Wednesday, July 15, 2009

Pusser opp med sære vaner....!

Loftsgangen vår nærmer seg ferdig, i allefall i den ene halvdelen....
I den andre venter ett nytt sikringsskap på å bli bygget inne, men mangler enda kursen til badet. TTT når det gjelder elektrikere og sånn...
Selv om dørene og listverket er nymalt på bildet, blir de ganske blanke når de tørker også, for jeg har igjen valgt maling med 80 glans. Jeg syns denne glansgraden harmoniserer veldig bra med alderen på huset vårt, samt at den er svært lett å holde ren og ikke minst liker min kjære den i tillegg. (Egentlig liker han de fleste valgene mine, bortsett fra tapeten i gangen nede! *knis!*)

Jeg har hatt en skikkelig møkkajobb disse dagene her, for utgangspungtet var ikke så innmari bra. Alle dørene og listene i huset her var nemlig malt med akrylmaling og Jotaplast.
Bilde fra torsdagen:
Selv sverger jeg til Lady oljemaling fra Jotun til det aller meste, og maler alt med kost. Det eneste unntaket er papp og gipstakene som rulles med akrylmaling. (-aldri Jotaplast!!)
Syns egentlig jeg er litt sær i valget av maling og redskap, men det er ikke så lett å få meg på andre tanker....! ;)

Og 80-glans til tak (panelert) og listverk anbefales!
Vi har i allefall fått utrolig mye ros for våre, og flere av de jeg kjenner, bla. min interiørkonsulent Marita, skal også male taket sitt med det! :)

Ett lite bilde av loftsgangen fra i fjor sommer etter at alle de gule platene som dekket smalpanelet var fjernet:
Takfargen var fasinerende stygg, og jeg kaller den kuskit-farget. Dessverre måtte den vike for NCS S0500-N. Hvitfargen min.
Egghvit eller Bomull er ikke hvitt nok for meg! ;)

Ett bilde fra høsten i fjor, før vi fikk byttet sikringsskapet:
Ganske mye arbeid er lagt ned, og arbeidet er stort sett utført mens en venter på at andre rom skal tørke ol. Altså ikke blitt prioritert!
Disse dagene har jeg ventet på at kjæresten skulle gjøre ferdig soverommet, som også har fått noen sveip med malekosten min.
Soverommet skal vaskes ned og bloggefiseres i morgen, så bilder kommer.
Og mens jeg vasker skal min kjære legge flere lister i gangen!
Dørlistene fra 1932 ser nesten nye ut etter at jeg slipet de ned, og grunnet og malte de på nytt!
De andre listene er nye, dessverre.....

I går var Marita og jeg innom Christinas Interiør, etter vårt besøk på badeland i Kristiansund.
Christina har utrolig mye vakkert i den lille butikken sin, og noe fant også veien hjem til meg.
Siden jeg ikke har helt kontroll på dekoren min midt oppi dette styret med malingsbøtter og verktøyskrin, skal jeg ikk blogge om det nå, men te-drikkende som jeg er vise bare dette:
Måtte nemlig ha påfyll av Pukka-te, og hva kan da ikke passe bedre enn Refresh-te, som virker oppkvikkende energi-stimulerende. Akkurat noe for meg!! ;)

23 comments:

 1. Så kjempe fint det har blitt!!!For en forandring!Skulle nesten ikke tro det var samme rom!!!Og jeg også sverger til 80 glans!!!!Jo høyere glans jo lekrere blir det!!!Og jeg skal love deg jeg har malt med mye forskjellig maling jeg også, men foretrekker jotun jeg også!!!Man får som regel det man betaler for!!Dere får stå på:DOg ha en kjempe fin dag!Linda

  ReplyDelete
 2. Så flott det blir. Jeg skal også snart i gang og det er så morsomt å se andre som gjør lignende. Da får man liksom det ekstra lille sparket til å komme igang! Hvor stort ble sikringskapet etter at dere byttet, vi har nemlig likt som dere. Nå har vi byttet til noen vanvittig dyre gerier (ikke helt min gate) så vi får se hva vi gjør med dette videre.

