Monday, May 27, 2013

Hage-helg!

Som vanlig kom vi inn fra hagen sent, sent i går, så mitt planlagte blogginnlegg kommer ikke før nå.
Lett overskyet og litt sollgløtt er det beste hageværet, og vi fikk både kost oss og gjort en hel del. 
Jeg har litt jord igjen å fylle på bak muren min før jeg kan plante i resten, i tillegg har jeg kjøpt inn noe nytt evigrønt og ett par roser for å erstatte de tapte.
Flere av rododendronene er i full blomst, men de litt mer spesielle har bare så vidt begynt å åpne seg.  
 Det mangler ikke på blomstring generelt i hagen, selv om mine kjære hosta gjør at beddene enda ser litt nakne ut. Flere av hostaene mine er noe sene i år, men når de først kommer, så kommer de for fult.
 Dicentra formosa 'Alba', -eller hvite småhjertere, om du vil, blomstrer så flott nå. 10 must-have
i hagen.
 Jeg skal forresten legge ut min 10 absolutte must-have i hagen, men må bare renskrive den først, for den er egentlig litt lengre.... ;)

Det har vært så varmt at tulipanene vrenger seg bare etter ett par dager. Det hvitstripende gresset har jeg svære tuer av nå, og deler gjerne om du kommer innom på en tirsdag.
 Trilliumen min er ikke akkurat noen racer på å vokse seg stor, og to blomster har jeg nå fått etter at jeg har hatt den i 5 år.....(!)
Flere hageinnlegg kommer denne uken, og jeg tar gjerne imot spørsmål eller ønske fra dere som jeg kan blogge om!

3 comments:

  1. Flotte hagen din :) Den er så frodig og fin! Min ser så puslete ut i forhold.. :) Vil gjerne ha store, fine blomster, men tåldmodighet er det mindre av ;)

    ReplyDelete
  2. Ser så flott ut i hagen din Nina. Eia var jeg der! Her på Jonsvatnet har masse stauder sagt takk for seg i vinter, men Trilliumen er faktisk flott hos meg enda den ble flytta fra huset og ned til hytta hvor jeg nå har hagen min. Hus og hage er overlatt til yngre krefter. Pensjonistan har fått lettvint leilighet i byen. har du tips om trær eller busker som går godt ned i grunnen med røttene? Skal plante til en høy skråning som truer med å rase ut i vatnet. Og håper en gode røtter kan stoppe utgliding.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)