Thursday, December 2, 2010

Mose-shopping og ny istid.

Jeg rakk å raide Mester Grønn i dag mellom frisør og jobb.
Klarte å fylle 4 bæreposer med grønne gleder til denne mindre grønne årstiden uten problem. Tok ikke mer enn 5-6 minutter det.
Av alle hyacinter, alpefiol og azaleaer, var det en ting jeg kjøpte som jeg syns tok kaka.
Jeg har så og si vokst opp i skogen, for hjemme hos mamma kan man stå på plena å plukke blåbær (av den ville typen) både bar, kongler og mose finnes det i mengder, og det står ikke akkurat dårligere til her på Nesjestranda, -en må bare gå noen meter lengre. 
Men det hjelper ikke hvor mye mose som dekker skogbunnen når alt er frosset fast. Og for meg er det alfa-omega å ha en ekte jul, ikke bare plast og nisser.....
Av og til ser jeg bilder i blader eller blogger som bare mangler noe.
Motivet er livløst og det finnes ikke kontraster. Og når jeg studerer nærmere skjønner jeg hva det er som mangler, og det er levende planter, grønt eller blomster.
Dette er en nødvendighet for meg, og selv om alt ikke holder seg fint like lenge, må jeg bare ha det alikevel.
Litt må en jo kose seg med i denne grusomme årstiden, når kulden eter en opp innenfra.
Jeg velger mye heller å kjøpe meg blomster eller klær, så jeg ser derfor litt komisk ut for tiden. De eneste skoene som rommer mine gode ullsokker godt, er verneskoene mine, så de smetter jeg på meg når jeg skal ned i butikken og møte kunder. Nice! ;)
I går var jeg innom ett par klessforretninger, men jeg syns alt ser så innmari tragisk ut, og det siste jeg vil er å putte på meg noe som ikke gir meg midje. Har man kropp som en tømmerstokk, bør en ikke ha på seg en sekk, om en ikke snurper den inn i midjen.
Huff!
Er det rart at jeg ikke skrive en mote-blogg??
Blogge-pausen de siste dagene skyldes ikke bare kles og blomstershopping, men også store stressknuter i nakken, etter altfor mye jobbing med PC. Derfor var det utrolig godt å slappe av en hel kveld på restaurant sammen med arbeidskollegaene jeg hadde på gartneriet, i går. Sjefen spanderte julemiddag på oss, og vi koste oss helt til stengetid.


Jeg må innrømme at tusen spørsmål via mail ol, tar på å svare på, og følelsen av å ikke strekke til til noe, ikke er god.
Noen ganger har jeg bare ikke lyst å åpne mailen min, fordi jeg er sliten, og vet at om jeg åpner den må jeg gå ned i butikken for å sjekke høyder, bredder og priser som jeg ikke husker i hodet. Og gjør jeg det ikke der og da, -havner mailen på side 3 og jeg finner den aldri igjen.....
Nei, jeg må nok kutte ned på korrespondansen, kanskje jeg ville få mer tid og overskudd til å skrive hilsener i andre blogger da.
Det er vel bedre å ringe meg om du lurer på noe, -for da kanskje dere skjønner hvor travelt jeg har det....
Jeg gjør nemlig ALLTID to ting samtidlig! (Minst!)

Virker sikkert litt sur her, men det som gjør meg mest frustrert er kulden som herjer.
Jeg er nemlig bekymret for mer alvorlige ting enn mangel på mose....
Alt fra vedmanger og strømpriser, frosne barn, biler som sliter, planter som dør, og fiskene jeg ikke fikk inn til vinteren, og til slutt redselen for en ny istid.....

Men NÅ skal jeg sove!

20 comments:

 1. Ikke glad i kulden jeg heller...men vi kommer jo igjennom den hvert år =) Synes det var så delikate bilder her hos deg! Og lykke til med stressnakken din, du får prøve å puste litt mellom slagene, det er farlig å stresse.