  ReplyDelete
 3. Detta blir veldig bra;o)Tenker du er fornøyd. Vi har også høyglans på listverk; men ikke spør meg hvor mye;o) Har ikke noe favorittmalig da, det går mest på pris. (ligg unna biltema sin mørkeblå "ettellerannet" buhu;o)))

  Lykke til videre.
  Klem
  Linda;o)

  ReplyDelete
 4. For en jobb du/dere gjør, men det blir skikkelig lekkert!

  God sommer.

  ReplyDelete
 5. Så fint! - og takk for tips om Glans 80- jeg skal til og male våre dører og lister nå, så det var et lurt tips ja. Selv holder jeg på med gjestedoen i gangen, men det går så seint så seint med meg.

  Ang. tapetet ditt i gangen nede - DEN ER BÆRRE LÆKKER! :D

  ...det nærmer seg vel termin nå vel?

  Så forresten en konkurranse i det nyeste Bolig - om Norges vakreste hjem - syns virkelig du skulle meldt deg på der.

  ReplyDelete
 6. O la la som dere jobber!! Ser ut til å blir knallfint - herlig lyst!
  Du, tenkte kanskje du kunne ta en tur sydover neste vår jeg, har en hage her som absolutt kunne trenge en kyndig person som du til å fikse den.... ;o)
  Har funnet ut at jeg mangler blomster som blomstrer i Juli og utover..... Noen tips? :D

  Ha en super dag Nina!
  Klem

  ReplyDelete
 7. Så fint det ble !! Enig med 80 glans...

  Hadde jeg hatt eldre hus hadde jeg å malt med det :)

  Sååå koselig dte bildet med teen :)))

  ReplyDelete
 8. For en forandring:) kjempefint ble det, Nina, og malingen ser kjempeflott ut, har selv ikke prøvd 80 glans, men jammen skal det prøves når ganglister skal males.

  Hvor får du all energien din fra?

  Ps; tapeten din nede i gangen, er kjempefin:)))

  Klem fra Eli

  ReplyDelete
 9. Hei Nina!
  Så fint det blir!! Hvor gammelt er huset deres?
  Vi bor i et hus fra 1904, men har desverre gått gjennom mange intressante og mindre heldige oppussinger i løpet av årene :(
  I halve annenetasje har tidligere eiere bygget utleieleil som vi nå vurderer å innlemme i huset igjen. trenger nemlig mer plass om flere barn skal komme til!
  Gleder meg til å følge deg videre, mange gode tips her!
  Klem Maia ;)

  ReplyDelete
 10. Bare for å ha sagt det så bruker vi også Lady oljemaling og pensel, og vi har panel over alt. Du har et nydelig hus, og jeg fatter ikke hvordan du får tid og ork til alle dine prosjekter.

  Hanne

  ReplyDelete
 11. Heisan for ein spennande blogg du har. Me har nett overtatt eit gammalt nedslitt hus som me skal pusse opp, og eg blir jo eigentleg berre matt med tanken. Men bloggen din gir motivasjon for det kan jo bli så lekkert.

  Veit du om det var vanleg å male med 80-glans i gamle hus før? Det har eg aldri tenkt over, men blei nysgjeriig no. Eg held meg vel til 40 sånn til vanleg, men eg har aldri pussa opp eit eldre hus.

  Kan du litt om historikken til korleis dei gjorde det før, så hadde det vore spennande som eit innlegg. Viss ikkje - kor tar du det frå? Eg er mektig imponert.

  Og snart termin... himmel kva krefter du må ha.
  Lukke til vidare!
  Eg legg deg inn som ein av favorittane mine.

  ReplyDelete
 12. Ha ha ha ha hvis det listverk til rommene du viser så blir litt listverk. Det skal du ha Nina du er ei jente med tæl. Fytti katta du står på, å ikke minst fikser det med glans. Huset deres blir knall fint. BØYER MEG SÅ LANGT NED I STØVET AT JEG NESTEN IKKE KOMMER OPP IGJEN:oS
  Masse klemma:O)

