Saturday, July 16, 2016

En oppdatering av vårt siste prosjekt.

 Det er like spennende å komme hjem fra arbeid hver dag denne uka. Andreas har jo ferie og leker snekker som har sagt opp hushjelpen. Ute er det fremgang, -inne i huset vårt ett STORT tilbakeskritt, -eller tilbakeskitt!!
Jeg prøver iherdig å bestikke mine to nettbrett-slaver på 13 til å gjør noe som ikke er koblet på Wifi, men det er ikke så lett.
"Ja, men mamma du sa jo ikke at i skulle tømme oppvaskmaskina!" 
"Nei, men er ikke det litt logisk da, -at koppene ikke går i skapet av seg selv?"
Da er det kjekkere å få sånne bilder på Snap fra snekkeren:
Det første jeg tenkte da jeg fikk dette bildet, var: "Å, så flotte vindu!" -og det neste var: "Fyttigrisen for ett grusomt tak!!!" :)
Siden det haster mest for oss å innrede uthuset, samt renovere badet, og ordne mur i skråningen foran annekset, -har jeg bestemt at vi ikke skifter taket før til neste år, -iallefall! Jeg koster nemlig på uthuset det dobbelte av det jeg først hadde tenkt,  og jeg har fått en litt over gjennomsnittet stor baksmell på skatten. Takka for å ikke ha lån på firmaet er formueskatt fra hel***. Jeg overlever, -men dropper å kjøpe ny bil i år, og gir heller taket en mini facelift:
Samuelsen på Taket! :) 
 Det er ikke noe problem å male bølgeblikket, men grusomt å børste hele greia med stålbørste. Jeg HATER slurv på grunnarbeidet, så selv om taket kanskje skal være der bare ett år til, slurver jeg ikke.
 Her er ny Snap fra mannen:
 Jeg blir helt svett med tanken på å skifte taket, nemlig. For oppe på loftet her står det ikke mindre enn 19 spisestuestoler av forskjellig slag, 4 krakker, en barneseng, en lekegrind, 3 kjøkkenbord, en sittebenk, ett juletre, to store hagestoler, 5 eller 6 nattbord, kalesjen og madrassene til båten + noe jeg ikke kommer på i farten. Alt dette må ut når taket skal av. *Haroverhodeikkelysttildetnå*

Selvsagt gikk jeg tom for Bengalakk da jeg hadde tatt halve taket da!
Like greit med en pause, for jeg ble skikkelig svett av den pussinga.
 Ble SÅ i tvil om jeg skulle male huset rødt igjen etter å ha sett det forfra med lyse bord, men så kom jeg til å tenke på at veggen mot gårdsplassen er nymalt og bakveggen malte jeg rød for 2-3 uker siden....
Jeg liker å male, men ikke SÅ godt!!
Det får bli rødt nå, så får jeg se om jeg maler det hvitt om noen år. Jeg har jo lyst at alle husene her skal være røde, bortsett fra huset vårt og hagestua.

Jeg var også redd for at vinduene ble for store, for det var ikke disse jeg hadde tenkt å ha. Nå endte vi opp med å kjøpe 4 sånne av en som ikke fikk bruk for de selv, -enda vi trengte bare 3. Vi måtte kjøpe alle 4, men da har vi ett å bytte ut det på rommet til Charlotte som er litt dårlig, senere.
Uansett, så syns jeg at vinduene ble fine, og slettes ikke for store.

Til sammenligning, -ett altfor gult bilde av huset vårt (-tatt omtrent midt i natta med mobil)
Huset vårt og hagestua ER samme farge, (Egghvit) -her er omtrent de samme vinduene. :)

I morgen fortsetter Andreas på vindus-omrammingene, -og jeg skal fortsette på taket etter jobb.

:)


1 comment:

  1. Du verden så flott uthuset blir! Taket blir jo så godt som nytt, grundig som du er.

    ReplyDelete

All the comments have to be approved by me!
(Spam will never get published!)