  ReplyDelete
 2. Koslig å se alle de fine planten du har shoppet deg, elsker grønne planter jeg også, å spesielt til jul er det så koslig med planter. Synd å høre at du er så sliten å ikke føler du strekker til, men egentlig tror jeg mange skjønner at du har mye å gjøre Nina. veldig greit at du synes det er greit at en ringer å spør om mål å spørsmål om ting man er VELDIG interisert i, ellers spør jeg en del på chatten jeg, bare si i fra hvist du heller vil ha en telefon. Synes du er så flink, å bli og veldig serviceinnstilt jeg, så synes det er veldig koslig å handle med deg.
  ps: prøv å få slappet av litt i mellom Nina, du kan bare ikke rekke over alt.

  stor klem fra Ingrid Gomo :)

  ReplyDelete
 3. Mmmm så stemningsfult! Planter bare MÅ man jo ha!!! Mine dør også, men på en måte er det en bonus for da må jeg jo kjøpe nye... Går aldri tomhent ut av en blomsterbutikk...
  Hilde

  ReplyDelete
 4. Kulda kan ta knekken på de fleste av oss ja! Her i heimen går alt for tiden i sneglefart. Og jeg griner nesten hver gang jeg må ut:(
  Er enig med deg at man MÅ ha blomster og grønne planter i hvert hjem;)
  Ha en fin dag.
  Klem Gro-Beate

  ReplyDelete
 5. Blomster og planter må jeg bare ha jeg også! Ser du har julerose.. Den er så nydelig, men den var dyr synes jeg!
  Tenkte forresten det samme som deg når jeg kjøpte meg mose ;)Vi får plukke litt før snøen kommer neste år..
  Stressnakke er ikke noe godt å ha, og sitte foran pc i lange tider er vel det siste du trenger da...
  Du får oppfordre til at spørsmål kan stilles på tlf kanskje...
  Ta vare på deg selv da!
  klem Laila

  ReplyDelete
 6. Nydelige bilder, Nina. Likte veldig godt julerosen din! :o)

  Ha en fin og aktiv dag videre.
  Klem Jenny

  ReplyDelete
 7. Nope....du virker ikke sur i det hele tatt Nina,- bare rett og slett realistisk! Husk at du M^ta vare på deg selv først og fremst,- bare da kan du gi av deg selv både til familien og butikken og kundene dine!!!Så selv om man ikke vil,så må man likevel sette begrensinger:/
  Og så må jeg bare få skryte.....nyyydelige krukker,nydelige blomster....når man vet hva man skal ha og hva man liker kan man være supereffektiv - og det ser jeg du har vært på plantasjen:)))
  Nyyyyydelig julerose....som jeg bare må huske å kjøpe meg selv i dag,og så har du mange flotte hoya´er også....verdens kjekkeste plante,ikke sant????
  Bra du tok deg tid til å ta et avbrekk i hverdagen,og restaurantbesøk var prikken over i´en....så glad på dine vegne!!!!
  Pust,hodet opp og bena ned...ikke stress men prøv å kose deg med denne fine førjulstiden:)))
  toveklem:)

  ReplyDelete
 8. Blomster og planter klarer ikke jeg å være foruten heller,det er halve hjemmet det,for meg. Det samme gjelder for stearinlys og litt farger,ikke bare hvitt.:)
  Første gangen jeg kjøper mose i år,jeg skjemmes nesten med skogen rett uttafor døra.;)
  Ha en fin dag og senk skuldrene.

  ReplyDelete
 9. Deler følelsen din ang vinteren!! Grusomt å fryse, og hvor ble det av alle naboer og venner? Alle murer seg inne i sitt eget hus og man ser dem ikke før til våren igjen :(

  Nydelige bilder du har tatt :)

  ReplyDelete
 10. du skal vite at det er ingen som noengang kommer til å takke deg for at du utslettet deg selv for å gjøre andre fornøyd. . . Så prioriter bort det du kan og ha åpningstid på mail og legg inn auto svar med ca svartid. Ta vare på deg selv!

  ReplyDelete
 11. Hei berta.  Samme her, bort med nisser å annet plastskrap. hehe Har faktisk finni masse mose selv. Å kjøpt en haug med svibler, cozy. ;o)))

  Når kommer pakka mi da? hehe Blir min egen julegave det se. ;o)

  Klemmers

  ReplyDelete
 12. Ja ja , driver en butikk så yter en setvice. Noe som er noe jeg sitter igjen med følelsen er fraværende hos deg. Ringer å melder deg. Men får jo ikke svar. Sitter igjen med den følelsen at du kun verner om din faste lille kunde gruppe av venner og bekjente,men lønner det seg i det lange løp ? Nå har jeg ordnet meg med en konkurerende kollega av deg å lagt igjen noen tusen lapper.For meg spiller det egentlig ingen rolle hvem jeg handler med, bare jeg får det jeg vil ha sammen med litt service. Bare ved at hun tok seg tid til BRYDERIET å svare..... Å klage på kulden ???? Du bor vel her frivillig ???? Er vel ingen som tvinger deg til det ? Er vel bare å flytte til en plass det er noe varmere det, eller ? Da er det bare å si god jul å et fredfult nyttår .............Begynn å tenk litt mere positivt å utvid horrisonten din , så får nok både du og butikken en sunnere helse. GOD JUL