  ReplyDelete
 13. Ja ja ja! Her går alt som det skal ser jeg :o) Hvem skulle trodd at damen er høygravid.....
  Jeg er hjertens enig med deg i valg av maling. Jeg maler også med glans 80 og oljemaling, men jeg syns rullen er enda bedre enn penselen. Sikkert bare en smaksak.
  Jeg har gått til angrep på arbeidsrommet i dag. Det ble så vanvittig fullt her for leden når datteren og forloveden kom hjem med bryllupsklær som også skulle inn dit? Nå er alt unødvendig fjernet, og damen har fått system i rotet sitt igjen. Tøylageret er pent sortert, syskrinet ryddet, og om litt er garnkisten også ferdig. Jo, jeg vet man ikke skal holde bryllupet der, men det er godt med et ekstra spark bak for å få gjort kjedelig arbeid. Jeg har kastet gardinene som hang der og fått opp nye persienner og en kappe, og nå tror jeg jammen jeg kan komme til å trives der også :0)
  Det er ikke værende utendørs i indre strøk i dag, for de driver og øvelseskjører med helikopter rundt meg. Nesten som å bo på en helikopterbase. Veldig glad det ikke er permanent.
  Ha en flott dag videre.
  Jeg skal frem med malingsboksen i ettermiddag og male døren til terrassen pluss karmene og listverket, og jeg ser ikke frem til malingslukta. Du har min medlidenhet som har malt hele gangen....

  Klem fra Kari*

  ReplyDelete
 14. Hehe, herlig :) Jeg sverger også til oljemaling og kost, og lister skal være glans 80 – uansett hva mannen på byggmakker sier! Og jotaplast? Det skulle ikke vært lov en gang! Jammen blir prosjektet ditt fint! Sitter selv å venter på at første malingsstrøk på vaskerommet skal tørke … det er kjedelig. Men får da kost meg med en kopp te og litt blogging :)

  Klem Anna

  ReplyDelete
 15. Det ser kjempe fint ut i ganga. Jeg lider av de samme lastene, bruker kun Lady oljemaling 80 til tak og lister og gjerne 40 på veggene. Syntes det blir lekkert.
  Koser meg med bloggen din både fra oppussing og hagen din.
  Lykke til med fødselen.
  Klem Marilyn

  ReplyDelete
 16. Takk for råd om maling. Veldig bra.

  Ellers har du det veldig fint både ute og inne. Tapeten likte jeg også :)

  Ha en fin dag og ikke slit deg ut de siste dagene.

  Ingunn

  ReplyDelete
 17. Helt nydelig Nina.. Hagen var også praktfull.. et vanvittig arbeid du har nedlagt både utendørs og innendørs...

  Ønsker deg en god sommer og lykke til..

  ReplyDelete
 18. Så flott det har blitt! Nydelige lister altså! Sånne har jeg også lyst på...

  ReplyDelete
 19. Så du styre:o) Blei kjempe fint. Det sprute energi ut av bloggen din og jeg som går å venter på babybilder. Å hagen er blir så fin. Du og dine får ha en forstatt fin sommer.

  ReplyDelete
 20. Tuusen takk for mange gode tips!!
  Supert :o)

  ReplyDelete
 21. Tusen takk for kjemp fin tips til skrivebordet vårt!Og så mange vennlige ord! Jeg hadde allerede en ide hva jeg skulle gjøre med topp platen men jeg får se om jeg ikke bruker ditt forslag:DHa en super dag!!Ps jeg legger meg som følger på bloggen!Så jeg kan få flere tips!!Tenkte jeg skulle herme etter deg på Lene Bjerre gardinene...kom hjem til svigerinna mi og hun hadde dem i stua...men de var ekte!!!!Rålekkert var det!!!Klem fra Linda

  ReplyDelete
 22. Så fint du har får det, og så utrolig flink DU er - makan til energi..!

  Ha det fint og pass på å nyte sommerdagene også!

  Klem fra Hildegunn

  ReplyDelete
 23. Må bare legge igjen noen ord til deg ;) For en utrolig flott hage du har!!!!!! Ja, huset også da, men hagen....wow! Helt utrolig kjek tå kikke på alle de nydelige bildene, og jeg lærer så masse av å lese dine tips og dine fremgangsmåter! Veldig kjekkj lesning!

  Var innom bloggen din igår, lenge siden sit, og da så jeg bilder av den vakre Eden rosen...og da jeg var innom hagesenteret igår fant jeg akkurat en slik. Hadde jeg ikke lest innlegget ditt hadde jeg nok ikke kjøpt den, for den var ikke så flott på bildene på hagesenteret...men den er full av knopper så nå bare gleder jeg meg ;) Tusen takk for alle tips! Og masse lykke til med nær forestående familieforøkelse!!!! Selv har jeg nesten 2 mnd til termin ennå ;)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)