomstrer også fint mellom alle staudene. Jeg pleier å putte litt sommerblomster inn i mellom, for å sikre lang blomstring over alt.
Litt romantisk stil??
Jeg gleder meg til det blir like frodig i beddet langs veien også, slik som det er i det beddet jeg anla i fjor (høyre siden av plenen)
Jeg har faktisk klippet plenen i dag, etter å ha sløvet i flere timer i sjeselongen. Ble så innmari lei av å sitte å være til ingen nytte, så jeg avreagerte litt med plenklipperen. 3 dager igjen til den terminen jeg fikk på sykehuset nå, og 6 til den jeg reknet ut selv. Uansett er jeg lei av å drasse på 18 ekstra kilo og fly på do 50 ganger om dagen!
Inne driver min kjære og lister i alle rom. Jeg fungere på en måte som overlister, siden det er jeg som må bestemme hva som skal hvor, og hvilke lengder som skal kappes til hvilke dører. I tillegg pusler jeg litt med å få opp litt på veggene da...
Selv om jeg har sett mange flottere trapper her i Blogglandia, er jeg ganske fornøyd med vår også.
Stilen er i 20-talls klassisisme, en "renere" og enklere stil enn sveitserstilen, som var på tur ut på denne tiden. Selv er jeg utrolig glad i både sveitser og jugendstil, men huset vårt er såpass nytt som fra 1932, og da hadde jo funksjonalismen begynt å ta over. Jeg er bare taknemmelig for at byggherren ikke var så altfor moderne av seg, for funkis er ikke min favoritt!
Min nytapetserte gang ser derimot litt funky ut enda....
Dørene skal slipes grundig, fordi de er malt med ett tykt lag akrylmaling, og ser ganske ille ut, også på nært hold.
Det er veldig mye arbeid, og blir nok tatt litt etter hvert.
Taklister mangler enda, men det kommer kanskje allerede i morgen! :)

Ellers innrømmer jeg å gjøre alt jeg kan for å kamuflere at denne delen av huset er fra 1990. Og det eneste som avslører dette her på bildet, er vel dørklinken i messing. Det varer derimot ikke så lenge, for nye er innkjøpt!

Sånn så det forresten ut her for kort tid siden, og tro meg, det var enda verre før jeg slipet ned gulvet!!! ;)

9 comments:

 1. Jeg fatter ikke hvordan du klarer å rase rundt slik?? Du er bare utrolig Nina:o)) trappegangen ble nydelig!!!!

  Liljene var også nydelige.. har bare en selv fordi jeg har egentlig ikke noe forhold til de..

  Her er det Hosta i forsetet og jeg må innrømme at jeg noe kry over å få de til.. Francee står nå med 6 sprir som alle snart blomstrer:o))
  Den overvintret i en teracottakrukke ute og er diger nå (i mine øyne) Kjøpte to Blue Angel i vår som også har kommet med blomster.. Hosta en velsignet plante for amatører!!! skulle bare ønske at jeg kunne plante en horde av de nede ved dammen.. dessverre er det "rovdyr område" inntil vi har fått bukt med ukruttet.

  Ha en deilig dag i Paradiset..

  ReplyDelete
 2. Fantastisk Nina;o) Både du og mannen din har vært superflinke, spesielt du som allerede har en fulltidsjobb med den lille i magen;o)
  Lykke til videre, håper vi ikke hører noe fra deg på noen dager;o)))
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 3. Å, for en nydelig trapp! Hadde gjort mye for å ha en slik fin trapp i mitt hus. Syns det er så fint når gelenderet svinger seg sånn som det. :)

  ReplyDelete
 4. Flott har det blitt. Men jeg liker ikke helt trappeavslutningen. Den stolpen der burde ha hatt kule på toppen, synes jeg.
  Hilsen ikke-estetiker med mening. ;)

  ReplyDelete
 5. Lekker trapp !!

  Ligner veldig mye på våres. Og intressant å lese at det var 20 talls klassisisme. I like !! Å lære hver dag !! Og i dag lærte jeg det.
  Og at det gjør vondt selv om du har vært til tannlegen.

  irina

  ReplyDelete
 6. Trappen deres var virkelig flott. Dere står på, du med magen og greier.

  Fra mistin.

  ReplyDelete
 7. Lykke til med fødselen Nina! Misunner deg ikke....men ut må'n...he..he. Jeg fødte i April og man glemmer det heldigvis fort....bare husk å rop på EPUDERAL...he..he.
  Selv var jeg så lei på slutten av svangerskapet etter å ha gått opp 30 kilo at fødselen den gruet jeg meg i allefall ikke til, bare ungen kom ut...og det gjorde hun jo :)
  Lykke til med fødselen:)))

  ReplyDelete
 8. Joda, smgj, tanken slo meg også første gang vi var her, men trappestolpene ute er også laget på samme måte, og den hører med til tidsepoken....
  Kulene stemmer bedre med sveitserepoken, for da var de ett must! ;)

  ReplyDelete
 9. Nydelig sammenplanting på bilde..ehm var det nummer to. Vel i alle fall det med Brunneraen.
  Monardaen du har der hva heter den? Liker de så godt de blomstrer jo kjempelenge og er noe annet å se til enn så mye annet. Hvor fikk du tak i den?

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)