  ReplyDelete
 13. Til du "frøken negativ" over her; jeg er IKKE blant Ninas nærmeste venner/bekjente som du hevder er kundegruppen hun bryr seg om, men har kun positivt å si om servicen jeg har fått de gangene jeg har korrespondert (og handlet) med henne. Dessuten er det vel ikke noe poeng å belære andre om å tenke mer positivt og utvide horisonten... se på det du selv skriver da... Snakk om selvinnsikt. ;)

  ReplyDelete
 14. May Britt!
  (VelVel)
  Den der kan du spare deg for!
  Du må slutte å kreve at jeg skal ta på meg sko og klær for å gå ned i butikken for å ta mål av varer kl ett på natta!
  Om du har forsøkt å ringe meg, vet jeg ingeting om, for jeg har vært uten telefon i flere dager, og mistet all info og sms'er på den jeg har brukt de siste 5 månedene.
  Jeg blir helt utslitt av mennesker som deg, som krever svar på alle mulige filleting som du ikke engang har tenkt å kjøpe!
  Syns du skal finne deg en nettbutikk i steden, om du ikke finner det du leter etter i Ålesund. Emmas Verden har også mange av de samme tingene som meg, og det er jo ikke langt unna!
  Du skal bare vite at det er flere butikkeiere som prater om deg, og din mangel på forståelse for at vi også har en familie, og prlver å leve ett liv utenom jobben!

  Og jeg har barn, og kan ikke ta de med å flytte utenlands så lenge det bor en far i Trøndelag som ønsker å ha samvær med datteren sin annenhver helg!
  Herregud!

  ReplyDelete
 15. Kjære vene! Nå må jeg bare legge igjen en kommentar her, Nina! At du driver en butikk betyr vel ikke at du må være disponibel for evt. kunder døgnet rundt! Nei vet du hva, ikke bry deg om slike sleivspark som Vel Vel kommer med her! De gangene jeg har vært innom deg, har du tatt deg god tid til oss, og ytt kjempeflott service! Du har også svart meg på mail , selv om jeg aldri kjøpte det jeg lurte på pris på. Så bare la telefoner og mailer vente til du får tid, og for all del ikke la Vel Vel`s helt uberettigede kommentar gå inn på deg. Keep up the good work!!!!:)

  ReplyDelete
 16. Heldigvis så er man ikke forpliktet til å handle med gale kunder, Nina. Synes imidlertid synd på de som må "overta" henne.

  Det er også nokså typisk å slenge dritt uten å legge ut fullt navn.

  Ønsker deg og dine en god jul. (Måtte bare legge igjen en kommentar) :-)

  Klem fra Line

  ReplyDelete
 17. NÅ kjenner jeg da nina :;)!!
  Å har fått vite litt mere.. slike kunder er jo ikke verd å miste...
  men å spørre om mål på ett kremerhus som du slett IKKE skulle kjøpe den e drøy!!!! for du skulle vell lage ett slik ett selv??? å en mal på kremmerhus får du i den vaneliste str får du på panduro butikken på moa... jeg handler selv i masse nettbutikker å der står det på de nettbutikkene som har mye å gjøre : att minste ordren er på 300 kr... for att de som står å pakker skal ha noe igjen ...

  ReplyDelete
 18. Skam deg Vel vel..Syns du bør tenke deg om både en og to ganger før du legger igjen kommentarer med slikt som dette. Er du klar over at du sårer andre, tenker du over hva slikt gjør med andre? Men tror du har misforstått ordet positivitet- er ihvertfall ikke en posetiv aura over du skriver. Horisonten får du vel utvidet for slike kunder bruker sjeldent eller aldri å bli fornøyd og vandrer til neste butikk- alle butikkansattes skrekk var noe som hette for mange år siden. Klem til Nina som iverfall alltid har gitt meg knallgod service - og jeg hadde aldri sett hun før jeg kom bort til hennes koslige butikk - som hun faktisk åpnet på en søndag kun for meg og en venninde av meg som var på tur. Så det så - Spar folk for surheten din !!!!!

  ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)