Wednesday, December 15, 2010

Drømmer seg bort.....

Det er bare en uke til sola snur, og jeg kan bare si at jeg gleder meg like mye til dette som til jul.
For meg er dette det første signalet om at ett nytt hageår er i gjære, og bestilling av nye frø burde starte.
De hagegale begynner jo innesådden sin i januar, og etter ett års så-tørke, har jeg planer om å gjøre ett tiltak denne vinteren. Litt bør jeg få tid til da.

I dag har det vært utrolig glatt i de ytre strøk, men ikke hørt noen har klaget her inne i fjorden. Uansett viser ikke vinteren seg fra sin beste side, så da kan det vel passe med litt trøstebilder fra sommeren.....
Jeg har store planer i hagen til våren, og mitt høyeste ønske til jul er at vi får en tidlig vår.
Øverst på ønskelisten for hageåret troner ett viktoriansk drivhus, som skal stå rett utenfor der jeg har butikken min nå.
Her skal jeg også ha bord og stoler slik at det er en mulighet til å sette seg nedpå om været ikke er av det beste.
Jeg må også finne en passende plass for badekaret mitt, for jeg vil kunne ligge der og titte på blomstene mens jeg tar sommerbad.
De gale har det godt, vet du! ;)
Hagesysler er for meg den beste medisin på stress, stive skulder og annet negativ påvirkning. I tillegg er det den aller beste slankekur, samtidlig som en får mengder av frisk luft.
Det blir ikke ett innlegg med mye spennede lesning her i dag, fordi jeg er litt sliten og har i tillegg noe pakker igjen å pakke. Vært full fart her til klokken var over halv ti, men ingenting er morsommere enn mye besøk i butikken.
I morgen ettermiddag må jeg holde stengt fordi det er arrangement på skolen, og da tar jeg meg den friheten å stenge. Min søster som pleier å vikariere for meg har omgangssyka, så hun kan heller ikke stille opp.

Fra hagen en regnværsdag.
På disse bildene er hagen to år og to uker gammel, omtrent....
Lurer du på hvordan det sp ut her for to år siden, så ta en titt her!

Legg merke til kontrastene i bladverket på plantene over her.
De fleste er like grønne, men form og tekstur er helt forskjellig. Litt skuffet over bildet da, for jeg som vet hva som vokser her vet det er enda flere kontraster enn det som vises her.
I tillegg til astilben med svært flikete blader, hostens avlange og hasselurtens runde, vokser det sibiriris, julerose.
En kurv/krukke med sommerblomster pynter opp en litt kjedelig syrinhortensia hele sommeren, inntil den tar over floren selv i slutten av august.....
Tips: Skal du plante klematis ved ett tre i hagen, så bør du også "plante" ett vanningsrør ned til røttene på klatreplanten. Alt som vokser mye i høyden, har også dype røtter, og vil ofte ha problemer med å suge opp vannet som havner på bakken. Ved å grave ned ett rør, kan du både vanne og gjøtsle på en enkel måte.

I september klarer syrinhortensiaen å stå for dekoren selv......
PS Vinduet rett bak treet er inn til butikken min nå. ;)
Ett annet ønske er å bli kvitt noen av plantene mine, slik at jeg får plass til nye sorter.... ;)

11 comments:

 1. En helt utrolig nydelig hage du har fått til Nina, jeg har sagt det før, å sier det igjen DU ER FLINK :)

  Klem fra Ingrid Gomo

  ReplyDelete
 2. For en fantastisk hage. Gleder meg til å sen den når jeg kommer oppover i sommer.
  Klem fra Kirsten R.

  ReplyDelete
 3. Så heldig dere sørpå er som får solen ordentlig tilbake så tidlig! Her oppe i kalde nord snur ikke solen før i slutten av januar, og vi ser den bare noen få minutter om dagen :)

  Fin hage forresten ;)

  - Alexander

  ReplyDelete
 4. Ja dette var godt for øynene Nina...her på Sunnmøre blåser det godt og det virker somom det er regn i luften...og heller trist:/
  Snø til jul hadde vært myyyyye bedre:)
  Godt å høre at kundene leter deg opp og trosser været uansett!
  Er retteslig imponert og hvor flott hagen din har blitt på to år - det er jo en oase med alle sine flotte planter rundtomkring og jeg er helt enig i at et drivhus ville toppe det hele:)
  Koslig med vinter når det er vinter,men ike noe er bedre ennn når det livner til ute,vi får hive av oss (og ungene ) litt klær og nyte varme solstråler:)
  Gleder meg veldig til det jeg også kjenner jeg:)))
  Takk for du minte meg på den gode følelsen det ga:)))
  toveklem)

  ReplyDelete
 5. Det var så vakkert at det var helt vondt å se nå midt i den strengeste kulden... Den syrinhortesnisan var jo helt fantastisk, så fikk jeg lyst på en slik likevel:)Men din er noen år gammel vil jeg tro, så det er nok en stund før jeg kan håpe på en slikt syn i hagen her... men man må jo starte en gang:)

  ReplyDelete
 6. Så GODT å se HAGE igjen!! Gleeeedeeer meg

  ReplyDelete
 7. Nydelige bilder av hagen din...Kjenner at jeg gleder meg enormt til våren jeg og;)Krysser fingrene for en tidlig vår.Vi har anlagt hage ganske samtidig da:)startet bloggingen nå i høst,så det har ikke blitt noen hageinnlegg enda...Du har gitt meg masse inspirasjon med bildene dine:)Hilsen Caroline

  ReplyDelete
 8. GUD, for en fantastisk hage! Og for en forandring fra før-bildene!! Kjære vakre vene, Nina: Jeg er voldsomt imponert! :-D

  Takk for litt sommerlig varme!

  Ha en fin dag videre.
  Klem Jenny

  ReplyDelete
 9. Hei,fyttikatta så flott hage du har å så flink du er!!! Skjønner godt du lengter til vår ja.Må være rekreasjon å vandre rundt å sånn blomsterprakt. Fantastisk!Klem fra Karin

  ReplyDelete
 10. Så kan man da kun drømme om sommeren igen,,,, så dejlige billeder

  ReplyDelete
 11. Hallo berta.

  Snasne bilder, blir reint i sommermodus nå. hehe Blir spennende om blomstene jeg fikk av deg kommer opp da. Har ikke akkurat grønne fingre vet du. ;o)

  Pakka mi a????? hehe Fått lønn i dag så setter inn i morgen tenker jeg. ;o)

  Det armaturet har jeg også, både på bad og kjøkken, men tipper at jeg har fått det mye billigere enn deg???? heeh Betalte 950!? for begge 2. hehe Greit å ha en Polakk se.
  Hadet på badet....

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)