Thursday, April 15, 2010

It's a rainy day....

Og som hagegal har man da flere valg.
Man kan i føre seg fullt våtromsemballasje, og gå ut og tråsse værgudene, eller sette seg i glassverandaen med kaffekoppen, og planlegge og tegne nye planer i hagen.
Men man kan også trøstebestille nye planter på nettet, om man da ikke tar den siste utveien, -å legge seg ned å sove og drømme om sommeren....

Jeg hadde aller mest lyst til det siste, men endte opp med å sende inn en trøstebestilling med interiør-varer i steden, for så å gå ut å plante noen få steinbeddstauder i denne bergveggen.
Dette er ikke den vakreste bergveggen i verden, og den bærer enda tydelige tegn etter den enorme tujaen (24 meter) som sto der inntil ett år siden. (den stjal alt lyset...)


Jeg tok ikke med mange steinbeddsstauder da jeg flyttet i 2008, fordi jeg hadde ingen steder å plante de ned, så nå må jeg skaffe meg noen nye. :) Men jeg rekner med at det finnes litt å ta av i mammas hage, siden jeg i mangel på egen hage for endel år tilbake, laget bedd og plantet der.
Jeg må i allefall få noe penere å se på fra kjøkkenvinduet enn rett i denne misfargede fjellveggen. Har noen bergklematiser og en klatrehortensia stående, og kanskje eføy hadde vært tingen. Kjekt med noe eviggrønt, men den blir fort invassiv (tar overhånd) her....

Som jeg skrev i går, tok jeg med meg noen Storgatesteiner hjem, for jeg har endel kanting som gjenstår på grusgangene jeg laget i fjor. Bare se på dette:

Fiberduken stikker opp over alt, og det ser mildt sagt %#*&/# ut.
Steinene langs stien skal støpes fast, så jord og gress ikke forflytter seg over i grusen. Duken er lagt for å hindre at massene blander seg.

Mange tror at fiberduk legges for å hindre at ugress kommer opp under i fra, men det er ikke det den er ment til. (Om ugresset vil, kommer den fint i gjennom duken) Fiberduk legger du først og fremst for å hindre at massene blander seg. Hos meg kommer det ikke opp rot-ugress fra grunnen, uansett for gangene mine er 40 cm dype, og er fylt med grov pukk nederst. Om jeg får uønskede planter, kommer det nok fra luften for det er vanskelig å stoppe det som flyr med vinden.

Siden det er mere egnet å plante i regn enn å støpe, sier det seg selv hva jeg må prioritere i tiden fremover. I tillegg har jeg gravingen av sirkelen min i den nye hagen da, men det er så innmari kjedelig.....!

Leon er vel den som syns styggeværet er mest kjedelig, for han har blitt så glad i å være ute.

Men det er ikke mye som skal til får å få han til å stråle, så får sola på himmelen bare gjemme seg, for jeg har min egen....!
Akkurat nå ligger han her ved siden av meg og "leser" hage-reklame.

Nei, man må fortsette med middagen!

8 comments:

 1. Så flink du er:))
  Ja duken holder tilbake bare noe av ugresset:)) Jeg hadde glemt noen påskeliljer-løker under duken og de kom seg igjennom:)) Jeg mangler litt motivasjon på å holde på ute når det er så " fint" vær ute, så jeg må si du er dyktig:))

  klem

  ReplyDelete
 2. Hagen din ser kjempe spennende ut. Gleder meg til å se lenegr utpå...
  Så søt en liten du har!!!!

  Klem Lena

  ReplyDelete
 3. hei på deg,
  ikke mye moro med regn,men syntes nå du har vært flink likevel da,blir nok flott i ditt steinbed etterhvert.
  ha en fin kveld sammen med din herlige solstråle,
  klem,sylvia

  ReplyDelete
 4. Hei. Så spennende. Hagen kommer nok til å bli kjempefin. Og for en skjønn solstråle du har da. Helt bedårende!
  :) Susanne

  ReplyDelete
 5. Så skjønn han er;)

  Moro å følge med på hageprosjektene dine:)

  Klem

  ReplyDelete
 6. Hei Nina
  Har en sunshine award til deg på siden min - ha en fortsatt fin dag. Klem fra Mette

  ReplyDelete
 7. Det blir så fint så fint. ;o))

  Kjekk han karn som krabber rundt da. hehe

  Klem klem fra meg.... Nå kommer strax besst fra meg..... ;o))

  Natta

  ReplyDelete
 8. Skjønn liten Leon du har:) Skjønna godt at du ikke treng sola sååå godt når du har en liten sånn:))) E treng og ALT av hageplanter.. Flytta inn i "nytt"hus i nov,og det lille som e her må bort da vi må grave ny drenering rundt huset.. Men men,like greit på en måte for da får e jo starta helt på nytt med hagen her. Blir vel ikke så mye i år,men til neste år!!!!! I mens kosa e me med å sjå på dåkkers andres haga;) Xa fingra for en varm og deilig vår,og for masse sol og godvær:))) Klem fra Hilde:)

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)